Tari in care nu te pandeste niciun pericol natural

Duminica, 10 Aprilie 2016, ora 00:00
13538 citiri
Tari in care nu te pandeste niciun pericol natural
Foto: Wikimedia

Ti-e frica de cutremur, uragan, taifun sau tsunami si vrei sa petreci o vacanta in care sa nu stai cu spaima ca un cataclism ti-ar putea transforma sejurul intr-un cosmar? Nimic mai simplu!

Qatar, Malta si Barbados sunt cele mai sigure destinatii din acest punct de vedere, conform unui top intocmit de Universitatea ONU pentru Mediu si Siguranta Umana, citat de Daily Mail.

1. Qatar

Din punct de vedere al dezastrelor naturale, Qatar prezinta un risc de doar 0,1% pentru turistii care viziteaza emiratul arab.

Mai mult, tara este o perla a coastei de nord a Peninsulei Arabe, care te ca cuceri cu sincretismul dintre arhitectura ultramoderna si vestigiile vechii civilizatii din zona.

Totusi, nu este bine sa-ti programezi o vacanta in Qatar intre lunile mai si septembrie, cand temperaturile depasesc 40 de grade Celsius.

Insa, intre octombrie si aprilie, Qatar este o destinatie perfecta de vacanta.

Atentie! Daca iti organizezi vacanta in timpul sarbatorii Ramadanului vei descoperi ca magazinele, barurile si restaurantele au un program limitat de functionare, dar te vei putea bucura de festivalurile religioase din capital Doha.

In cazul in care ravnesti la o sesiune de shopping exceptionala, incearca sa-ti organizezi concediul in Doha in perioada Targului International ITF. Evenimentul aduna branduri de nisa care expun produse de moda, electronice, mobilier si decoratiuni de casa la preturi reduse.

De asemenea, in aprilie, nu rata spectaculoasa cursa anuala de camile, un eveniment care starneste aceeasi pasiune ca si acum sute de ani, cand beduinii inca se iveau la tot pasul din nisipurile desertului.

2. Malta

Malta este o destinatie mult mai accesibila pentru europeni si cea mai sigura din regiune, din punct de vedere al riscurilor de catastrofe naturale: 0,61%.

Din punct de vedere climatic, Malta este deschisa turistilor aproape tot anul. Sigur, pe timp de iarna nu vei putea sa te bucuri de placerea de a sta la plaja, dar, in ciuda ploilor si a vantului, este un moment ideal de a vizita magnificele obiective turistice de pe insula.

Valletta, capitala Maltei, numara doar 7.000 de locuitori, desi orasul ti se va parea mult mai impozant si mai populat datorita maiestuozitatii palatelor si forturilor care se gasesc la tot pasul.

Catredrala Sfantului Ioan adaposteste o capodopera a lui Michelangelo si tot in Valleta vei gasi si cel mai vechi teatru din Europa, Teatrul Manoel.

O vizita in Gradinile Upper Barrakka iti va dezvalui frumoasa panorama Portului Mare. Construite in 1661 acestea au fost rezervate initial doar pentru nobili si luptatorii de vaza ai orasului.

Alte atractii turistice de pe insula sunt orasele Gozo, Mdina, Qwara si Rabat.

3. Barbados

Pe insula aflata la confluenta dintre Marea Caraibilor si Oceanul Atlantic riscul producerii unui cataclism este de numai 1,16%, dupa cum sustin cercetatorii care au intocmit Raportul de Risc Mondial.

In schimb, pentru turisti, locul este de o frumusete cutremuratoare, iar atractiile din Barbados sunt diverse si aproape nenumarate.

Golful Carlisle este o zona care rivalizeaza cu exclusivistul Monte Carlo, locul fiind intesat de iahturi si proprietati de lux.

Te poti distra pe cinste vizitand fabricile de rom, Distileria Sf. Nicolae fiind una dintre cele mai cunoscute, poti degusta ciocolata la fabrica Agapey sau poti sa urci in saua unui armasar la Herghelia Ocean Echo.

#ghid calatorie, #raport riscuri catastrofe naturale, #destinatii turistice sigure, #atractii turistice , #Ghid de calatorie