Cellphone Group Impex va furniza Directiei Nationale de Anticoruptie (DNA) un sistem multifunctional de interceptare, pentru suma de 2,8 milioane de lei, fara TVA, de la un estimat de 3,11 milioane de lei, fara TVA, anunta Profit.ro.
Sistemul, care include si un autoturism SUV 4X4, plus servicii de instalare si configurare, va fi livrat pana la finele lunii ianuarie 2021.
Cellphone Group Impex a fost infiintata in anul 1997, are ca obiect de activitate "alte activitati de servicii informationale" si a consemnat in 2019 o cifra de afaceri de 50.000 lei.
Asociatii firmei sunt doi cetateni israelieni, Beizer Arie si Cooper Gil Yossef, fiecare cu 50% din capitalul social, relateaza Profit.ro.
Citeste si: Scandal la Antena 3 intre actorul Mihaescu, deputatul Bulai si jurnalistul Curea: "Du-te, ba, dispari! Ce bagabonteala! Vai steaua voastra de comunisti!" ...citeste mai departe despre "O firma controlata de doi israelieni va furniza procurorilor DNA un sistem multifunctional de interceptare, pentru suma de 2,8 milioane de lei" pe Ziare.com mai mult
Luni, 04 Ianuarie 2021, ora 09:16
Fostul primar PSD al Sectorului 1, Daniel Tudorache, a fost audiat toata noaptea de vineri spre sambata (21 noiembrie). Fostului edil i s-a stabilit o cautiune de un milion de euro in dosarul achizitionarii de tablete pentru elevi.
UPDATE. Procurorii DNA au anuntat oficial ca au dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de Daniel Tudorache, la data faptelor primar, anterior deputat, viceprimar al Primariei Sectorului 1 Bucuresti, sub aspectul savarsirii infractiunilor de complicitate la trafic de influenta si spalare a banilor.
De asemenea, in acelasi dosar s-a mai dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de alte doua persoane fizice, fosta sotie si o persoana fizica aflata in anturajul primarului, pentru infractiunea de complicitate la spalarea banilor, respectiv trafic de influenta.
"Totodata, celor trei inculpati li s-au fixat cautiuni care trebuie depuse pana la data de 27 noiembrie 2020, dupa cum urmeaza:
- 1.000.000 euro - TUDORACHE DANIEL
- 200.000 euro - fosta sotie
- 75.000 euro - persoana fizica aflata in anturajul primarului", a anuntat DNA intr-un comunicat de presa.
In ordonanta procurorilor se mai arata ca, in cauza, exista date si probe potrivit carora, in perioada septembrie 2016 - mai 2017, persoana aflata in anturajul inculpatului Tudorache Daniel ar fi pretins de la un om de afaceri un comision de 10 % din valoarea contractului de servicii pe care societatea omului de afaceri il avea cu o institutie aflata in subordinea... mai mult
Sambata, 21 Noiembrie 2020, ora 09:00
Sumele pe care le-au incasat de la transportatorii rutieri functionarii din punctul de frontiera Nadlac II au crescut in perioada mai-octombrie 2020 cu aproximativ 2.500% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Incasarile controlorilor de trafic au explodat dupa o ancheta DNA.
In urma unei anchete a procurorilor DNA care a vizat Directia Regionala de Drumuri si Poduri Timisoara, inclusiv controlori de trafic din Vama Nadlac, a dus la tragerea pe linie moarta si cercetarea disciplinara sau penala a unor functionari care lucrau in cel mai important punct terestru de trecere a frontierei, Nadlac II, scrie Adevarul.
DRDP Timisoara spune ca masurile luate de la inceputul anului 2020, dupa ancheta DNA, la punctul de control al autovehiculelor de transport marfa cu tonaj mai mare de 7,5 tone de la ACI Nadlac II, situat pe autostrada A1 in punctul de trecere a frontierei, au dus la rezultate semnificative.
"Fata de perioada mai - octombrie 2019, cand in ACI Nadlac 2 s-au incasat pentru aceste activitati specifice un total de 43.000 de lei, in perioada mai - octombrie 2020, veniturile au fost de peste 1.000.000 de lei. In procente, inseama o crestere, in medie, de 2.500 % si chiar 7.000 % in luna octombrie 2020 fata de octombrie 2019", arata DRDP Timisoara.
