Economia SUA va creste cu 2,5% in 2013 si cu 3,5% in 2014, prognozeaza oficialii Federal Reserve. In plus, rata somajului urmeaza sa atinga nivelul de 7,4% in acest an, urmand ca in 2014 sa scada la 7%.
O imbunatatire substantiala a mediului economic s-ar realiza daca se va reusi crearea unui milion de locuri de munca in urmatoarele sase luni, dar o reducere a somajului la doar 6,5% va fi atinsa doar la jumatatea lui 2015, a afirmat Charles Evans, presedintele Federal Reserve din Chicago si membru al mai multor comitete Federal Reserve, conform Reuters.
Refacerea economiei SUA va fi insa posibila prin corelarea politicilor monetare cu anumite conditii economice, sustine Evans.
Federal Reserve a anuntat in decembrie ca va pastra rata dobanzii la un nivel minim pana cand nivelul somajului va scadea sub 6,5%, atat timp cat inflatia nu va depasi nivelul de 2,5%, si va continua programul sau de cumparare de obligatiuni.
Economia SUA a crescut cu 3,1% in T3 2012, dar se estimeaza ca ritmul de crestere a incetinit in T4.
Tintele de crestere economica anuntate de reprezentantii Federal Reserve in decembrie au fost de 2,3 - 3% pentru 2013, respectiv 3 - 3,5% pentru 2014, iar rata inflatiei in jurul nivelului de 2%.
Un alt aspect care ar putea influenta cresterea economica SUA este reprezentat de reducerea cheltuielilor din sectorul public.
"Statele Unite trebuie sa-si consolideze finantelor publice, dar trebuie sa o faca treptat daca dorim sa evitam mai... mai mult
Luni, 14 Ianuarie 2013, ora 12:59
Apple planuieste sa investeasca peste 100 de milioane de dolari in 2013 pentru a reincepe productia de Mac-uri in SUA, mutand astfel o mica parte din productia actuala din China pentru aceste calculatoare.
"Anul viitor vom aduce o parte a productiei in SUA", a declarat CEO-ul Apple, potrivit Bloomberg.
Acest lucru nu inseamna, insa, ca Apple se va ocupa de productie, mai degraba compania din Cupertino va incheia parteneriate in acest scop, oferind investii de peste 100 de milioane de dolari, a precizat Tim Cook.
Aceasta investitie este redusa, in comparatie cu disponibilitatile financare Apple, de peste 120 de miliarde de dolari.
Cu toate acestea, miscarea gigantului din industria IT reflecta presiunea existenta asupra companiilor americane de a crea locuri de munca in tara din care provin.
"Nu cred ca avem responsabilitatea de a crea un anumit tip de joburi. Dar cred ca avem responsabilitatea sa cream locuri de munca", a afirmat Cook.
Multe din componentele iPhone si iPad se produc deja in SUA, inclusiv sticla speciala pentru ecranele acestor dispozitive.
In plus, Apple a reusit sa creasca numarul de locuri de munca in industria de software pentru mobile odata cu aparitia iPhone, pentru care s-a realizat un numar impresionant de aplicatii, a mai adaugat liderul Apple. mai mult
Vineri, 07 Decembrie 2012, ora 16:08
Rata somajului in SUA a scazut la 8,1% in august, de la 8,3% in iulie, dar angajatorii americani au creat un numar de 96.000 de noi locuri de munca, sub estimarile analistilor, arata cifrele oficiale publicate vineri de guvernul american.
Rata somajului din SUA, la cel mai inalt nivel din ultimele cinci luni
Analistii se asteptau ca in august angajatorii americani sa creeze 125.000 noi locuri de munca.
Chiar daca rata somajului a scazut luna trecuta la 8,1%, evolutia s-a datorat in special americanilor care au renuntat sa-si mai caute un loc de munca. Departamentul Muncii a revizuit datele privind numarul locurilor de munca create in iunie si iulie, anuntand cu 41.000 mai putine locuri de munca create decat estimase in august.
Presedintele Rezervei Federale americane (Fed), Ben Bernanke, a declarat saptamana trecuta ca nu exclude ca banca centrala sa faca noi achizitii de obligatiuni pentru sustinerea cresterii economiei si reducerea somajului in SUA, pe care il considera un "motiv grav de ingrijorare". mai mult
Vineri, 07 Septembrie 2012, ora 20:17
Toti indicatorii sugereaza o incetinire a cresterii economiei Statelor Unite, potrivit analistilor intervievati de MarketWatch, care se asteapta ca guvernul sa oficializeze acest fapt la sfarsitul viitoarei saptamani, cand va anunta evolutia PIB in trimestrul al doilea.
