Șapte căutători de comori vor fi recompensați de stat. Cât vor primi pentru monedele de tezaur descoperite la Buzău

Vineri, 26 August 2022, ora 16:14
4383 citiri
Șapte căutători de comori vor fi recompensați de stat. Cât vor primi pentru monedele de tezaur descoperite la Buzău
Căutători de comori din Buzău, recompensați de stat FOTO Muzeul Județean Buzău

Sapte buzoieni pasionati de cautarea comorilor vor fi rasplatiti cu peste 10 mii de euro dupa ce in ultimii doi ani au descoperit mai multe obiecte de tezaur pe care le-au predat autoritatilor.

"Cei sapte buzoieni au descoperit pe raza comunei Costesti un tezaur compus din 2564 de monede, tezaur medieval, inca un tezaur dacic, un alt tezaur medieval, dar de dimensiuni mult mai mici, plus alte cateva elemente de bijuterie si decor vestimentar. Este vorba despre o cana cu toarta si 2517 piese din metal, reprezentand monede de diferite tipuri. Obiectele arheologice descoperite au fost evaluate de un expert autorizat de Ministerul Culturii la valoarea de 33.618 euro. Buzoienii sunt detinatori autorizati de detectoare de metale, care de-a lungul timpului au mai facut descoperiri de tezaure pe teritoriul judetului Buzau", a declarat directorul Muzeului Judetean Buzau, Daniel Costache.

Potrivit legii, persoanele care descopera astfel de tezaure pot solicita statului acordarea a 30 la suta din valoarea estimata a bunurilor la momentul platii.

In acest sens, consilierii judeteni buzoieni au aprobat un proiect de hotarare prin care cei sapte buzoieni isi vor primi echivalentul a 30 la suta din valoarea obiectelor gasite.

Banii le vor fi acordati prin virament bancar in contul unuia dintre cautatori, conform acordului exprimat de fiecare dintre cei sapte. ...citeste mai departe despre "Sapte cautatori de comori vor fi recompensati de stat. Cat vor primi pentru monedele de tezaur descoperite la Buzau" pe Ziare.com

#cautatori aur, #comori, #cautatori comori descoperiri, #buzau , #Stiri Administratie

Curs valutar

1 EUR = 4.9737 RON

-0.0012

1 USD = 4.5689 RON

-0.0184
  1. ANAF vrea să implementeze un sistem fiscal ca în Vest pentru români. Cum va funcționa noul e-Factura pentru persoane fizice și care sunt temerile contabililor
  2. Profeție despre viitorul omenirii: România și Polonia, creștere masivă în următorii 30 de ani. "E în interesul strategic al SUA"
  3. Rețeaua de energie a României, în fața unei schimbări majore. Cine ajunge să plătească pentru dezechilibre și ce soluții avem
  4. Un expert de la Berkeley anunță prăbușirea Rusiei: SUA îl lovesc pe Putin, tăindu-l de la o resursă americană vitală
  5. Noi taxe și impozite în România. Anunț teribil de la un fost secretar de stat al Guvernului: „Nu sunt liniștit pentru 2025"
  6. O mare putere în panică: Prăbușire a vânzărilor cu 7 miliarde, consumatorii nu mai ”mușcă” momeala
  7. Un sat întreg va fi ras de pe fața pământului. În locul său se va deschide o mină de cărbune
  8. Care este stadiul lucrărilor pe Valea Oltului după aproape o săptămână de la închiderea circulației. Anunțul directorului CNAIR FOTO
  9. O multinațională prezentă în România anunță concedieri în masă. Val de tăieri la nivel mondial
  10. Creștere uriașă a salariului piloților de la Tarom după protestul de luni. Au obținut și o diurnă mai mare