Americanii care au in plan sa calatoreasca vara aceasta in Europa sunt avertizati ca zonele turistice pot fi vizate de atacuri teroriste.
"Ii alertam pe cetatenii Statelor Unite cu privire la riscul unor potentiale atacuri teroriste pe intreg teritoriul Europei, avand drept tinta evenimente majore, obiective turistice, restaurante, centre comerciale si mijloace de transport", se mentioneaza in avertismentul de calatorie, valabil pana la data de 31 august, transmite Reuters.
"Numarul mare de turisti care viziteaza Europa in lunile de vara va oferi tinte mai numeroase pentru teroristii care planuiesc atacuri in locuri publice, in special la evenimente mari", mai subliniaza Departamentul de Stat.
Alerta de calatorie mentioneaza ca Franta va gazdui EURO 2016 la fotbal intre 10 iunie si 10 iulie si ca guvernul de Paris a prelungit starea de urgenta, decretata dupa atentatele din 13 noiembrie, pana la 26 iulie, pentru a acoperi si Turul Frantei la ciclism (2-24 ...citeste mai departe despre "SUA isi avertizeaza cetatenii: Risc de atentate teroriste in Europa vara asta - care sunt zonele rosii" pe Ziare.com mai mult
Marti, 31 Mai 2016, ora 23:11
Planuiesti o vacanta de vis in aceasta vara in afara granitelor tarii? Anul 2013 iti aduce o multime de bunatati nou-noute, sub forma unor atractii turistice impresionate care si-au deschis recent portile.
De la muzeul suedez dedicat trupei ABBA pana la noul acvariu al Danemarcei, iata trei obiective turistice noi din Europa pe care nu ar trebui sa le ratezi, precizeaza acasa.ro.
1. Den Bla Planet, Copenhaga, Danemarca
Printre atractiile cu care Den Bla Planet isi imbie turistii se numara rechini ciocan, dar si bancuri de pesti colorati care se inoata nestingheriti de-a lungul tunelurilor care compun acvariul danez. Totodata, turistii pot asista la hranirea animalelor (rechini, lei de mare etc.) si pot admira si cel mai mare banc de pesti piranha din Europa!
2. Muzeul ABBA, Stockholm, Suedia
Muzeul itinerat al formatiei ABBA, care a strabatut lumea de-a lungul si de-a latul, si-a gasit in cele din urma o adresa permanenta. Incepand cu data de 7 mai 2013, fanii legendarei trupe suedeze vor putea admira in Stockholm fotografii de la concertele ABBA, costume de scena si alte artefacte, reunite toate in muzeul ABBA, inaugurat ca parte a Swedish Music Hall of Fame.
3. Rijksmuseum, Amsterdam, Tarile de Jos
Legendarul Rijksmuseum din Amsterdam si-a redeschis portile publicului larg in data de 13 aprilie 2013. Muzeul cu o vechime de 125 de ani a fost aproape in intregime reorganizat, doar tabloul "Rondul de noapte" semnat de Rembrandt pastrandu-si... mai mult
Marti, 28 Mai 2013, ora 13:38
Ori de cate ori calatorim intr-o tara straina, incercam sa aflam din timp care sunt obiectivele turistice pe care nu ar trebui sa le ratam. Fiecare locatie are cel putin un astfel de simbol, despre care aflam la momentul potrivit daca a meritat sau nu efortul de a ajunge pana la el.
Business Insider a realizat un clasament ceva mai neobisnuit al acestor obiective turistice care, in ciuda tuturor zvonurilor, nu sunt chiar atat de spectaculoase pe cat se spune sau pur si simplu sunt nedrept de bine cotate, comparativ cu altele.
Stonehenge, Anglia
Despre Stonehenge se spune ca ar fi un loc mistic si magic, multi dintre turisti dorindu-si cu ardoare sa ajunga acolo. Cu toate astea, trebuie sa stii ca accesul in imediata apropiere a pietrelor nu este permis, asa ca le vei vedea doar de la departare.
Citeste mai multe despre 10 obiective turistice mult prea bine cotate pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 23 Ianuarie 2013, ora 12:08
Londra este renumita in intreaga lume drept locul ideal pentru cumparaturi, dar, cand vine vorba despre valoarea banilor si curatenie, capitala Marii Britanii este printre cele mai putin apreciate de turistii care au raspuns unui sondaj TripAdvisor.
In cercetarea online realizata de site-ul de turism TripAdvisor au fost incluse 40 de capitale - destinatii turistice din intreaga lume, Londra plasandu-se la coada clasamentului, pe penultimul loc, fiind astfel unul dintre cele mai "neprietenoase, murdare si scumpe orase" din lume.
