Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Reducerea spatiilor verzi, poluarea din Capitala si bolile, motivele pentru care instantele au anulat PUZ-urile din sectoarele 3 si 6

Reducerea spatiilor verzi, poluarea din Capitala si bolile, motivele pentru care instantele au anulat PUZ-urile din sectoarele 3 si 6
Instantele au motivat deciziile de suspendare si anulare a PUZ-urilor din sectoarele Capitalei prin faptul ca reduc spatiile verzi si densifica suprafetele cu consecinte negative asupra sanatatii bucurestenilor.

"Riscul pentru sanatatea umana ce rezulta din faptul ca planul nu doar ca nu asigura criteriile minim legale impuse de OUG 114/2007, dar propune si reducerea spatiilor verzi deja existenta este in directa corelare cu nediminuarea poluarii aerului din Municipiul Bucuresti, iar particulele in suspensie sunt cauzatoare a numeroase boli inflamatorii, cardio-vasculare, pulmonare si a numeroase forme de cancer", a aratat Tribunalul Bucuresti in decizia prin care a anulat PUZ Sector 6, noteaza G4media.ro.

In plus, "transformarea unor vaste suprafete apartinand zonei spatiului verde in zone intens construibile are aptitudinea de a leza dreptul la un mediu a oricarui locuitor al sectorului 3", este motivarea Tribunalului Bucuresti prin care a anulat PUZ Sector 3 in cadrul altui proces.

PUZ-urile de sectoare, suspendate

Sedinta de Consiliu General al Capitalei s-a incheiat cu suspendarea pentru un an a PUZ-urilor sectoarelor 2, 3, 4, 5 si 6. Daca proiectul de pe ordinea de zi prevedea initial ca planurile urbanistice zonale sa fie anulate pentru doi ani, in urma negocierilor s-a decis majoritatea PNL-USR sa voteze suspendarea acestora pentru doar un an.

Consiliul General al Muncipiului Bucuresti (CGMB) a votat, in anii trecuti, cinci Planuri Urbanistice Coordonatoare (PUZ) pentru sectoarele 2, 3, 4, 5 si 6, pentru sectorul 4 votandu-se doar pentru zona de sud, iar in sectorul 1 nu exista un plan.

Dintre acestea, PUZ-urile din sectoarele 3 si 6 au fost anulate de Tribunalul Bucuresti, dar hotararile nu sunt definitive. In momentul in care a fost aprobat PUZ Sector 3, Nicusor Dan a formulat la DNA o plangere pentru schimbarea destinatiei de spatiu verde a mai multor terenuri, precum si pentru modificarea densitatii coeficientului de utilizare a terenului (CUT) cu mai mult de 20% pentru alte zone din sectorul 3.

Mai puteti citi:

Gabriela Firea a postat o fotografie cu deputatii USRPLUS care au votat contra finantarii schitului de la Muntele Athos: "Vi-i las aici cu nume si chip"Rasturnare de situatie. Florinel Coman, despre permisul fals: "Am dat examen in engleza, in Ucraina". Cum arata documentulCum a ajuns Ana Bogdan marea dragoste a prietenului fostului iubitMarian Godina a dezvaluit salariul pe care-l incaseaza dupa 15 ani in Politi ...citeste mai departe despre "Reducerea spatiilor verzi, poluarea din Capitala si bolile, motivele pentru care instantele au anulat PUZ-urile din sectoarele 3 si 6" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 463 ori
Citeste mai multe desprePUZ Bucuresti sector poluare spatiu verde