Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2, anunta ca inspectorii Curtii de Conturi au descoperit un prejudiciu estimat de 214 milioane de lei, pe anul 2019.
"Curtea de Conturi a gasit nereguli referitoare la salubrizare, la regularizari privind numarul de persoane pentru care se factureaza serviciul de salubritate. Au mai gasit nereguli cu privire la anvelopari de blocuri. In total, pe 2019, avem un prejudiciu estimat de 150 milioane lei, la care se adauga un prejudiciu din 2015, nerecuperat, de 64 milioane lei, tot pe anvelopari", a declarat Mihaiu in cadrul unui interviu pentru HotNews.ro.
Mihaiu acuza fosta administratie ca a lasat in bugetul pe anul acesta un deficit de 109 milioane lei.
In luna noiembrie, cetatenii Sectorului 2 nu trebuie sa mai plateasca taxa de habitat, iar taxa de timbru se va putea plati in curand prin SMS.
Citeste si: Primarul Sectorului 2: "Pe proiectia bugetara lipsesc 109 milioane de lei. Cautam solutii" ...citeste mai departe despre ""Gaura" gasita de Curtea de Conturi la Primaria Sectorului 2. Acuzatiile noului primar: au lasat un deficit de 109 milioane de lei" pe Ziare.com mai mult
Marti, 17 Noiembrie 2020, ora 10:47
Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central "Dr. Carol Davila", aflat in subordinea Ministerului Apararii, ar fi achizitionat materiale medicale in perioada starii de urgenta prin platforma SEAP fara incheierea unui contract, alte contracte au fost atribuite direct unor firme ce nu aveau produsele ofertate in SEAP sau au achizitionat echipamente de protectie de la UNIFARM fara a incheia un contract legal, sustine ultimul raport al Curtii de Conturi cu privire la cheltuielile efectuate pentru combaterea pandemiei in perioada starii de urgenta, elaborat la solicitarea Parlamentului.
In subordinea Ministerului Apararii Nationale functioneaza Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central "Dr. Carol Davila" (SUUMC). Aici, in urma adoptarii Decretului 195/2020 privind instituirea starii de urgenta, s-au implementat masuri de reorganizare cu caracter exceptional pentru diminuarea efectelor negative si combaterea raspandirii cu virusul SARS-CoV-2.
Neregulile constatate de Curtea de Conturi
"Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central "Dr. Carol Davila", prin cumparare directa, utilizand platforma SEAP/SICAP, a achizitionat produse pe baza de comenzi ferme, fara insa a incheia un contract, angajamentul legal fiind comanda. Inexistenta contractelor a condus la stabilirea prin comanda a unor criterii minime de livrare a produselor, respectiv conditii obligatorii, dar a caror incalcare nu prevedea penalitati de intarziere sau sanctiuni legate de neindeplinirea lor.... mai mult
Miercuri, 12 August 2020, ora 12:06
Potrivit unui raport realizat de Curtea de Conturi, cheltuielile realizate pentru combaterea pandemiei, pana la 30 iunie 2020, de la bugetul de stat, bugetele locale si bugetul asigurarilor de somaj se ridica la 5 miliarde de lei, marea majoritate, 73%, reprezentand plata indemnizatiei pentru contractele de munca individuale suspendate.
Cheltuielile realizate pentru combaterea pandemiei, pana la 30 iunie 2020, de la bugetul de stat, bugetele locale si bugetul asigurarilor de somaj se ridica la 5 miliarde de lei. "Din aceasta suma, 73% reprezinta plata indemnizatiei acordate pe perioada suspendarii contractului individual de munca din initiativa angajatorului (3,69 miliarde de lei), 13% sunt indemnizatiile acordate altor categorii de personal ale caror activitati au fost intrerupte ori s-au derulat la un nivel foarte scazut (662 de milioane de lei), iar 5,3% vizeaza cheltuielile privind stocurile de urgenta medicala (266 de milioane de lei), iar restul fondurilor s-au alocat pentru stimulentul de risc si alte cheltuieli specifice perioadei de urgenta", este concluzia celui mai recent raport al Curtii de Conturi, realizat la solicitarea Parlamentului.
Impactul financiar estimat de auditori in urma actiunilor de control este compus din venituri suplimentare, prejudicii si abateri financiar contabile. Astfel, veniturile suplimentare estimate se ridica la 647 de mii de lei. Abaterile financiar contabile estimate pentru perioada supusa controlului sunt de 659 de milioane... mai mult
Marti, 11 August 2020, ora 11:20
In august 2006, devine public dosarul de securitate al Monei Musca. In septembrie, Colegiul CNSAS va da verdict de politie politica. Este subiectul de prima pagina al ziarelor, in jurnalele tv, talk-show-uri.
Tot in septembrie, o stire mult mai mica: Ilie Sirbu ar fi fost agent DIE. Stirea este preluata de alte publicatii, subiectul insa ramane destul de marginal, amintit intr-o doara.
