Un esec, in orice domeniu, poate crea o avalansa de afectiuni medicale si psihice. Si asta se intampla pentru ca, marea majoritate a oamenilor nu stiu sa treaca peste evenimentul traumatic, considerand ca: "ceea ce mi s-a intamplat mie este ingrozitor, nu meritam, nu ma asteptam si uite ce patesc".
Pentru a intelege mai bine un esec, este bine sa subliniem faptul ca, rezistenta la situatiile traumatizante este diferita de la om la om.
Ceea ce o persoana poate considera a fi o situatie catastrofala, negasind situatii de iesire, pentru un alt individ, poate reprezenta un factor de motivatie. De aceea, un prim element ce trebuie luat in calcul este reprezentat de rezistenta la factorii stresanti.
Iar mai apoi, in functie de aceasta trebuie sa descoperim: factorii de motivatie, resursele pe care se poate baza, dar si un plan ce trebuie respectat pentru a se depasi acea situatie.
Dar sa vedem ce poate reprezenta un esec, cat si ceea ce poate fi o rezolutie potrivita.
Divortul. De cele mai multe ori, cel putin unul dintre membrii fostului cuplu, considera divortul un esec. Si asta se intampla in primul rand, pentru ca a luptat asa cum s-a priceput pentru a-si pastra familia, dar nu a reusit. Ei bine, aici, esecul poate fi perceput gresit.
Pentru ca, intr-un cuplu, este nevoie ca ambii parteneri sa lupte pentru relatie, sa isi doreasca schimbarea proprie in beneficiul familiei, mai mult decat schimbarea partenerului, la propriu sau la figurat.
De aceea, o... mai mult
Vineri, 21 Decembrie 2018, ora 11:55
Presedintele Klaus Iohannis a declarat, la Blaj, ca revolutia fiscala n-a fost o reforma, ci un esec. In plus, seful statului a enumerat lucrurile de care tara noastra are nevoie pentru a deveni un stat european puternic.
Presedintele Iohannis a vorbit, la Blaj, despre ceea ce considera ca ii lipseste Romaniei pentru a fi o tara puternica.
"In anul in care marcam centenarul marii Uniri trebuie sa vorbim despre prezent si viitor in aceeasi masura in care vorbim si despre trecut. (...) Intrebarea se pune ce lasam noi viitoarelor generatii, cum va arata Romania deceniilor viitoare. Sunt intrebari care trebuie sa ne preocupe. (...)
Un om intelept atunci cand planifica viitorul se uita in trecut, trage invataminte si isi face planul pentru viitor. Acelasi lucru trebuie sa il facem si noi acum. Imi doresc o tara puternica, bine ancorata in Europa si in valorile europene. Dar pentru asta este nevoie de autonomie institutionala, de stabilitate fiscala, si de o politica externa predictibila, nu asa cum este cea de acum. Acestia sunt pilonii pe care se contruieste un stat eficient. Daca vorbim despre aceste lucruri, lumea se intreba ce sa facem.
Inainte de toate, trebuie sa stim ce vrem si sa lucram in aceeasi directie. (...) Trebuie sa construim o Romanie solida. Tocmai lucrurile pe care le-am mentionat, ca stabilitate fiscala si existenta statul de drept, au fost puse in pericol in cursul ultimului an prin asa zise reforme.
Va amintesc numai pe ultima, un insucces,... mai mult
Sambata, 12 Mai 2018, ora 17:39
Nu exista logica care sa releve vreun sens in atacul sinucigas pe care presedintele PSD, Liviu Dragnea, l-a declansat intempestiv impotriva premierului PSD, Mihai Tudose.
In urma cu doar 3 luni, dupa ce pana atunci nu a contenit sa laude Guvernul, sa-i evidentieze stralucitele performante si sa ne copleseasca cu declaratiile de pretuire si de prietenie care il leaga de premierul Sorin Grindeanu, Liviu Dragnea si-a decapitat printr-o motiune de cenzura propriul guvern.
Nu a fost in stare sa ofere nicio explicatie plauzibila unui gest care marca o premiera nationala si care a stupefiat o lume intreaga. "Evaluarea" incropita de Darius Valcov a facut, cu siguranta, pana si curcile sa rada. Partidul a frisonat, dar a inghitit-o.
