Compania de brokeraj Goldring a lansat pe 20 septembrie „Sunetul banilor în imagini”, un concurs inedit prin care ilustratorii pot realiza caricaturi inspirate din lumea de business, în special din piața de capital. Astăzi, 11 octombrie, se dă start votului!
Sunetul banilor, pe care îl percepem intr-o manieră personală fiecare dintre noi, a fost ideea care a stat la baza alegerii temei concursului. Zornăitul monedelor economisite în pușculița copilăriei, foșnetul bancnotelor numărate cu precizie de bancomat sunt sunete familiare cu care ne întâlnim zi de zi.
Românii și-au demonstrat de multe ori creativitatea și simțul ascuțit al umorului, iar banii au fost dintotdeauna subiect de discuție sau controversă. Ca o provocare extinsă, organizatorii și-au propus să „asculte” cum se „aud” banii și în alte țări, astfel încât concursul a devenit internațional, în acest moment fiind deja confirmați 98 de competitori, dintre care 14 sunt români. Încă un motiv să ascultăm „Sunetul banilor” așa cum se aude el din România, votându-i pe cei preferați, cu viziuni și abordări atât de diverse.
Mecanismul concursului este simplu: ilustratorii trimit 4 caricaturi, aferente celor 4 săptămâni de concurs, la adresa de e-mail andreea.orosfoian@goldring.ro (dacă sunt folosite tablete grafice) sau la adresa sediului Goldring (dacă sunt pe hârtie). De altfel, Regulamentul este ușor de găsit pe site-ul... mai mult
Luni, 11 Octombrie 2021, ora 17:26
Concursul International de arte plastice "Martha Bibescu" si-a desemnat laureatii. La acesta prima editie organizata de Asociatia Pro Valores si Centrul Cultural Palatele Brancovenesti, cu sprijinul Royalart, s-au inscris 96 de concurenti cu varste intre 7 si 25 de ani, din Franta, Cipru, Irlanda, Republica Moldova si Romania.
Un juriu alcatuit din trei nume importante ale artelor plastice: artistul vizual si profesorul Valeriu Mladin, curatoarea si criticul de arta Madalina Mirea si curatoarea Ana Negoita, lector in cadrul Centrul de Excelenta in Studiul Imaginii, s-a dovedid deosebit de exigent, dar si de obiectiv.
Un singur premiu I s-a acordat la toate cele patru categorii de varsta si doua mari discipline: PICTURA si DESEN.
Castigatoare a fost autoarea lucrarii "Licentia", Bianca Paraschiv, o tanara de 22 de ani din Constanta, discipola a maestrului Petru Lucaci la Universitatea Nationala de Arte Bucuresti.
Bianca Paraschiv a participat pana in prezent la 22 de expozitii de grup, a obtinut Premiul Special al Fundatiei "Alexandru Tipoia" in cadrul Salonului national de Miniatura de la Muzeul de arta moderna si contemporana Pavel Susara, iar lucrarile sale se regasesc in colectii publice si private din Romania, Anglia, Statele Unite ale Americii, Suedia, Noua Zeelanda, Hong Kong si a fost invitata sa expuna in galerii de arta din New York, New Jersey, Florenta, Londra,Torino.
La acesta competitie au mai atras atentia juriului: elevele Colegiului de arta... mai mult
Marti, 02 Iunie 2020, ora 17:30
Concursul "Acasa pentru umanitate", organizat de Ordinul Arhitectilor din Romania Filiala Bucuresti (OAR Bucuresti) in parteneriat cu Habitat for Humanity Romania, are ca scop selectarea celei mai bune solutii in vederea realizarii proiectului pilot pentru constructia in regim de voluntariat a doua locuinte-tip de 20.000 euro si doua locuinte-tip de 30.000 euro, in vederea atribuirii contractului de proiectare, in valoare de 11.000 de euro fara TVA.
"O locuinta sigura si decenta aduce stabilitate, siguranta si iata ca acum a devenit principalul leac al societatilor de pretutindeni in lupta cu pandemia cauzata de virusul COVID-19", a declarat Roberto Patrascoiu, director national Habitat for Humanity Romania.
"Acasa pentru Umanitate este un conurs de al carui rezultat se vor bucura cei pentru care 'acasa' inca inseamna doar un vis frumos. Demersul intreprins in parteneriat cu OAR Bucuresti este un prim pas-manifest pentru o locuire decenta si accesibila".
Concursul "Acasa pentru umanitate", lansat in deschiderea Anualei de Arhitectura Bucuresti 2020 si adresat profesionistilor din zona de proiectare, are premii in valoare de 13.400 de euro.
"OAR Bucuresti impreuna cu Habtat for Humanity Romania sprijina atat mediul profesional, cat si mediul de constructii si pe cel antreprenorial orientat catre civic si umanitar", a declarat Emil Ivanescu, presedinte OAR Bucuresti.
