Purcari, cea mai premiata vinarie din Romania si Republica Moldova in anul 2020

Joi, 12 Noiembrie 2020, ora 14:33
1246 citiri
Purcari, cea mai premiata vinarie din Romania si Republica Moldova in anul 2020

Cu peste 150 de distinctii, dintre care 60 de medalii de aur, obtinute in competitiile internationale si locale, Purcari devine cea mai premiata vinarie din Romania si Republica Moldova, in 2020. Calitatea exceptionala a vinurilor Purcari a fost apreciata si confirmata de specialisti oenologi de prestigiu in cadrul unora dintre cele mai importante evenimente ale industriei.

Cu toate ca pandemia a afectat toti producatorii, vinaria Purcari a mentinut aceleasi standarde inalte si a reusit sa se impuna drept unul dintre cei mai apreciati producatori de vinuri la nivel global. Vinurile Purcari au fost premiate in toate competitiile internationale la care au participat, precum: Mundus Vini, Eurasia Wine & Spirits, International Wine Contest, Challenge International du Vin, Oenoforum, China Wine & Spirits, Concours Mondial de Bruxelles si Mondial de Pinot.

Cea mai recenta victorie a fost inregistrata la Premiile Decanter World Wine 2020. Juriul format din 116 experti de pe intreg mapamondul a decis ca Viorica de Purcari merita titlul de "Best in show" si un punctaj de 97 puncte, ceea ce plaseaza produsul in Topul celor mai bune vinuri ale lumii. Din cele aproape 17.000 de mostre participante in concurs au castigat Best in Show doar 50 de produse, astfel ca Viorica de Purcari a devenit unul dintre 0,3% cele mai bune vinuri prezentate in competitie.

Premiile Decanter World Wine au adus medalii si pentru Traminer de Purcari (prestigioasa medalie de platina), Negru de Purcari si Rara Neagra (ambele medalii de aur) si alte 17 medalii de argint si bronz pentru numeroase sortimente din gamele Purcari.

Toate aceste distinctii, alaturi de ratingul oferit de Vivino.com, cea mai mare platforma online folosita de iubitorii de vin, care plaseaza vinurile Purcari in top 1% cele mai bune vinuri din lume, confirma, o data in plus, calitatea si standardele inalte de productie ale vinurilor Purcari.

"Anul 2020 a venit cu multe provocari pentru noi, dar, cu toate acestea, ne-am concentrat eforturile mai mult ca oricand pe mentinerea calitatii vinurilor noastre, chiar si in conditiile dificile impuse de criza sanitara. Purcari a reusit sa obtina rezultate remarcabile si in 2020, confirmand, inca o data, calitatea pe care o oferim, recunoscuta pe plan national si international si acest fapt nu poate decat sa ne bucure si sa ne motiveze in continuare si mai mult. Pasiunea pentru ceea ce facem se reflecta atat in medaliile obtinute, cat si si in alegerile consumatorilor care plaseaza vinurile Purcari in topul preferintelor lor, iar aceasta este o mare responsabilitate.", a declarat Victor Bostan, CEO Grupul Purcari.

DESPRE PURCARI:

Vinaria Purcari, fondata in anul 1827, este parte a grupul Purcari Wineries Plc (brandurile Purcari, Crama Ceptura, Bostavan si Bardar) si reprezinta unul dintre cele mai mari grupuri de vinuri si brandy din Europa Centrala si de Est. Grupul gestioneaza in jur de 1.400 de hectare de podgorii si opereaza patru platforme de productie in Romania si Republica Moldova. Grupul este lider in segmentul de vinuri premium din Romania, cu o cota de 30%, fiind cel mai mare exportator de vin din Moldova, livrand in peste 30 de tari. Fondata in 1827, Purcari este una dintre cele mai premiate vinarii din Europa Centrala si de Est la Decanter Londra si printre cele mai bine pozitionate pe Vivino, cu un scor mediu de 4.1 din 5.0, bazat pe mai mult de 41.000 de recenzii. Din februarie 2018, Grupul este listat la Bursa de Valori Bucuresti (simbol WINE). Grupul e condus de Victor Bostan, un veteran de peste 30 de ani in businessul vinicol, si sustinut de investitori de top ca Horizon Capital, Franklin Templeton, SEB, Fiera Capital si IFC.

#purcari, #vin purcari, #vin , #Stiri Lifestyle