Destinatii atractive de primavara pentru un city break ieftin

Luni, 20 Martie 2017, ora 16:26
2357 citiri
Destinatii atractive de primavara pentru un city break ieftin

Primavara este considerata o perioada propice pentru a petrece cateva zile de neuitat in unele dintre cele mai faimoase orase ale Europei.

Atractiile turistice, peisajele luxuriante si natura renascuta dupa o iarna lunga si grea cuceresc intotdeauna inimile adesea fermecate ale pasionatilor de calatorii.

Pentru persoanele active, cu o viata tumultoasa si presarata de o sumedenie de probleme, varianta unui city break ieftin intr-una din cele mai frumoase capitale europene este un bun prilej de a exploata destinatii noi, nemaivazute, de a face cunostinta cu traditiile culinare, cultura si obiceiurile unor popoare mai mult sau mai putin cunoscute.

City break ieftin: relaxare, vacanta sau distractie?

Si pana la urma ce inseamna un city break? O vacanta de cateva zile, in care relaxarea, vizitarea celor mai importante obiective turistice din zona si descoperirea elementelor arhitecturale ale oraselor se impletesc cu distractia, voia buna zi zambetul unei excursii de 3-4 zile reusite.

Toate aceste elemente vin la pachet intr-o oferta de pret imbatabila, in care transportul, cazarea si micul dejun sunt incluse.

Daca ar fi sa facem un top al celor mai importante capitale europene ce pot fi vizitate in lunile de primavara, cu siguranta ca Budapesta, Varsovia, Atena, Paris sau Roma se inscriu, cu certitudine, pe lista preferintelor.

Budapesta - elegantul si misteriosul oras din centrul Europei

Pozitionat in centrul Europei, la o distanta de doar o ora de zbor cu avionul, Budapesta este una dintre acele ddestinatii care merita a fi inclusa pe lista unui city break ieftin.

Situata pe malul Dunarii, eleganta capitala a Ungariei este alcatuita din doua orase, Buda si Pesta, separate de fluviu pe o portiune de 28 de km.

Cu o populatie de aproximativ 2 milioane de locuitori, orasul este plin de parcuri doldura de atractii, muzee pline de comori si o Dunare linistita, ce curge lin spre varsare.

Odata ajunsi la Budapesta, o croziera pe cel de-al doilea fluviu ca marime ofera o seara de neuitat, alaturi de mancare, bauturi bune si vechile bai termale.

Atena, orasul care nu piere niciodata

Una dintre cele mai vechi orase europene, capitala Greciei este un simbol al Antichitatii, dar si al epocii contemporane.

Cu o populatie de mai mult de 3 milioane de locuitori, Atena este locul unde cladirile vechi se regasesc laolata cu cele in stil modernist.

La Atena, un drum pe Acropole, unde se poate vizita Parthenon-ul, reprezinta atractia numarul unu a orasului.

Nu departe de Acropole, in calea turistilor apar o piata mare, denumita Agora, un celebru cartier de restaurante, Plaka si o serie de muzee si institutii de stat. Cladirea Parlamentului, impreuna cu ritualul schimbarii garzii cuceresc inimile trecatorilor.

In Plaka, turistii se vor bucura de ospitalitatea si muzica greceasca si se vor delecta cu bine cunoscutele specialitati ale bucatariei grecesti.

Varsovia

Situata pe malul raului Vistula, Varsovia este o destinatie nelipsita din ofertele de city break ieftin ale agentiilor de turism.

Datorita climatului bland, capitala poloneza este luata cu asalt de peste 10 milioane de turisti anual, in special in lunile de primavara si vara.

Parcurile si suprafata verde se numara printre punctele de maxim interes, alaturi de Catedrala Sfantul Ioan, Turnul cu praf de pusca, ori Castelul Regal Curia Maior.

In Varsovia, arhitectura gotica si renascentista, se impleteste intr-un mod uimitor, cu cea baroca si neoclasica, alcatuind un mozaic arhitectonic unic in Europa.

#city break ieftin , #Destinatii turistice