Astazi, premierul PSD Mihai Tudose declara cu subiect si predicat, mai coerent ca oricand, ca relatiile dintre el si presedintele PSD nu sunt intr-un moment fericit, cu alte cuvinte nu sunt cele normale; ca sondajul Avangarde (varianta la zi a evaluarii tip "Valcov") este o facatura; si ca, probabil cel mai grav, ia in calcul indepartarea din Guvern a penalilor (cum trebuie sa-i sune in urechi presedintelui PSD calificativul "penali"?) si a ministrilor ineficienti.
Asta in timp ce Liviu Dragnea, ca de obicei cu zambetul larg pe buze, da asigurari asupra caldurii sentimentelor pe care le nutreste fata de un premier care este deja cu mana pe clanta, gata sa-si dea demisia, inainte de a ajunge, a vazut ca se poate, tinta unei noi motiuni de... mai mult
Miercuri, 11 Octombrie 2017, ora 07:05
Premierul Marii Britanii, Theresa May, a reusit joi seara sa treaca de primul test riscant din Camera Comunelor, dupa ce a castigat sustinere din partea unei majoritati fragile pentru programul politic al Partidului Conservator, in ciuda esecului din alegerile anticipate si a inmultirii vocilor critice cu privire la politicile de austeritate si abordarea Brexit-ului.
May si-a scurtat o vizita la Berlin, iar ministrul Apararii a plecat in graba de la summitul NATO din Bruxelles pentru a sustine programul politic in Camera Comunelor, transmite Reuters.
Aceasta graba a subliniat pozitia precara pe care o are premierul May pe Downning Street, dupa ce a pierdut majoritatea legislativa si a fost nevoita sa semneze un acord bazat pe "incredere si livrare de voturi" cu unionistii nord-irlandezi de la DUP.
Miercuri, aceasta a reusit sa opreasca o incercare a opozitiei laburiste de a pune capat taierilor bugetare din sectorul public, bazandu-se in principal pe sustinerea DUP.
Cu ajutorul nord-irlandezilor a reusit sa stranga destule voturi pentru a-si trece programul politic prin Camera Comunelor.
May a obtinut 323 de voturi "pentru" si 309 "impotriva" in urma sedintei din Parlament.
"Asta este... modul in care intentionam sa guvernam. Sa traim in mijloacele noastre, sa creeam locuri de munca bune, sa platim oamenii bine, sa investim in viitor prin colaborarea cu sectorul afacerilor... sa implementam vointa poporului britanic de a parasi UE intr-un mod ordonat si... mai mult
Vineri, 30 Iunie 2017, ora 08:19
Ai avut vreodata momente cand ti-a fost teama ca nu vei reusi, incat nici macar nu ai mai incercat? Sau poate te-ai auto-sabotat incercand sa treci la actiune, dar subminand propriile eforturi, fapt care intr-adevar a determinat esecul in realitate?
Cred ca multi am trecut cel putin o data in viata printr-o astfel de situatie, deloc constructiva, astfel incat acest articol isi propune sa descrie manifestarile, efectele si solutiile pentru frica de esec, care poate fi paralizanta de multe ori si te poate impiedica sa profiti de oportunitati.
Fiecare om are propria sa definitie despre ce inseamna esecul: cineva poate interpreta ca esecul inseamna lipsa unei anumite sume de bani sau o relatie nedorita, altcineva se poate referi la un esec atunci cand nu a putut tine o dieta. Este important sa intelegi propria definitie a esecului, ca sa poti lucra cu tine si sa depasesti propriile limite.
Daca la un moment dat in viata ta ai trecut printr-un eveniment traumatic sau daca ai avut o familie foarte critica si autoritara, este foarte probabil ca acestea sa fie cauzele fricii tale de esec, fiindca oamenii pastreaza emotiile trecute sub diferite forme.
Intr-un fel suntem rezultatul unor experiente trecute si pe masura ce devenim constienti de asta putem si sa schimbam abordarea cu una mai optimista.
Daca experimentezi si tu frica de esec este posibil sa te regasesti in cele de mai jos:
- Evitarea sa te implici in situatii noi sau complexe;
- Te auto-sabotezi prin a... mai mult
Luni, 23 Ianuarie 2017, ora 08:33
Summit-ul UE-Canada, care ar fi trebuit sa aiba loc joi la Bruxelles si unde se spera semnarea acordului comercial CETA, a fost anulat.
Liderii politici din Belgia au purtat discutii intense chiar si in timpul noptii de miercuri spre joi, incercand sa convinga regiunea belgiana Valonia, singura care se opune incheierii tratatului din toata Uniunea Europeana, sa se razgandeasca.
Insa negocierile au esuat, asa ca Belgia este fortata sa nu sustina parteneriatul de liber schimb, scrie Financial Times.