Potrivit institutiei, cresteri importante au fost si la incasarea autorizatiilor speciale de transport (AST-uri), de la aproape 1,7 milioane lei in perioada mai - septembrie 2019 la peste 2,5 milioane lei in mai -... mai mult
Joi, 12 Noiembrie 2020, ora 18:50
Fostul primar al comunei argesene Bradu, Costel Zamfir, a fost retrimis in judecata de DNA Pitesti pentru abuz in serviciu in forma continuata, dupa ce ar fi intocmit sau alterat inscrisuri oficiale pentru a stabili, nelegal, dreptul de proprietate al unor persoane pe suprafete de teren care apartineau, de fapt, altora.
Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul teritorial Pitesti au dispus retrimiterea in judecata, in stare de libertate, a inculpatului Costel Zamfir, la data faptei primar si presedinte al Comisiei locale de fond funciar al comunei Bradu, judetul Arges, pentru abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenitcu consecinte deosebit de grave, in forma continuata (159 de acte materiale).
"Precizam ca, anterior, in etapa procesuala a camerei preliminare, prin incheierea din data de 19 septembrie 2019, pronuntata de judecatorul de camera preliminara din cadrul Tribunalului Arges, definitiva prin incheierea din data de 30 ianuarie 2020, pronuntata de judecatorii de camera preliminara din cadrul Curtii de Apel Pitesti, s-a dispus restituirea prezentei cauze la Serviciul teritorial Pitesti", arata DNA, intr-un comunicat de presa transmis miercuri.
Dupa reluarea urmaririi penale si efectuarea actelor de urmarire penala necesare pentru remedierea neregularitatilor constatate, in rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut ca Zamfir, in calitatile mentionate, in exercitarea atributiilor de... mai mult
Miercuri, 28 Octombrie 2020, ora 17:37
Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a avut miercuri, 27 octombrie 2020, o intalnire bilaterala de lucru, in sistem de videoconferinta, cu omologul sau olandez, Sander Dekker. La discutii a participat si Roelof van Ees, Ambasadorul Olandei la Bucuresti.
Cei doi ministri au discutat pe marginea recentului Raport privind Statul de Drept, publicat de Comisia Europeana, la 30 septembrie, atat aspectele orizontale, cat si cele punctuale, din rapoartele dedicate celor doua state.
Un alt subiect de interes a fost cooperarea judiciara intre autoritatile romane si cele olandeze. Cooperarea tehnica bilaterala va consta in schimb de informatii cu privire la protectia victimelor infractiunilor, digitalizarea justitiei, dar si privind functionarea unor institutii din sistemul judiciar.
Totodata, au fost abordate si aspecte legate de colaborarea judiciara intre cele doua tari cu privire la traficul de persoane.
"Cooperarea bilaterala romano-olandeza in domeniul justitiei dureaza de peste 20 de ani. Exista teme de actualitate care, desi tratate la nivel european, isi dobandesc consistenta prin cooperarea bilaterala. Schimbul de experienta intre practicieni este mai mult decat bine-venit, experienta olandeza fiind printre cele mai valoroase la nivelul UE. Recentul Raport privind Statul de drept arata ca toate sistemele judiciare din Uniunea Europeana sunt in schimbare.
In plus, pandemia COVID-19 a impus deja urgentarea digitalizarii si desfasurarea unor proceduri judiciare... mai mult
Miercuri, 28 Octombrie 2020, ora 14:57
Fostii edili ai orasului Constanta, Radu Mazare si Decebal Fagadau, si alti patru functionari din Primaria Constanta au fost trimisi in judecata miercuri, 21 octombrie, de procurorii DNA in dosarul Riviera Residence.
Acuzatiile din acest dosar au legatura cu modul in care functionarii Primariei Constanta ar fi reautorizat, in 2013, in mod nelegal, construirea unui imobil de lux deja ridicat in proportie de 95% pe plaja din Mamaia, pentru care anterior, autorizatia de construire initiala fusese anulata definitiv si irevocabil de instanta civila.
