Turnul Eiffel va fi aparat de sticla antiglont

Marti, 19 Septembrie 2017, ora 11:11
1221 citiri
Turnul Eiffel va fi aparat de sticla antiglont
Foto: Arhiva Pixabay

Emblematicul Turn Eiffel din Paris va fi aparat de un perete de sticla antiglont. Primaria a aprobat amplasarea acestuia, iar primele lucrari au demarat deja de luni.

In luna februarie a acestui an a avut loc un concurs, in urma caruia a fost desemnat proiectul castigator, cel apartinand Dietmar Feichtinger Architectes, arata DW, care citeaza dpa.

Conform planului, peretii de sticla vor fi amplasati pe doua laturi ale turnului, cele paralele cu Sena. Celelalte doua laturi vor fi protejate de garduri metalice realizate in conformitate cu silueta monumentului. Astfel, vor fi inlocuite barierele metalice si din prefabricate care au fost montate temporar de jur imprejurul monumentului dupa atentatele din 2015.

Costul montarii zidului de protectie este de 20 de milioane de euro, iar lucrarea va fi gata la mijlocul anului urmator.

Turnul Eiffel a fost al patrulea cel mai vizitat obiectiv din Franta, anul trecut, cu aproape 6 milioane de turisti.

Autoritatile franceze au luat masuri de securitate in cazul tuturor obiectivelor turistice dupa atacurile din Paris, Nisa si nu numai, in urma carora si-au pierdut viata peste 230 de persoane, la inceputul lui 2015.

Anul acesta, mai multi politisti au fost atacati aproape de astfel de obiective. In aprilie, un politist a fost ucis. Luna trecuta, un barbat inarmat cu un cutit a incercat sa treaca de un filtru de securitate al Turnului Eiffel, insa a fost depistat si dezarmat. ...citeste mai departe despre "Turnul Eiffel va fi aparat de sticla antiglont" pe Ziare.com

#turn Eiffel zid protectie, #turn Eiffel sticla antiglont, #turn Eiffel atentate, #turn Eiffel masuri protectie , #Stiri International