City break Roma - escapada perfecta pentru afaceristii ocupati

Miercuri, 02 Noiembrie 2016, ora 09:00
2202 citiri
City break Roma - escapada perfecta pentru afaceristii ocupati

Oamenii de succes stiu ca cea mai buna metoda de a rezolva o problema sau de a ramane eficient in afacere e sa nu lucrezi pana la epuizare, ci sa te deconectezi pentru doua sau trei pentru a-ti schimba perspectiva si a veni cu o idei noi. De altfel, unul din cinci antreprenori spune ca ideea unui start-up i-a venit cand era in vacanta. Acelasi lucru e valabil si pentru lansarea unui proiect special sau pentru solutia unei probleme care parea fara iesire.

In ultimii ani, numarul zborurile in interes de afaceri a crescut nu doar pe segmentul de zboruri interne, ci si pe segmentul de zboruri internationale, afaceristii romani profitand tot mai mult de zborurile directe pe care le pot lua chiar din orasele in care locuiesc, si nu doar din Capitala.

Cum timpul inseamna bani, pentru oamenii de afaceri legaturile directe sunt primul lucru pe care il cauta atunci cand vor sa plece intr-un city break de relaxare.

Astfel, afaceristii romani prefera destinatiile din Europa aflate la doar 2 sau 3 ore distanta de zbor de Romania atunci cand pleaca intr-o minivacanta, si opteaza adesea pentru un city break la Roma, Bruxelles, Istanbul sau Viena, in timp ce in perioada concediilor de vara sau atunci cand isi permit un sejur mai indelungat ca timp, aleg destinatii exotice precum Dubai, Insulele Maldive sau Thailanda, atragatoare nu doar pentru vremea excelenta, plajele cu nisip alb si vegetatia luxurianta, dar si datorita contactului cu o cultura diferita de cea europeana, care vine de multe ori cu idei noi de afaceri sau inspiratie.

In toamna 2016, Roma e una dintre cele mai cautate destinatii city break, atat de catre oamenii de afaceri atrasi de potentialul cultural si serviciile Premium, cat si de catre turistii care vor sa cheltuiasca cat mai putin bani la destinatie.

Cu siguranta, capitala Italiei e unul dintre locurile unde oricine poate gasi combinatia perfecta, fie ca isi doreste o minivacanta de relaxare, un sejur in care sa viziteze unele dintre cele mai importante muzee sau un weekend in care sa exploreze bucataria locala si sa petreaca ore bune in unele dintre cele mai selecte cluburi si restaurante.

In Roma, se gaseste un raspuns pentru fiecare cerinta, dar si pentru orice buget de vacanta. Astfel ca afaceristii romani isi rezerva din timp bilete de avion spre Roma sau chiar pachete city break.

Din ce in ce mai cautate sunt si pachetele city break in Bruxelles, o alta destinatie din Europa spre care gasesti zboruri directe cu plecare nu doar din Bucuresti, ci si din Cluj-Napoca, Timisoara, Bacau sau Iasi. Si biletele de avion spre Istanbul sunt la mare cautare, o destinatie de afaceri foarte importanta pentru segmentul business din Romania.

De obicei, destinatiile business se transforma usor si in destinatii de vacanta pentru oamenii de afaceri, care combina utilul cu placutul, asa ca un zbor in interes de serviciu se poate transforma, spre final, intr-un sejur de relaxare.

Roma ramane o destinatie de top pentru o minivacanta mai ales datorita ariei largi de activitati, listei impresionante de obiective turistice, dar si atmosferei perfecte pentru relaxare si deconectare dintr-un oras care seamana, mai degraba, cu un muzeu in aer liber.

In felul acesta, un city break in Roma s-ar putea sa fie mai tentant decat unul in Bruxelles sau Istanbul. Orasul de pe malul Bosforului e cunoscut pentru serviciile de lux din hotelurile Premium, dar si pentru potentialul cultural pe care il are, spre deosebire de Bruxelles, un oras in care oamenii de afaceri s-ar putea sa fie tentati sa petreaca mai mult timp lucrand decat relaxandu-se.

Cand nu conteaza pretul biletului de avion

Foto: Shutterstock.com

Pentru oamenii de afaceri nu e atat de important pretul biletelor de avion spre Roma, Bruxelles sau Istanbul, cat legaturile excelente pe care aceste orase le au din Romania.

Din acest punct de vedere, Roma e, din nou, destinatia castigatoare, pentru ca oamenii de afaceri pot opta pentru un zbor direct nu doar cu plecare din Bucuresti, ci si din Cluj-Napoca, Timisoara, Iasi, Bacau, Targu-Mures sau Craiova.

Dupa un zbor de aproximativ 2 ore esti la Roma, gata sa descoperi Orasul Etern si numeroasele sale obiective turistice. Numarul de zboruri directe din Romania faciliteaza, cu precadere, minivacantele de weekend, in care timpul petrecut pe drum e foarte important, si urca destinatia in topul preferintelor afaceristilor romani atunci cand hotarasc sa plece pentru doua sau trei zile intr-o vacanta de relaxare.

Pentru segmentul business, la fel de importante sunt serviciile business Premium pe care hotelurile le pun la dispozitie, dar si facilitatile tehnologice, conexiunea wi-fi sau salile de conferinta pe care acestia le pot folosi in cazul in care au nevoie.