Anul urmator, in 2007, Mona Musca avea sa renunte la mandatul de parlamentar si la calitatea de membru al PDL, alegand sa paraseasca scena politica.Ilie Sirbu insa avea sa mearga mai departe.
La aceea vreme, informatia despre Ilie Sirbu venea din sistem. Sursa, un fost ofiter al Securitatii Timisoara, inca activ la aceea vreme, ne declara, mie si unui coleg, ca Sirbu ar fi fost "racolat de DIE si folosit inclusiv la Vatican". "Vor aparea aceste informatii, aveam sa aflam". Tot atunci, Ilie Sirbu ne declara ca a fost o singura data la Vatican, pe cand era student in strainatate. "Poate am fost confundat cu un fost secretar al Mitropoliei care a fost ulterior ambasador la Vatican", s-a aparat socrul lui Ponta. Tot atunci, Ioan Talpes, fost sef SIE, spunea ca nu poate confirma, dar nici infirma aceste informatii despre Ilie Sarbu, dar si ca ar exista dosare care nu vor ajunge prea curand la CNSAS pentru ca sunt in continuare secretizate.
In vreme ce Mona Musca a ales sa paraseasca scena politica, mica stire despre Ilie Sirbu nu a facut gaura in cerul spatiului public romaneasc. Nu au... mai mult
Miercuri, 01 Iulie 2020, ora 09:10
Parlamentul a numit astazi noi membri in Colegiul director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii si la Curtea de Conturi.
lie Sarbu a fost validat pe locul ramas vacant prin demisia lui Nicu Marcu, pe durata ramasa a mandatului inceput cu data de 15 octombrie 2014, potrivit Hotararii Parlamentului nr 28/2014 privind numirea unor consilieri de conturi si a unui vicepresedinte la Curtea de Conturi, potrivit raportului comisiilor de specialitate. El a fost validat cu 329 de voturi "pentru", iar impotriva au votat 20 de parlamentari.
Niculae Badalau, consilier de conturi si vicepresedinte al Autoritatii de Audit, a fost votat cu 294 de voturi "pentru", iar 55 de parlametari au votat impotriva.
Au mai primit avizul parlamentarilor pentru functia de consilier al Curtii de Conturi: Sorin Laza - 329 de voturi "pentru", 20 "impotriva": Ion Calin - 326 de voturi "pentru", 23 "impotriva", Claudia Boghicevici (pentru un mandat de 9 ani, incepand cu 15 octombrie 2020) - 326 de voturi "pentru", 23 "impotriva"; Dezso Csongor - Attila - 328 de voturi "pentru", 21 "impotriva", Adrian Popa - 327 de voturi pentru, 22 "impotriva".
La Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii au fost alesi Claudia Popa, Adrian Diaconu, Horia Grama, Astalos Csaba, Cristian Jura, Catalina Olteanu si Maria Mota. ...citeste mai departe despre "Senatorii si deputatii au votat candidatii pentru CNCD si Curtea de Conturi" pe Ziare.com mai mult
Marti, 30 Iunie 2020, ora 18:13
Membrii comisiilor de buget-finante ale Senatului si Camerei Deputatilor i-au audiat luni, 29 iunie, pe candidatii la functiile de conducere vacante la Curtea de Conturi a Romaniei. In total, urmeaza sa fie numiti sase noi angajati - un vicepresedinte la Autoritatea de Audit si cinci membri in Consiliul Curtii de Conturi.
Surse din Parlament au declarat pentru Ziare.com ca deputatii si senatorii au primit dosarele de candidatura abia cu o ora inainte de inceperea audierilor.
30 de dosare au fost depuse pentru functiile de la Curtea de Conturi, dar 8 dintre candidati si le-au retras ulterior. Este vorba despre Vasile Cosos, Alexandru-Puiu Costache, Costel-Neculai Dunava, Stefan Puica, Nicolae Velcea, Maria Gabriela Zoana, Dan Ionescu si Catalin-Adrian Cojocaru.
Cei care se lupta pentru locurile vacante la Curtea de Conturi sunt Badalau Nicolae, Lazar Sorin, Catalin Ion, Sarbu Ilie, Boghicevici Claudia, Dezso Csongor-Attila, Popa Adrian, Palfi Ioan, Arcas Viorel, Anghelescu Silviu, Manolache Iulia-Adriana, Sabau Liliana, Neamtu Horia Ion, Pufan George, Coman Ion Tudor, Florian Catalin Costel, Niculescu Nicoleta, Constantin Teodor, Tara Ioan-Gheorghe, Gudana Costica, Nicolici Iadran si Petrache Marian.
Fiecare candidat va primi din partea celor doua comisii de buget un aviz, care va fi supus votului plenului Parlamentului. Parlamentul se va reuni marti, 30 iunie, in sedinta comuna pentru numirea celor sase membri in structurile de conducere ale Curtii de Conturi.... mai mult
Luni, 29 Iunie 2020, ora 15:24
Raportul Public pe anul 2017 intocmit de Curtea de Conturi dezvaluie lipsuri de 11,572 milioane de lei la Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF).