"Prin Anuala de Arhitectura Bucuresti 2020, OAR Bucuresti sustine arhitectura sociala,... mai mult
Marti, 12 Mai 2020, ora 11:45
O noua tentativa de inselatorie, sub forma unui concurs, se propaga in aceste zile prin intermediul retelelor de socializare, in urma careia utilizatorii sunt anuntati ca pot castiga un 'iPhone X Max', avertizeaza Centrul National de Raspuns la Incidente de Securitate Cibernetica (CERT-RO), pe pagina sa de Facebook.
"In cea mai aglomerata perioada a anului din punct de vedere al cumparaturilor si promotiilor online, atacatorii testeaza mereu vigilenta utilizatorilor, incercand sa profite de naivitatea lor in fata unor castiguri imediate. O noua tentativa de #scam se propaga in aceste zile prin intermediul mesajelor venite pe retelele sociale. Un utilizator primeste un mesaj cu un link, iar dupa accesarea lui victima are impresia ca va participa la un concurs in urma caruia poate castiga un 'iPhone X Max'. Desigur, aceasta varianta a terminalului nu exista, cel mai apropiat model ca denumire fiind iPhone XS Max. Pagina web este gandita pentru dispozitive mobile (prezinta functii JavaScript pentru notificarea utilizatorului prin vibratii, iar pagina este prezentata in mod portret). Datele afisate initial sunt tipul dispozitivului, data accesarii orasul si furnizorul de internet utilizat. Pentru ca mesajul afisat victimei sa fie mai credibil, atacatorii au inclus in mesaj ideea ca si alte persoane din oras au primit astfel de premii", precizeaza specialistii.
Potrivit sursei citate, atacatorii au inserat de la sine o serie de comentarii care par a fi preluate de pe... mai mult
Vineri, 13 Decembrie 2019, ora 15:50
In zilele cand Viorica Dancila se pregateste sa plece de la Palatul Victoria, Fiscul scoate la concurs 66 de posturi de conducere in toata tara.
Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) scoate la concurs zeci de posturi de conducere, atat in cadrul aparatului propriu al ANAF, cat si in cadrul Directiilor generale regionale a finantelor publice.
Intr-un anunt publicat pe pagina web a Fiscului se arata ca "Agentia Nationala de Administrare Fiscala (...) organizeaza, in data de 18 noiembrie 2019 (proba scrisa), ora 11, concurs de promovare pentru ocuparea unui numar de 58 de posturi din cadrul directiilor generale regionale ale finantelor publice".
Totodata, ANAF anunta ca, tot pe 18 noiembrie, ora 11:00, se organizeaza si un concurs de promovare a 8 functii publice de conducere vacante din cadrul aparatului propriu al agentiei.
In total, Fiscul pune la bataie 66 de functii de conducere, majoritatea posturilor fiind de director executiv, director general sau sef administratie. Inscrierile pentru concurs se fac in perioada 18 octombrie - 6 noiembrie, in zile lucratoare, in intervalul 08:30 - 17:00 (de luni pana joi) si 08:30 - 14:30 (vineri).
Candidatii trebuie sa depuna "dosarele cu sina" la sediul ANAF din strada Apolodor, nr. 17, sector 5, Bucuresti.
Concursul pentru numirea de sefi are loc in timp ce angajarile pe posturile obisnuite de executie sunt blocate de mai multi ani, iar ANAF are un deficit de personal de circa 15% dintr-un total de... mai mult
Vineri, 18 Octombrie 2019, ora 15:25
Cea de-a III-a editie a Concursului International de DUO Suzana Szorenyi, un eveniment artistic dedicat duo-ului pianistic, s-a desfasurat la Bucuresti, in perioada 27 septembrie 2019 - 6 octombrie 2019.
Editia de anul acesta s-a bucurat de participarea a 27 de ansambluri de duo pianistic selectate de juriu dintr-un total de 108 muzicieni inscrisi, proveniti din 15 tari.
Sase dintre aceste duo-uri au fost premiate cu una sau mai multe distinctii in cadrul Galei Laureatilor, care a avut loc la Sala Auditorium a Muzeului National de Arta al Romaniei, duminica, 6 octombrie.
Editia din acest an a comemorat 90 de ani de la nasterea reputatului artist si pedagog roman Suzana Szorenyi, juriul fiind integral format din discipoli ai acesteia.
Cele sase duo-uri pianistice desemnate castigatoare in cadrul Galei Laureatilor sunt:
Premiul I la sectiunea duo pianistic (doua piane) - in valoare de 4.200 de euro a fost castigat de Tereza Kalabova (Cehia) si Johannes Gugg (Austria)
Premiul al III-lea a fost oferit duo-urile Ihor Sediuk si Oleh Kopeliuk (Ucraina) si Charissa Vandikas (Canada) si Linda Ruan (Japonia). Ambele ansambluri de duo au fost premiate cu suma de 1.700 de euro.