Analistii estimeaza ca PIB-ul SUA a avansat cu numai 1,3% in trimestrul al doilea, sub ritmul de 1,9% inregistrat in primele trei luni ale acestui an si cel de 3% din trimestrul al patrulea din 2011.
Informatia ar fi o veste proasta pentru milioanele de americani care nu isi gasesc de lucru de mai multi ani, de la incheierea recesiunii.
Un ritm atat de lent de crestere reflecta o economie incapabila sa creeze locuri de munca suficient de rapid pentru a reduce semnificativ rata somajului, de la nivelul actual de 8,2%.
Intrebarea mult mai importata este daca avansul PIB se va mentine si in trimestrul al treilea la acelasi nivel, iar raspunsul este probabil da, potrivit analistilor.
Economia SUA este influentata negativ de factori externi adversi, precum criza datoriilor din Europa si incetinirea cresterii economice in China, care au afectat exporturile americane.
Pe piata americana exista pe de alta parte temeri in crestere legate de posibila intrare in vigoare a unor reduceri automate de cheltuieli si majorari de impozite, daca democratii si republicanii nu vor ajunge la un acord pentru modificarea legislatiei actuale. mai mult
Duminica, 22 Iulie 2012, ora 16:55
Rata somajului in SUA a ramas in luna iunie la nivelul de 8,2%, chiar daca angajatorii americani au creat un numar de 80.000 de noi locuri de munca, arata cifrele oficiale publicate vineri de guvernul american, transmite AFP.
Departamentul american al Muncii a anuntat ca numarul noilor locuri de munca create a crescut cu 4% noi in luna iunie fata de luna mai. Cu toate acestea, cifrele oficiale sunt net inferioare estimarilor analistilor, care mizau pe 100.000 de noi locuri de munca create.
Datele statistice arata o tendinta clara de incetinire a numarului de noi locuri de munca create de prima economie a lumii incepand din primavara. In trimestrul aprilie - iunie 2012 au fost create, in medie, 75.000 de noi locuri de munca in fiecare luna, de trei ori mai putin decat cele 226.000 de noi locuri de munca create lunar in primul trimestru.
Situatia economiei si somajul vor juca un rol major in campania prezidentiala. Dupa cel de-al doilea razboi mondial doar un singur presedinte american, Ronald Reagan, a reusit sa castige un al doilea mandat la Casa Alba cu o rata a somajului mai mare de 6%. mai mult
Vineri, 06 Iulie 2012, ora 18:25
Organizatia Natiunilor Unite (ONU) pune la bataie peste 140 de locuri de munca in Elvetia, la sediul sau din Geneva, dar si in mai multe orase din lume, in domenii diverse. La aceste locuri de munca pot aplica inlusiv romanii care indeplinesc conditiile solicitate de organizatie.
Conditiile generale pe care le solicita ONU candidatilor sunt cunoasterea fluenta a limbii engleza si cunostinte de limba franceza. In ceea ce priveste domeniul de expertiza profesionala, dreptul, sociologia, economia si matematica sau statistica reprezinta cele mai solicitate domenii.
O importanta considerabila este acordata profilului moral al candidatului. Altruismul, integritatea, onestitatea, obiectivitatea in asumarea deciziilor reprezinta valori fundamentale ale Organizatiei Natiunilor Unite, pe care candidatii trebuie sa le impartaseasca, de asemenea.
In ceea ce priveste abilitatile, ONU doreste de la aplicanti sa demonstreze ca pot lucra in echipa, ca sunt creativi si ca isi doresc sa se perfectioneze. In plus, ei trebuie sa aiba diponibilitatea de a fi relocati oriunde in lume, inclusiv in zone defavorizate.
Cele mai multe oportunitati de angajare se gasesc in Geneva, New York, Beirut, Bangkok si Santiago de Chile. In cadrul acestor compartimente, principalul scop al angajatilor este dezvoltarea social-economica a zonei desemnate.
