Violeta Alexandru publica o lista cu peste 50 de sporuri. Bugetari cu spor de consemn la domiciliu

Marti, 09 Februarie 2021, ora 18:36
668 citiri
Violeta Alexandru publica o lista cu peste 50 de sporuri. Bugetari cu spor de consemn la domiciliu
Violeta Alexandru, fost ministru al Muncii

Fostul ministrul al Muncii, Violeta Alexandru, a facut public, pe pagina sa de Facebook, un centralizator al sporurilor din domeniul bugetar. Alexandru sustine ca a identificat nu mai putin de sapte domenii in care se ofera sporuri pentru munca in ture, pentru suprasolicitare neuropsihica sau pentru consemn la domiciliu.

Sanatatea, educatia, administratia si ordinea publica sunt doar cateva dintre domeniile bugetare unde sunt oferite sporuri.

Violeta Alexandru a publicat si o serie de tabele in care se regasesc conditiile de acordare si cuantumul fiecarui spor in parte. De exemplu, angajatii de la Curtea de Conturi au spor de periculozitate. Un alt spor, numit spor de consemn la domiciliu, care presupune un lucru in schimburi, in asteptarea solicitarilor, il au cei din electricitate, scrie Digi24.ro.

"Sunt 7 familii ocupationale de functii bugetare (invatamant, sanatate si asistenta sociala, cultura, diplomatie, justitie si Curtea Constitutionala, aparare, ordine publica si securitate nationala, administratie). Peste 50 de tipuri de sporuri (inca mai documentez) - de la spor pentru conditii de stres/suprasolicitare neuropsihica, la spor pentru munca in ture, spor pentru gestionarea informatiilor clasificate sau pentru pastrarea confidentialitatii. Si vechimea in munca aduce o majorare a salariului la nivelul posturilor cu aceleasi cerinte/responsabilitati. Si daca esti nominalizat in proiecte din fonduri europene esti avantajat - primesti o majorare a salariului de pana la 50%. Personalul bugetar beneficiaza si de indemnizatie de hrana (347 lei/luna) si, desigur, de vouchere de vacanta. Este foarte bine ca s-a inceput o evaluare completa pentru fundamentarea deciziilor", a scris Violeta Alexandru pe Facebook.

Fostul ministru al Muncii sustine ideea stabilirii unor criterii de performanta.

"Astazi este invers: mai intai banii (aici de urmarit cumulul de sporuri!) iar discutia despre performanta se amana vesnic. Rezistenta este imensa. Nu cred ca un om din sistemul privat isi doreste o https://ziare.com/marcel-ciolacu/presedinte-psd/marcel-ciolacu-reactie-la-anuntul-taierii-voucherelor-1661130, ba dimpotriva. Eu nu sunt pentru ca in administratie sa se castige cat mai putin posibil. Avem, in schimb, experiente zilnice cand intram in contact cu un sistem public arogant, neperformant (nu toti angajatii, desigur!) caruia ii tot cresc veniturile din taxele si impozitele si, pana la urma, din munca celor activand in mediul privat. Cand descop ...citeste mai departe despre "Violeta Alexandru publica o lista cu peste 50 de sporuri. Bugetari cu spor de consemn la domiciliu" pe Ziare.com

#Violeta Alexandru, #Ministrul Muncii, #spor, #sporuri bugetari , #Stiri Guvern