La acest capitol, Roma e unul dintre orasele cosmopolite din Europa, asa ca nu o sa fie probleme cu semnalul la telefon sau cu internetul. Poti ramane conectat la afacerea ta atat cat iti doresti, incepand cu lounge-ul din aeroport si pana la barurile si restaurantele din oras.

In general, oamenii de afaceri prefera sa se cazeze la hoteluri de 4 sau 5*, atunci cand se deplaseaza in strainatate, mai ales atunci cand petrec foarte putin timp la destinatie. Alegerea se datoreaza confortului si serviciilor business din hotelurile de lux, dar si senzatiei de intimitate de care se pot bucura atunci cand vor sa se relaxeze pentru cateva ore la sauna, piscina sau masaj.

Cum Roma e unul dintre cele mai vizitate orase din Europa, toamna sunt sanse destul de mici sa nu fie camere disponibile la hotelurile din categoria Premium, majoritatea turistilor care viziteaza Roma optand pentru hoteluri de 3*.

Cei mai multi turisti care pleaca in strainatate inchiriaza o masina personala doar atunci cand trebuie sa se deplaseze in mai multe orase sau vor sa exploreze o regiune mai extinsa odata ajunsi la destinatie, dar nu se intereseaza de inchirierea unei masini in zone urbane sau metropolitane.

Spre deosebire de acestia, oamenii de afaceri aleg, in anumite situatii, sa inchirieze o masina personala chiar de la aeroport sau prefera transportul cu taxi-ul, in detrimentul mijloacelor de transport in comun, care sunt, de obicei, destul de aglomerate.

Tarifele la taxi-urile din Roma depind de ziua in care calatoresti, in weekend acestea sunt mai mari, si totodata tariful unei curse cu taxiul e influentat de volumul bagajelor pe care le ai cu tine.

Un Taxi, per favore!

Taxiurile inregistrate din Roma sunt de culoare alba si au un semn luminos deasupra. Daca ai bagaje voluminoase cu tine, e bine sa mentionezi acest lucru atunci cand faci comanda, pentru ca unele taxi-uri sunt destul de putin incapatoare.

O cursa cu taxi-ul de la aeroportul Fiumicino pana in centrul orasului te ajunge aproximativ 50 euro, in timp ce o cursa cu taxi-ul de la aeroportul Ciampino pana in oras costa, in medie, 30 de euro. Poti ajunge cu taxi-ul la hotelul din Roma in care urmeaza sa te cazezi sau poti verifica daca hotelul nu asigura cumva transport privat de la aeroport la hotel.

Daca atunci cand vine vorba despre afaceri, vremea nu este foarte importanta pentru cei care calatoresc, atunci cand acestia pleaca pentru doua sau trei zile in interes personal, o vreme ceva mai prietenoasa si mai putin instabila poate face diferenta.

Chiar si toamna tarziu, la Roma se simte influenta climatului mediteraneean, asa ca temperaturile sunt inca potrivite pentru plimbari in aer liber, pentru vizite la principalele obiective turistice sau pentru a petrece cateva ore pe terasa sau intr-un restaurant.

Sunt cateva hoteluri de lux in Roma din care nu vrei sa mai iesi, dar si cateva restaurante cu mancare delicioasa si servicii impecabile.

Daca ajungi in zona Treptelor spaniole, merita sa te opresti la pranz sau cina la Le Jardin de Russie, din Hotelul de Russie, la restaurantul Pierluigi, unde merg toate vedetele si oamenii politici care viziteaza Roma, sau la Salumeria Roscioli, unul dintre cele mai pitoresti restaurante din Roma.

Ce sa nu ratezi daca esti prima data la Roma

Foto: Shutterstock.com

La fel ca turistii business din alte tari, in ultimii ani chiar si afaceristii romani prefera sa combine calatoriile de afaceri cu relaxarea, iar daca timpul le permite, atunci cand pleaca pentru doua sau trei zile in interes de afaceri, isi prelungesc deplasarea de lucru cu o zi, pe care o dedica vizitarii unor obiective turistice sau relaxarii.

Roma poate fi o destinatie perfecta pentru acestia pentru ca e unul dintre orasele cu cea mai bogata istorie din lume, poate si de aceea, bilete de avion spre Roma sunt preferate de turistii romani.

Chiar daca dimineata e, uneori, dedicata rezolvarii urgentelor si unor schimburi de e-mailuri importante, jumatate de zi e suficienta sa te plimbi prin centrul istoric al Romei pentru a admira unele dintre cele mai impresionante locuri din Roma, cum sunt Colosseumul, Fontana di Trevi sau Pantheonul.

La fel de spectaculos e si Castelul Sant'Angelo, iar daca vrei sa ai parte de un tur coplesitor in lumea artelor frumoase, merita sa treci pragul Galeriei Borghese. Pe orice mare strada din Roma ai ajunge si chiar pe numeroase stradute, o sa gasesti o biserica sau o catedrala in care sa te refugiezi pentru cateva minute.

Intamplarea face ca unele dintre cele mai putin cunoscute lacasuri de cult ascund cateva sculpturi sau lucrari cu totul speciale ale artistilor italieni.

Pentru o minivacanta reusita tot ce trebuie sa faci e sa planifici, din timp, detaliile calatoriei, sa lucrezi putin mai mult in zilele de dinaintea plecarii si sa stabilesti cateva limite tehnologice de contact cu angajatii ca sa te bucuri de timpul petrecut alaturi de familie sau partener.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#city break Roma, #vacanta Roma , #Vacanta de lux