Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Delegatiile faraonice in strainatate ale fostului primar al Sectorului 5, Daniel Florea. Cati bani au fost tocati din fonduri publice

Delegatiile faraonice in strainatate ale fostului primar al Sectorului 5, Daniel Florea. Cati bani au fost tocati din fonduri publice

Fostul primar al Sectorului 5, Daniel Florea, a organizat, in 2019, patru deplasari externe la care au participat mai multi angajati ai primariei sau ai institutiilor subordonate. Conform Curtii de Conturi, este vorba de cheltuieli nejustificate de 251.809 lei, aproximativ 50.000 de euro, reprezentand transport, cazare si diurna.

Destinatiile deplasarilor: Ierusalim (Israel)- noua persoane, Cannes (Franta)- cinci persoane, Munchen (Germania)- sapte persoane si Bruxelles (Belgia)- cinci persoane. Daniel Florea a fost in trei din aceste deplasari, iar administratorul public, Rares Hopinca, in toate patru. Fostul primar candideaza pe lista PSD pentru un loc in Camera Deputatilor.

OUG: Doar doua persoane

Conform inspectorilor Curtii de Conturi, referitor la numarul membrilor delegatiilor, este necesara precizarea faptului ca acesta face obiectul, de mai bine de opt ani, unei restrangeri menite a reduce cheltuielile bugetare, in cadrul institutiilor si autoritatilor publice locale fiind de maxim doua persoane, iar numai in cazuri temeinic justificate, la propunerea ordonatorului principal de credite, putandu-se aproba o majorare in acest sens.

Totul este prevazut in articolul IV al OUG 26/2012 privind unele masuri de reducere a cheltuielilor publice si intarirea disciplinei financiare si de modificare si completare a unor acte normative. Practic, Curtea de Conturi a constatat ca desi in deplasari trebuiau sa se duca doar doua persoane, in realitate au fost mai multe.

"Concluzionand, echipa de audit constata plata nejustificata a sumei de 251.809 de lei reprezentand cheltuieli (transport, cazare si diurnal) efectuate cu prilejul a patru deplasari externe, in conditiile in care delegatiile au fost formate dintr-un numar mai mare de personae decat cel stipulate de norma juridica incidenta materiei, ordonatorul principal de credite nesolicitand o astfel de aprobare de la consiliul local," conchide Curtea de Conturi.

Deplasarile

10-17 februarie 2019-Ierusalim (Israel), noua persoane, costul total s-a ridicat la suma de 98.765 de lei;

9 -15 martie 2019- Cannes (Franta), cinci persoane, costul total s-a ridicat la suma de 70.464 de lei;

6-10 octombrie 2019- Munchen (Germania), sapte persoane, costul total s-a ridicat la 103.756 de lei;

2-7 decembrie 2019- Bruxelles (Belgia), cinci persoane, costul total s-a ridicat la 91.948 de lei.

"Corespunzator sumei de 251.809 lei se datoreaza si dobanzi resepctiv penalitati de intarziere in valoare tota ...citeste mai departe despre "Delegatiile faraonice in strainatate ale fostului primar al Sectorului 5, Daniel Florea. Cati bani au fost tocati din fonduri publice" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 576 ori