Guvernul vrea sa organizeze un compartiment suport COVID -19 la Spitalul "Gerota" din Capitala. 200 de medici ar urma sa fie angajati fara concurs

Miercuri, 28 Octombrie 2020, ora 15:00
646 citiri
Guvernul vrea sa organizeze un compartiment suport COVID -19 la Spitalul "Gerota" din Capitala. 200 de medici ar urma sa fie angajati fara concurs
Spitalul Gerota din Bucuresti FOTO spitalgerota.mai.gov.ro

Guvernul ia in discutie, in sedinta de miercuri, 28 octombrie 2020, adoptarea unei Ordonante de Urgenta privind instituirea unor masuri urgente pentru asigurarea necesarului de medici pe durata riscului epidemiologic generat de pandemia de COVID -19.

Astfel, la Spitalul Ministerului de Interne din Bucuresti ar urma sa fie organizat un compartiment suport Covid pentru care urmeaza sa fie angajati 200 de medici.

Masura este luata ca urmare a faptului ca institutiile sanitare desemnate ca spitale COVID-19 intampina zilnic dificultati din cauza lipsei personalului medical pentru specialitatile: anestezie terapie intensiva (ATI), urgenta, epidemiologie, radiologie, boli infectioase, pneumologie.

Mai mult, institutiile cu rol in gestionarea, la nivel national, a situatiei de urgenta, sunt in imposibilitatea de a asigura un raspuns coerent si concentrat din cauza lipsei personalului medical de specialitate care sa poata fi detasat, acolo unde este nevoie, pentru a asigura tratamentul pacientilor conformati si realizarea anchetelor epidemiologice.

Conform Ordonantei aflata pe ordinea de zi a sedintei de Guvern, "aceasta deficienta ingreuneaza acordarea asistentei medicale inclusiv a cazurilor severe care necesita intubare si a pacientilor ventilati mecanic fara sa fie intubati.

Zilnic sunt efectuate misiuni medicale de transfer, atat terestru cat si aerian, a pacientilor COVID- 19 pozitivi din spitale unde s-a depasit capacitatea de tratare, catre alte spitale din tara".

Guvernul mai transmite ca se impune adoptarea de masuri imediate in vederea stabilirii cadrului normativ potrivit, lipsa adoptarii acestor masuri, cu celeritate, poate avea consecinte negative asupra capacitatii administrative de gestionare a riscului epidemiologic generat de pandemia de COVID-19.

Se infiinteaza compartiment Suport Covid la Spitalul Gerota si se angajeaza medici rezidenti

Conform Ordonantei de Urgenta, Articolul 1, alineatul 1, arata ca "se suplimenteaza statul de organizare al Spitalului de Urgenta "Profesor Dr. Dimitrie Gerota" Bucuresti subordonat Directiei Medicale a Ministerului Afacerilor Interne, prin infiintarea Compartimentului Suport COVID - 19 in cadrul sectiei Unitatea de Primiri Urgente, prevazut cu 200 posturi de medici specialisti si medici rezidenti an IV si V in specialitatile: anestezie terapie intensiva (ATI), medicina de urgenta, epidemiologie, radiologie - imagistica medicala, boli infectioase, pneumologie, pe durata angajarii persoanel ...citeste mai departe despre "Guvernul vrea sa organizeze un compartiment suport COVID -19 la Spitalul "Gerota" din Capitala. 200 de medici ar urma sa fie angajati fara concurs" pe Ziare.com

#spitalul gerota, #medici angajari medici, #compartimet covid , #Stiri Administratie