La capitolul putere de cumparare, Londra s-a clasat pe locul 35, in timp ce pe primul loc, potrivit celor 75.000 de respondenti la sondaj, s-a situat Lisabona.
Studiul realizat de TripAdvisor a clasificat cele 40 de orase la alte noua categorii - de la atitudinea localnicilor fata de turisti pana la curatenia de pe strazi si la transportul public.
Astfel, turistii au votat Londra drept al patrulea cel mai bun oras al lumii pentru cumparaturi, dupa New York, Bangkok si Dubai, si al cincilea cel mai bun oras din lume din punct de vedere al serviciilor de taxi. Insa aprecierile pozitive cu privire la capitala Marii Britanii se opresc aici pentru ca turistii care au raspuns la sondaj i-au acordat punctaje slabe la restul categoriilor avute in vedere.
Potrivit sondajului, Londra s-a plasat pe locul 39 (penultimul) la capitolul ospitalitatea localnicilor, pe locul 12 din punct de vedere al amabilitatii taximetristilor, pe locul 26 la... mai mult
Vineri, 14 Decembrie 2012, ora 17:58
Innsbruck, capitala provinciei austriece Tyrol, reprezinta o destinatie de calatorie complexa, ce le ofera turistilor o combinatie intre vestigiile istorice si peisajele montane impresionante.
Turistii se pot opri la Innsbruck, atunci cand vin sa isi petreaca vacanta in Alpi sau cand sunt in trecere catre Germania sau Italia. Innsbruck va gazdui Jocurile Olimpice de Iarna, informeaza Reuters.
Orasul austriac poate concura cu Viena sau Salzburg datorita centrului sau istoric deosebit, care il face sa fie o destinatie favorita atat vara, cat si iarna.
In Innsbruck se gaseste un arc de triumf construit in secolul al XVIII - lea, pentru a comemora nunta celui de-al doilea fiu al imparatesei Maria Tereza. Printre atractiile turistice din centrul orasului se gasesc catedrala St. Jacob si Goldenes Dachl, un balcon al carui acoperis este impodobit cu mai mult de 2.600 bucati de gresie aurite.
La intrarea in centrul istoric al orasului se gaseste curtea imperiala Hofburg.
Turistii pot sa exploreze muntii care inconjoara Innsbruck prin intermediul funicularului, care ii va duce la Hungerburg, la o altitudine de 300 de metri deasupra orasului. De acolo, acestia pot sa ia telecabina pentru a ajunge la Seegrube, obiectiv aflat la o inaltime de 1.900 de metri, unde vor gasi un restaurant mare.
Cu telecabina se poate ajunge si la Hafelekar, la 2.300 de metri deasupra nivelului marii.
Persoanelor care vin cu familia in Innsbruck li se recomanda o vizita... mai mult
Vineri, 24 August 2012, ora 16:29
De la lokum-ul turcesc, prezentat in cele mai atragatoare combinatii, pana la inghetata rosie sau prajiturile cu branza, aromate si racoritoare, "obiectivele turistice" dulci sunt o adevarata ispita pentru turisti, indiferent ca sunt sau nu gurmanzi.Indulgentele culinare sunt o tentatie in plus, in timpul vacantelor si cu greu poti face fata ispitei de a nu testa bucataria locala. Cele mai multe destinatii pentru concediu au cel putin un desert specific, pe care il prepara foarte de bine si care are o istorie savuroasa in spate.
Lonelyplanet.com a selectat sase orase renumite atat pentru atractiile turistice clasice, cat si pentru dulcele lor irezistibil.Lokum in Istanbul Ali Muhiddin Haci Bekir a fost cel mai faimos dintre toti cofetarii Imperiului Otoman. Venit la Istanbul din orasul de munte Kastamonu, in 1777, el si-a deschis un magazin in centrul vechi, unde a pus la preparat delicioasele dulciuri cu aspect de bijuterii stralucitoare, cunoscute sub denumirea de lokum, de catre localnici, in timpe ce pentru restul lumii sunt cunoscute ca "delicii turcesti".
Magazinul principal al lui Ali Muhiddin Haci Bekir este situat in apropierea de Spice Bazar. Exista, de asemenea, magazine pe Istiklal Caddesi si in piata Kadikoy. Delicioasele produse pot fi ambalate in cutii decorative, devenind, astfel, un cadou potrivit pentru cei dragi.Cheesecake in New YorkBranza, intr-o forma sau alta, a fost preparata si consumata in Europa inca din 1400. Dar locuitorii din New York au... mai mult
Duminica, 11 Septembrie 2011, ora 10:44
Ministrul dezvoltarii regionale si turismului, Elena Udrea, a semnat sambata la Sfantu Gheorghe trei contracte de finantare in valoare de 8,3 milioane lei si a inaugurat doua obiective turistice din judetul Covasna realizate prin programul de dezvoltare a instrastructurii turistice finantat de MDRT, potrivit NewsIn.Astfel, potrivit unui comunicat transmis sambata de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT), ministrul Udrea a semnat doua contracte de finantare prin Programul Operational Regional dintre cele cinci incluse in Planul Integrat de Dezvoltare Urbana (PIDU) al municipiului Sfantu Gheorghe si un contract apartinand Axei prioritare 3, domeniul major de interventie 3.2. - Reabilitarea/modernizarea/dezvoltarea si echiparea infrastructurii serviciilor sociale".Proiectul "Reabilitarea si echiparea cantinei sociale din municipiul Sfantu Gheorghe" are o valoare totala de 1.582.482 lei, din care 1.036.025,23 lei finantare nerambursabila.