Este vorba de Complexul Riviera Residence, apartine omului de afaceri Florin Carstocea, prin societatea RHC City Crown, conform Info Sud-Est.
Acuzatiile DNA
Decebal Fagadau este acuzat de abuz in serviciu, pentru fapte facute in calitate de viceprimar al municipiului Constanta, iar Radu Mazare pentru complicitate la abuz in serviciu, pentru fapte facute in calitate de primar al orasului Constanta.
Procurorii DNA arata pe scurt acuzatiile din rechizitoriu. Pe plaja din statiunea Mamaia, judetul Constanta, in zona centrala a statiunii, ar fi fost construit, cu nerespectarea dispozitiilor legale, un imobil in regim P+5E-6E cu destinatie cazare si alimentatie publica. Imobilul a fost ridicat in baza unei autorizatii de construire emise in anul 2009 de primaria municipiului Constanta.
"In acelasi an, Primaria municipiului Constanta si societatea constructoare au fost date in judecata de o alta societate comerciala care... mai mult
Miercuri, 21 Octombrie 2020, ora 12:01
Medicul Vitalie Stan, manager al Spitalului Clinic de urgenta, Chirurgie Plastica si Arsuri din Bucuresti, a fost pus sub acuzare de DNA, vineri, 28 august, pentru savarsirea a 16 infractiuni de luare de mita.
"In perioada ianuarie 2013 - ianuarie 2014, suspectul Stan Vitalie, in calitate de medic primar si manager al Spitalului Clinic de urgenta Chirurgie Plastica si Arsuri din Bucuresti, ar fi pretins si primit de la 16 paciente, sume de bani cuprinse intre 1.100 de euro si 2.700 de euro, pentru a le efectua diferite operatii estetice in spitalul de stat mai sus mentionat," acuzat DNA.
In concret, sustin anchetatorii, Stan ar fi internat pacientele respective sub pretextul unor afectiuni ce necesitau corectii chirurgicale, iar in schimbul sumelor de bani primite, ar fi efectuat in cadrul spitalului de stat operatii estetice care se pot efectua in clinicile private.
In total, acesta ar fi primit de la cele 16 paciente suma totala de 25.000 de euro.
"Suspectului i s-a adus la cunostinta calitatea procesuala de suspect, in conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedura penala," conchide DNA. ...citeste mai departe despre "Spaga pentru operatii estetice: Fostul manager al Spitalului de Arsi din Bucuresti este acuzat de DNA ca a primit mita 25.000 de euro de la 16 paciente" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 28 August 2020, ora 13:33
Fosti ministri, functionari guvernamentali si afaceristi de top sunt vizati de procurorii DNA intr-un dosar care are legatura cu achizitiile de la Institutul Clinic Fundeni din Bucuresti, potrivit unor surse judiciare citate de Ziare.com.
Un dosar in care doi fosti directori din cadrul Institutului Clinic Fundeni au recunoscut faptele de coruptie si au incheiat acorduri de recunoastere a vinovatiei. Este vorba de Emilia Grigore, fost director financiar-contabil al Institutului Clinic Fundeni, si Adrian Parvulescu, fost sef Birou Achizitii Publice in cadrul Institutului Clinic Fundeni.
Cei doi au fost condamnati la 2 ani si 3 luni inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere pentru luare de mita, in forma continuata si permitere a accesului unor persoane neautorizate la informatii ce nu sunt destinate publicitatii, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, in forma continuata.
Dadeau informatii confidentiale
Potrivit DNA, cei doi le-ar fi oferit unor oameni de afaceri, in mod nelegal, informatii nedestinate publicitatii, astfel incat acestia sa poata incheia mai multe contracte de echipamente si produse medicale cu Institutul Clinic Fundeni.
Informatiile erau oferite atat anterior organizarii procedurilor de achizitie publica, cat si in timpul derularii acestora, respectiv in perioada iulie 2015 - februarie 2016.
Ulterior, contractele au si fost incheiate de unitatea medicala cu firmele... mai mult
Joi, 23 Iulie 2020, ora 10:54