"Avand in vedere ca nu toate statele membre UE sunt pregatite sa semneze CETA, summit-ul UE-Canada nu va incepe astazi, cum era planificat. Canada ramane dispusa sa semneze acordul cand va fi si Europa pregatita", a declarat purtatorul de cuvant al lui Donald Tusk, presedintele Consiliului European, la cateva minute dupa ora locala 7:30.
Dezbaterile au fost reluate joi dimineata la Bruxelles, insa nu se va putea ajunge la un consens intr-un timp suficient de scurt incat summit-ul ...citeste mai departe despre "Esec total pentru Acordul CETA: Summit-ul UE-Canada a fost anulat. Ce urmeaza" pe Ziare.com mai mult
Joi, 27 Octombrie 2016, ora 10:23
In ultima vreme au aparut tot mai multe concursuri de talente pentru copii. Insa, ca in orice competitie, nu toti cei care participa castiga si de multe ori cei mici sufera cand nu ies invingatori.
Dincolo de efectul pe care il are pe moment acest esec, este foarte important sa ne gandim la modul in care copiii sunt afectati pe termen lung.
Ziare.com a stat de vorba cu Bogdan Constanciuc, psihoterapeut si terapeut ocupational; terapeut la Centrul Educational pentru Copii Isteti - www.copilcuminte.ro, pentru a afla ce inseamna pentru cei mici faptul ca nu se claseaza pe primul loc in cadrul concursurilor de talente.
"Copiii nu percep decat tabloul construit de familia/mediul in care se dezvolta. Ei au nevoie sa inteleaga joaca si sa se bucure de ea fara sa intre in competitie cu ceilalti. Cea mai importanta competitie este cu ei insisi.
Un concurs de talente este, practic, o confruntare a copilului cu oglinda construita de familie privind 'cine sunt eu'. De aceea, parintii ...citeste mai departe despre "Cat de mult ii afecteaza pe copii esecul la un concurs de talente si ce trebuie sa faca parintii" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 05 August 2016, ora 08:47
Autostrada Comarnic-Brasov bifeaza al treilea esec, avand in vedere ca statul nu a reusit sa gaseasca un constructor care sa faca proiectul din banii sai.
Soseaua de mare viteza de pe Valea Prahovei trebuia sa fie realizata in regim de concesiune. Dar potrivit unor surse citate de Digi 24, Compania de Autostrazi si Drumuri a elaborat un raport prin care anuleaza aceasta procedura.
Singura varianta ramasa: banii statului.
Ponta, la revenirea din Golf: Sa aprobam autostrada Comarnic - Brasov si ne retragem in glorie
Drumul de aproximativ 60 de kilometri ar fi trebuit construit de un consortiu format din francezii de la Vinci, austriecii de la Strabag si grecii de la Aktor. Insa aceste companii nu au reusit sa convinga institutiile financiare internationale, precum BEI si BERD, sa finanteze proiectul.
Problema este suma uriasa: 1,8 miliarde de euro ar fi costat doar constructia autostrazii.
Ea va creste la 8,4 milioane de euro, dupa ce se adauga costurile de finantare si... citeste mai departe despre "Autostrada Comarnic-Brasov, al treilea esec: Va fi construita din banii statului?" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 17 Iunie 2015, ora 10:28
1Un esec al negocierilor cu institutiile financiare internationale va avea "consecinte dramatice" pentru Grecia, avertizeaza presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, citat de Welt am Sonntag, informeaza Reuters.
"Pot doar sa avertizez Guvernul Greciei sa nu refuze mana care ii este intinsa", a declarat Schulz.
"Timpul trece, iar consecintele esecului negocierilor ar fi dramatice", a atras atentia Schulz.
"Guvernul condus de premierul Alexis Tsipras si partidul Syriza nu sunt responsabili doar in fata alegatorilor proprii, ci au responsabilitati si fata de intreaga tara si fata de Uniunea Europeana", a spus Schulz.
Premierul Greciei, Alexis Tsipras, le-a cerut creditorilor internationali sa nu impuna "conditii umilitoare" tarii sale, care are nevoie urgenta de fonduri, catalogand planul institutiilor financiare internationale drept "un moment prost pentru Europa".
Ministrul grec al Economiei, George ...citeste mai departe despre "Martin Schulz: Esecul negocierilor cu creditorii va avea "consecinte dramatice" pentru Grecia" pe Ziare.com mai mult
Duminica, 07 Iunie 2015, ora 13:27