Salarii si beneficii
Posturile din cadrul ONU sunt structurate in mai multe categorii profesionale. Daca luam in calcul cea mai inalta... mai mult
Miercuri, 25 Aprilie 2012, ora 08:31
Economia Statelor Unite trebuie sa creasca mai rapid pentru a produce suficiente locuri de munca care sa determine reducerea ratei somajului, a declarat luni presedintele Rezervei Federale (Fed), Ben Bernanke.
Bernanke a aratat de declinul ratei somajului, de la 9,1% vara trecuta la 8,3% in februarie, a fost intr-o anumita masura nesincronizat cu ritmul cresterii economice.
PIB-ul SUA a urcat cu 3% in trimestrul al patrulea din 2011, dar se anticipeaza ca avansul a incetinit sub 2% in primele trei luni ale acestui an.
"Scaderea in continuare a somajului, intr-o maniera semnificativa, va necesita probabil o crestere mai rapida a productiei si cererii, din partea populatiei si companiilor, proces care poate fi sustinut prin mentinerea unor politici de sustinere", a spus Bernanke la o reuniune a Asociatiei Nationale pentru Economie.
Seful Fed a reiterat temeri legate de somajul de lunga durata, dar a contestat ideea ca mare parte a problemei este de natura structurala, care nu poate fi rezolvata prin politica monetara. mai mult
Luni, 26 Martie 2012, ora 17:42
Numarul de locuri de munca create in Statele Unite in septembrie este peste asteptari, iar datele pentru lunile anterioare au fost revizuite in urcare, potrivit datelor guvernamentale publicate vineri care reduc temerile ca economia ar putea reintra in recesiune. Departamentul Muncii a anuntat ca numarul de locuri de munca din afara sectorului agricol a crescut cu 103.000 luna trecuta, iar rata somajului a ramas la 9,1%, potrivit Mediafax.
O parte din aceasta crestere s-a datorat revenirii la lucru a 45.000 de angajati ai Verizon Communications care au fost exclusi din statisticile lunii august din cauza unei greve.
Potrivit datelor revizuite pentru iulie si august, in cele doua luni au fost infiintate cu 99.000 mai multe slujbe decat s-a raportat initial.
Analistii anticipau ca numarul de locuri de munca a crescut in septembrie cu 60.000, iar rata somajului s-a mentinut la 9,1%. Datele indica faptul ca economia americana, cea mai mare din lume, va evita recesiunea, in pofida evolutiei slabe din aceasta vara.
In sectorul privat au fost infiintate 137.000 de slujbe, cu mult peste cele 42.000 din august, dar in sectorul de stat a avut loc o scadere de 34.000 de posturi.
Situatia nesatisfacatoare a pietei muncii reprezinta o problema majora pentru presedintele Barack Obama, care se indreapta spre o batalie electorala dura pentru obtinerea unui nou mandat prezidential in 2012. mai mult
Vineri, 07 Octombrie 2011, ora 16:23
Daca in trecut America era considerata tara tuturor posibilitatilor, cei care emigreaza isi dau seama ca visul american nu este atat de incantator pe cat pare.Autorii Cynthia Enloe si Joni Seager au trasat o imagine a vietii in SUA in cartea numita "Statutul real al Americii. Mituri si adevaruri din SUA".
Confruntandu-se cu realitatea americana, autorii au prezentat statutul Americii in domenii precum sanatate, imobiliare dar si aparare.
Business Insider a prezentat doar cateva din miturile economiei SUA.
Taramul proprietarilor
A detine o proprietate in SUA este de fapt un alt vis american.
Autorii cartii puncteaza cele mai recente date care arata ca numai 68% dintre americani detineau o casa in 2002, in comparatie cu 92% din populatia Ungariei sau 84% din populatia Mexicului, 72% din Marea Britanie si 71% din populatia Australiei.
"Unul din miturile americane este ca suntem o natiune de proprietari, iar proprietatea a fost mult timp considerata piatra de temelie a visului american", spun autorii cartii.
Actuala criza economica si imobiliara a trezit americanii din vis. Nu toti detin o casa.
Potrivit studiilor, 83% dintre americani considerau in 2003 investitiile in imobiliare sigure, iar in 2010 numarul acestora a scazut la 70%.
Tara tuturor oportunitatilor
La fel ca si sectorul imobiliar, oportunitatile in America se afla pe marginea prapastiei.
"Oportunitatea in aceasta tara inseamna sansa la educatie, o sansa pentru un loc de munca decent care sa-ti... mai mult
Miercuri, 03 August 2011, ora 13:55