Huffington Post: Romania, cea mai frumoasa tara din Europa?

Sambata, 09 Septembrie 2017, ora 20:46
2974 citiri
Huffington Post: Romania, cea mai frumoasa tara din Europa?
Foto: Facebook Patti Morrow

Potentialul turistic al Romaniei a fost elogiat intr-un articol publicat sambata de site-ul american The Huffington Post, in care se afirma ca tara noastra ar putea fi considerata "cea mai frumoasa din Europa".

Autoarea articolului, Patti Morrow, blogger, fotograf si jurnalist specializat in calatorii, s-a declarat impresionata, printre altele, de Transfagarasan, arhitectura cosmopolita din Bucuresti, bisericile fortificate din Transilvania si de castelele Bran si Peles.

In acest articol, intitulat "Is Romania Europe's Prettiest Country? It Just Might Be" ("Este Romania cea mai frumoasa tara a Europei? Chiar ar putea fi"), Patti Morrow a elogiat cateva obiective turistice ale Romaniei: "piete din orase incantatoare ce dateaza din timpuri medievale, dealuri cu pante blande care se intind cat vezi cu ochii, castele invelite in misterul Contelui Dracula, perspective minunate asupra culmilor stancoase ale muntilor si o retea ce pare infinita de fortarete si biserici".

"Si sa nu uitam de Transfagarasan - fara indoiala cel mai spectaculos drum din lume. Frumusetea naturala a Romaniei si diversitatea ei culturala ar putea sa va surprinda. Marginita de Marea Neagra din sud-estul Europei, printre atractiile acestei tari se afla si fluviul Dunare si Muntii Carpati", a adaugat jurnalista americana in debutul articolului.

Patti Morrow a grupat obiectivele turistice ale Romaniei in trei categorii principale: "Orase, cetati si sate", "Castele, fortarete si biserici fortificate" si "Alte atractii".

Orase, cetati si sate

Dupa vizita sa in Romania, Patti Morrow spune ca tara noastra - si in special Transilvania - este locul in care se afla "unele dintre cele mai bine conservate orase medievale din Europa".

Jurnalista a vizitat insa mai intai Bucurestiul si s-a declarat impresionata de Palatul Parlamentului, labirintul de stradute pavate cu piatra cubica si arhitectura speciala din centrul vechi al capitalei, cunoscuta in trecut si sub denumirea de "Micul Paris". Ea a apreciat si magazinele de antichitati, cafenelele si galeriile de arta din Bucuresti.

Informandu-i pe cititorii americani in legatura cu istoria Sibiului, jurnalista reaminteste ca localitatea a fost infiintat in secolul al XII-lea de sasii germani si le semnaleaza faptul ca orasul, al carui centru si-a pastrat splendoarea medievala, "este probabil unul dintre cele mai frumoase din Romania sau poate chiar din Europa".

Sunt mentionate in acest articol arhitectura medievala, turnur ...citeste mai departe despre "Huffington Post: Romania, cea mai frumoasa tara din Europa?" pe Ziare.com

Spotify renunță complet la Car Thing, dispozitivul pentru mașini
Spotify renunță complet la Car Thing, dispozitivul pentru mașini
Spotify a decis să înceteze definitiv producția și suportul pentru Car Thing, playerul muzical pentru mașini, la mai puțin de un an de la lansarea sa. Utilizatorii au început să primească...
ASUS dezvăluie specificațiile pentru ROG Ally X, noul PC Handheld de gaming
ASUS dezvăluie specificațiile pentru ROG Ally X, noul PC Handheld de gaming
ASUS nu a oferit încă detalii oficiale despre ROG Ally X, noua revizie a PC-ului handheld de gaming lansat anul trecut. Cu toate acestea, specificațiile au ajuns deja online, sugerând...
#Huffington Post Romania frumoasa Europa, #Romania cea mai frumoasa tara , #Stiri Turism