Șapte căutători de comori vor fi recompensați de stat. Cât vor primi pentru monedele de tezaur descoperite la Buzău

Vineri, 26 August 2022, ora 16:14
3375 citiri
Șapte căutători de comori vor fi recompensați de stat. Cât vor primi pentru monedele de tezaur descoperite la Buzău
Căutători de comori din Buzău, recompensați de stat FOTO Muzeul Județean Buzău

Sapte buzoieni pasionati de cautarea comorilor vor fi rasplatiti cu peste 10 mii de euro dupa ce in ultimii doi ani au descoperit mai multe obiecte de tezaur pe care le-au predat autoritatilor.

"Cei sapte buzoieni au descoperit pe raza comunei Costesti un tezaur compus din 2564 de monede, tezaur medieval, inca un tezaur dacic, un alt tezaur medieval, dar de dimensiuni mult mai mici, plus alte cateva elemente de bijuterie si decor vestimentar. Este vorba despre o cana cu toarta si 2517 piese din metal, reprezentand monede de diferite tipuri. Obiectele arheologice descoperite au fost evaluate de un expert autorizat de Ministerul Culturii la valoarea de 33.618 euro. Buzoienii sunt detinatori autorizati de detectoare de metale, care de-a lungul timpului au mai facut descoperiri de tezaure pe teritoriul judetului Buzau", a declarat directorul Muzeului Judetean Buzau, Daniel Costache.

Potrivit legii, persoanele care descopera astfel de tezaure pot solicita statului acordarea a 30 la suta din valoarea estimata a bunurilor la momentul platii.

In acest sens, consilierii judeteni buzoieni au aprobat un proiect de hotarare prin care cei sapte buzoieni isi vor primi echivalentul a 30 la suta din valoarea obiectelor gasite.

Banii le vor fi acordati prin virament bancar in contul unuia dintre cautatori, conform acordului exprimat de fiecare dintre cei sapte. ...citeste mai departe despre "Sapte cautatori de comori vor fi recompensati de stat. Cat vor primi pentru monedele de tezaur descoperite la Buzau" pe Ziare.com

#cautatori aur, #comori, #cautatori comori descoperiri, #buzau , #Stiri Administratie