"Inventarierea elementelor de natura activelor, datoriilor si capitalurilor proprii detinute de Agentia Nationala de Administrare Fiscala - aparat propriu, prevazuta a fi realizata in perioada 23.08.2017-30.11.2017, a fost finalizata in data de 22.06.2018. In urma inventarierii s-au constatat lipsuri in suma de 11.572 mii lei", se arata in raport, care poate fi consultat aici.
Documentul mai precizeaza ca institutia a inchiriat birouri de la firme private, desi are imobile in administrare.
"Totodata, s-a constatat ca nu au fost respectate principiile de economicitate, eficienta si eficacitate in utilizarea fondurilor publice si in administrarea patrimoniului public si privat al statului, deoarece, in timp ce Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Bucuresti inchiriaza spatii pentru desfasurarea activitatii de la firme private, Agentia Nationala de Administrare Fiscala a lasat nefolosite, din anul 2015 si pana in prezent, unele imobile pe care le are in administrare (situate in Bucuresti, str. Marasti, respectiv str. Londra) ", dezvaluie raportul.
Potrivit sursei citate, ANAF a aprobat inca din 2015 realizarea unor lucrari de reabilitare a imobilelor, in timp ce personalul lucra in spatii inchiriate, insa nici la trei ani dupa semnarea contractului nu au inceput lucrarile de reabilitare.
"Astfel,... mai mult
Luni, 18 Martie 2019, ora 15:07
Romgaz a anuntat ca a pierdut procesul cu Curtea de Conturi, decizia fiind luata de Curtea de Apel de la Alba Iulia.
Potrivit unui comunicat de presa transmis AGERPRES, hotararea instantei se refera la un control efectuat de catre Camera de Conturi Sibiu (CCS) la Romgaz in anul 2016. In urma controlului, Curtea de Conturi a emis o decizie prin care arata ca a constatat abateri in activitatea societatii.
Din decizia CCS Sibiu, postata pe site-ul Romgaz, reiese ca prejudiciul total constatat in urma controlului se ridica la peste 200 de milioane de lei.
"Litigiul Romgaz cu Curtea de Conturi a Romaniei - Camera de Conturi Sibiu, a fost solutionat definitiv la data de 19.02.2019 de catre Curtea de Apel Alba Iulia. In cursul anului 2016, SNGN Romgaz SA a fost supusa unui control din partea Curtii de Conturi a Romaniei - Camera de Conturi Sibiu. Ca urmare a controlului, a fost emisa o Decizie de catre Curtea de Conturi care instituie in sarcina Romgaz anumite masuri legate de presupuse abateri constatate in activitatea societatii. Romgaz a uzitat de toate caile legale de atac a deciziei Curtii de Conturi. In prima instanta, a fost admisa in parte cererea societatii si pe cale de consecinta s-a dispus anularea partiala a masurilor dispuse de Curtea de Conturi, inclusiv presupusa abatere privind activitatea de comercializare a gazelor. Ulterior insa, in calea de atac, desi Romgaz si-a mentinut pozitia de respectare a tuturor obligatiilor legale, instanta a decis anularea... mai mult
Joi, 21 Februarie 2019, ora 09:37
Mai multe companii si agentii ale statului, printre care Tarom, Posta Romana, CFR si chiar ANAF, au avut nereguli grave in anul 2016, potrivit Raportului Curtii de Conturi, printre care bonusuri si remuneratii ilegale. In total, raportul numara 21.427 de abateri si erori financiar-contabile in valoare totala de 43,22 miliarde lei (9,5 miliarde euro).
Curtea de Conturi a efectuat 1.619 actiuni de audit financiar, 656 de actiuni de audit de conformitate si 35 de teme de audit al performantei din domenii considerate prioritare, efectuate la un numar de 2.402 entitati, in 2017.
Fata de anul 2016, scrie in raport, "volumul abaterilor referitoare la venituri nestabilite, neevidentiate si, pe cale de consecinta, neurmarite si neincasate a scazut cu un procent de aproximativ 35%, iar la prejudiciile produse bugetelor publice vorbim de o scadere cu aproximativ 62,72% fata de anul precedent".
Au crescut, insa, abaterile financiar-contabile, cu aproximativ 48% fata de cele constatate in 2016.
Aici, ponderea cea mai mare (73%) o detine bugetul de stat, cu valori corespunzatoare unor erori privind organizarea si tinerea la zi a evidentei patrimoniului (15,68 miliarde lei); modul de aplicare a prevederilor legale privind proprietatea publica si regimul juridic al acesteia, precum si a reglementarilor privind inventarierea bunurilor (6,804 miliarde lei); reflectarea reala si exacta a operatiunilor financiar-contabile in bilanturile contabile si conturile anuale de executie... mai mult
Marti, 20 Februarie 2018, ora 13:44