La sectiunea Duo pianistic la 4 maini s-a oferit un singur Premiu II, in valoare de 2.700 de euro, castigat de acelasi duo format din Charissa Vandikas si Linda Ruan.
Premiul Juriului Consultativ al studentilor din Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti a fost oferit ansamblurilor... mai mult
Joi, 17 Octombrie 2019, ora 11:48
Cea de-a III-a editie a Concursului International de DUO Suzana Szorenyi, un eveniment artistic care pune in valoare DUO-ul pianistic si care, anul acesta, comemoreaza 90 de ani de la nasterea reputatului artist si pedagog roman al carui nume il poarta, se desfasoara la Bucuresti, in perioada 27 septembrie - 6 octombrie 2019.
Anul acesta au trecut de preselectia juriului 54 de muzicieni, dintr-un total de 108 inscrisi, provenind din 15 tari: Austria, Canada, Cehia, China, Franta, Japonia, Lituania, Marea Britanie, Polonia, Rusia, Serbia, Slovenia, Spania, Ucraina si Romania.
Ampla participare internationala confirma interesul pentru acest tip de competitie muzicala, destul de rar intalnita. Editia din acest an a Concursului este organizata pentru trei categorii de tip duo: pian la patru maini, doua piane si categoria Duo Hobby.
Concertul inaugural are loc vineri, 27 septembrie, de la ora 19:00, la Ateneul Roman - un super recital sustinut la doua piane de Daniel Petrica Ciobanu si Alexander Gadjiev - Pianist, doi dintre cei mai apreciati tineri muzicieni ai momentului.
Concursul International de Duo Suzana Szorenyi, organizat de Asociatia MAJURA CHRIST, ofera interpretilor dedicati acestui gen interpretativ scena ideala de afirmare, atat profesionistilor in domeniu, cat si amatorilor.
Editia 2019 a Concursului International de Duo Suzana Szorenyi continua promovarea muzicii romanesti, prin solicitarea unui repertoriu impus in care se regasesc "Variatiunile... mai mult
Vineri, 27 Septembrie 2019, ora 13:27
Modelul BMW 327, cumparat de nou din Bucuresti in anul 1938, se intoarce in Romania dupa o jumatate de secol si va fi prezentat la Concursul de Eleganta Sinaia, organizat pe 29 iunie, a anuntat BMW Group Romania intr-un comunicat de presa, transmis AGERPRES.
Cunoscut in perioada anilor '30 sub titulatura de BMW 55 PS Sports Convertible, modelul BMW 327 face parte, in prezent, din colectia BMW Group Classic si a apartinut lui Eduard Ecker, nascut in Romania, la 22 iunie 1912.
Conform sursei citate, absolvent al scolilor de inginerie si arhitectura, Ecker reuseste sa-si achizitioneze modelul visat la varsta de numai 25 de ani, masina fiind cumparata de noua din showroom-ul din Bucuresti al companiei Tracta, reprezentantul oficial al marcii BMW de la acea vreme.
BMW 327 era propulsat de un motor cu sase cilindri in linie, care dezvolta 55 CP pentru o viteza maxima de 125 km/h. Noul model, elegant, modern si luxos, era simbolul perfect al ascensiunii economice a Romaniei acelor vremuri si a Bucurestiului, care capatase supranumele de "Micul Paris".
"Instaurarea perioadei comuniste vine cu momente foarte dificile, inclusiv pentru minoritatea germana din care Eduard Ecker facea parte. Acesta isi gaseste cu greu de lucru, iar legenda spune ca singurul lucru de valoare pe care a reusit sa il salveze de la confiscare a fost automobilul pe care l-a dezmembrat si l-a ascuns. La inceputul anilor '60, situatia incepe sa se relaxeze si Ecker reuseste sa gaseasca un serviciu... mai mult
Marti, 25 Iunie 2019, ora 11:48
Postul de arhitect-sef de la Primaria Iasi este in continuare liber, desi a fost scos la concurs de doua ori pana acum. Primaria incearca a treia oara sa gaseasca pe cineva care sa ocupe functia.
La fostele selectii a participat o singura persoana, actualul arhitect-sef Alexandru Mustiata, care a picat concursul de fiecare data, arata Ziarul de Iasi.
Urmatorul concurs va avea loc pe 28 mai, iar recrutarea va fi facuta de Agentia Nationala a Functionarilor Publici (ANFP) . Din comisia de evaluare vor face parte si reprezentanti ai primariei din Iasi.
Arhitectii interesati se pot inscrie la concurs pana pe 14 mai.
Salariul de 13.000 de lei brut (8.000 de lei net pe luna) este pe a patra treapta de ierarhizare in municipalitate, dupa primar, viceprimar si secretar. ...citeste mai departe despre "Un post platit cu 13.000 lei a fost scos la concurs de o primarie pentru a treia oara" pe Ziare.com mai mult
Joi, 02 Mai 2019, ora 12:14