Cum si-au impartit puterea PNL, USR-PLUS si UDMR. Domeniile-cheie care vor fi negociate duminica

Duminica, 20 Decembrie 2020, ora 09:22
1133 citiri
Cum si-au impartit puterea PNL, USR-PLUS si UDMR. Domeniile-cheie care vor fi negociate duminica
Dan Barna, Dacian Ciolos si Ludovic Orban, liderii USR/PLUS si PNL

Liderii aliantei de centru-dreapta PNL, USR-PLUS si UDMR reiau duminica, 20 decembrie, negocierile pentru a pune pe picioare viitorul guvern. Pana acum, partidele s-au pus de acord asupra faptului ca Florin Citu, actualul ministru al Finantelor, sa fie premier, Camera Depuitatilor sa revina PNL, iar sefia Senatului sa fie la USR-PLUS.

Formatiunile din coalitia de guvernare au decis, sambata, si numarul secretarilor de stat alocat fiecarui partid in parte, precum si numarul de prefecti. Astfel, 42 de secretari de stat ii revin PNL, 26 USR-PLUS si 12 UDMR.

Cele trei formatiuni politice au reusit sa mai finalizeze, in cadrul negocierilor privind programul de guvernare, capitolele Economie, Finante, Energie, Mediu, Externe si Afaceri Europene.

Aceleasi surse politice mai sustin ca, in cursul zilei de duminica, 20 decembrie, urmeaza sa fie discutat capitolul Justitie.

Pentru negocierile de duminica, 20 decembrie, cele trei formatiuni politice au stabilit sa discute despre alte capitole importante din programul de guvernare: Sanatatea, reforma in administratie, legea privind alegerile in doua tururi si, conform unor surse politice, si despre Justitie, minister care ii revine USR-PLUS.

Luni, 21 decembrie, urmeaza sa fie investit noul parlament, iar in cursul saptamanii viitoare presedintele Klaus Iohannis va relua consultarile cu partidele in privinta viitorului guvern.

Orban, prima reactie dupa criticile primite din partea liberalilor din tara: "Intre mine si liderii din Ardeal nu exista tensiune". Ultimele negocieri dintre PNL, USR/PLUS si UDMR ...citeste mai departe despre "Cum si-au impartit puterea PNL, USR-PLUS si UDMR. Domeniile-cheie care vor fi negociate duminica" pe Ziare.com

#Dan Barna, #Dacian Ciolos, #Ludovic Orban, #PNL, #USR, #plus, #UDMR, #guvern, #Florin Citu, #negocieri , #Stiri Guvern