Florica si Pescariu scapa definitiv de acuzatiile din dosarul Microsoft, insa judecatorii decid confiscarea a 21 milioane de euro

Joi, 03 Decembrie 2020, ora 16:40
658 citiri

Curtea de Apel Bucuresti a decis definitiv, miercuri, incetarea procesului penal impotriva omului de afaceri Claudiu Florica si a fostului jucator de tenis Dinu Pescariu, pentru savarsirea infractiunii de spalare a banilor in dosarul Microsoft, deoarece faptele de care erau acuzati s-au prescris.

Instanta a respins miercuri apelurile declarate in acest dosar si a mentinut decizia Tribunalului Bucuresti din martie 2020, prin care Dinu Pescariu si Claudiu Florica au scapat de acuzatii, ca urmare a prescrierii faptelor.

De asemenea, Curtea de Apel Bucuresti a mentinut decizia primei instante privind confiscarea speciala a unor mari sume de bani, Dinu Pescariu si Claudiu Florica avand de platit fiecare 10.858.479 dolari.

De asemenea, instanta a decis confiscarea sumei de 1.070.557 dolari de la suspectul Stan Dragos Serban.

Suma totala pe care trebuie sa o achite cei trei se ridica astfel la peste 22 milioane euro, reprezentand prejudiciul calculat de DNA in acest caz.

Pentru recuperarea acestor sume, judecatorii au mentinut sechestrul pe conturile detinute de Dinu Pescariu si Stan Dragos Serban la Banca Leu Elvetia (sucesor cu titlu universal Banca Clariden Leu - in prezent Credit Suisse AG) si au instituit sechestrul asigurator pe toate bunurilor mobile si imobile apartinand lui Dinu Pescariu, Claudiu Florica si Stan Dragos Serban.

Claudiu Florica si Dinu Pescariu au fost trimisi in judecata de DNA in februarie 2018 pentru spalare de bani, in calitate de reprezentanti ai societatilor Profinet AG si Slytehrin Marketing Ltd.

Potrivit DNA, in perioada decembrie 2003 - octombrie 2004, au fost emise mai multe hotarari de guvern, prin care s-a aprobat incheierea intre Guvernul Romaniei si Fujitsu Siemens Computers a unui contract comercial de inchiriere de licente educationale Microsoft.

Procurorii spun ca, in cuprinsul hotararilor respective, s-a invocat, in mod nereal, calitatea Fujitsu Siemens Computers de unic distribuitor pentru licentele Microsoft, cu scopul de a favoriza aceasta firma prin evitarea organizarii unei licitatii publice. Extinderea contractului comercial de inchiriere de licente si pentru produsele educationale Microsoft a fost aprobata prin HG 1778 din 21 octombrie 2004, fara a exista un necesar fundamentat.

"Aprobarea incheierii intre Guvernul Romaniei si Fujitsu Siemens Computers a contractului comercial de inchiriere de licente nr. 0115RO/15.04.2004, referitor la produsele Microsoft, precum si extinderea contractul ...citeste mai departe despre "Florica si Pescariu scapa definitiv de acuzatiile din dosarul Microsoft, insa judecatorii decid confiscarea a 21 milioane de euro" pe Ziare.com

#hepta, #Dinu Pescariu, #Claudiu Florica, #DNA, #dosar penal, #Justitie , #Stiri Administratie