Proiectul urmareste dezvoltarea serviciilor sociale prestate de furnizorii acreditati, in vederea promovarii incluziunii sociale a grupurilor vulnerabile, precum si imbunatatirea managementului si organizarea sistemului de furnizare a serviciilor sociale prin reabilitarea si modernizarea a peste 250 mp de centru.Totodata, proiectul "Crearea si amenajarea spatiilor verzi din strada Cimitirului, municipiul Sfantu Gheorghe", cu o valoare totala de 3.105.744 lei, din care valoarea finantarii nerambursabile este de 2.082.904 lei,... mai mult
Sambata, 18 Decembrie 2010, ora 18:00
De la prabusirea zidului Berlinului, tarile care au scapat de regimul comunist s-au transformat intr-un “univers paralel”, apreciaza opentravel.com care puncteaza ca acestea si-au pastrat farmecul propriu pe care l-au intregit cu influentele occidentale. Din acest motiv, publicatia va invita sa redescoperiti obiective turistice din Europa de Est cel putin la fel de frumoase si de interesante ca echivalentele lor din statele vest-europene. Primele obiective luate in calcul de opentravel.com sunt lacasele de cult. Daca in Europa de Vest primul edificiu religios este Catedrala York, deosebita prin interiorul realizat intr-un stil gotic, in Europa de Est, turistii pot admira Catedrala Sf. Sofia, din capitala Ucrainei.
Lacasul de cult din Kiev a fost construit in secolul al XI-lea si este un exemplu edificator pentru arhitectura bizantina.
De altfel, biserica a fost ridicata chiar in perioada in care Imperiul Bizantin era administrat de la Constantinopol.
Catedrala inscrisa in patrimoniul UNESCO a scapat de la distrugerea programata in perioada comunista si in prezent a fost transformata intr-un muzeu.
Constructia religioasa are 13 cupole care adapostesc fresce si mozaicuri originale cu o vechime de peste 1000 de ani.
Dupa ce ati vizitat edificiile religioase, va puteti relaxa navigand fie pe raul Rin, in Germania, fie luand hidrofilul pe traseul cuprins intre Budapesta si Bratislava.
Dunarea ramane cel mai impresionant fluviu al Europei si poate si cel mai... mai mult
Vineri, 29 Octombrie 2010, ora 16:41
Peisajul montan oferit turistilor de catre Muntii Fagaras reprezinta decorul perfect pentru manastirile si bisericile din aceasta zona, care indeamna la meditatie si reculegere. Daca adaugati printre obiectivele turistice de neratat si Cetatea Fagarasului, una dintre cele mai mari din Europa, si ospitalitatea localnicilor, atunci veti lua cu siguranta in considerare petrecerea unei vacante in aceasta zona. Cetatea Fagarasului, una dintre cele mai mari si mai bine pastrate fortificatii feudale din Romania si din Europa, reprezinta principalul punct de atractie din zona Fagarasului. Din punct de vedere istoric, cetatea este faimoasa pentru grija pe care a primit-o din partea lui Mihai Viteazu.
Acesta a intrat in posesia fortificatiei in 1599 si a daruit-o sotiei sale, Doamna Stanca. Un an mai tarziu, in 1600, cetatea a fost punctul de intalnire al ostilor care urmau sa se lupte in campania din Moldova.
In toamna aceluiasi an, dupa infrangerea de la Miraslau, tot aici se face regruparea fortelor. In secolul al XVII-lea Cetatea Fagarasului se transforma in resedinta principilor Transilvaniei, devenind totodata si centru politico-administrativ al marelui domeniu al Fagarasului.
Turistii pot vedea cele 85 de camere ale castelului gazduit de cetate, alaturi de turnurile de aparare si de celelalte fortificatii, achitand o taxa de 5 lei.
Cel mai vechi lacas de cult din orasul Fagaras este Biserica Sfantul Nicolae, construita de Constantin Brancoveanu.
Pe langa... mai mult
Vineri, 17 Septembrie 2010, ora 16:53