Pachetul majoritar de actiuni al Star Storage a fost preluat de Axxess Capital, managerul de investitii al Emerging Europe Accession Fund ("EEAF").
Star Storage este furnizor de solutii de stocare, arhivare si management de informatii (date si documente), servicii de externalizare si servicii Cloud.
Prin aceasta tranzactie s-a facut si o injectie de capital de cinci milioane euro, prin care se urmareste cresterea capacitatilor de livrare a serviciilor cloud ale companiei, atat aplicatii, cat si servicii de infrastructura, imbunatatirea operatiunilor si adoptarea de noi segmente de piata si zone geografice, extinderea IP si activelor sale in tehnologii emergente.
Emerging Europe Accession Fund, administrat de Horia Manda, a preluat o companiei IT
"Investitia Emerging Europe Accession Fund in Star Storage are ca scop accelerarea dezvoltarii afacerilor companiei. Noi credem in perspectivele pe termen lung pentru serviciile si solutiile de management al informatiilor si ne asteptam la o crestere de doua cifre a pietei in urmatorii ani. In acelasi timp, suntem nerabdatori sa lucram direct cu fondatorul companiei si capabila echipa de management pentru a dezvolta in continuare compania. Suntem optimisti ca experienta noastra de 15 ani in dezvoltarea afacerilor financiare, industriale si de servicii din Romania si Europa de Sud-Est va sprijini puternic eforturile companiei de a-si accelera cresterea, a-si consolida pozitia de lider de piata si a-si creste prezenta... mai mult
Marti, 25 Februarie 2014, ora 14:25
Norvegia trebuie sa reevalueze activitatea fondului suveran cu active de 740 miliarde dolari care gestioneaza banii obtinuti de stat din exploatarea zacamintelor de petrol si gaze, pentru a-i creste randamentul, a declarat principalul lider de opozitie, cu circa o luna inainte de alegerile generale.
Investitiile "ar putea fi prea mari pentru a fi gestionate de catre un singur fond", a declarat Erna Solberg, presedintele Partidului Conservator, care potrivit sondajelor va deveni premier dupa alegerile din 9 septembrie, in defavoarea liderului laburist Jens Stoltenberg.
"Fondul ar putea fi divizat sau ar putea angaja mai multi manageri, pentru a fi mai competitiv. Sau ar putea avea diverse obiective pentru investitii, diverse fonduri. Vom explora optiunile, vom dezvolta problema si vom vedea care este cea mai buna idee", a afirmat Solberg intr-un interviu acordat Bloomberg.
Guvernul norvegian utilizeaza o parte din banii depozitati in fondul suveran, cel mai mare din lume, pentru a-si finanta partial bugetul, in limita a 4%. Avand in vedere cresterea activelor insa, suma trasa anual la buget din fond este in continua ascensiune. Valoarea activelor fondului a crescut de patru ori din 2005 si se va majora cu inca 50% pana la sfarsitul acestui deceniu, estimeaza guvernul.
Structura fondului Government Pension Fund Global nu a fost revizuita de la crearea lui, in 1996, a precizat Solberg.
"Suntem un partid care crede in competitie. Daca vom avea mai multe foruri... mai mult
Luni, 05 August 2013, ora 10:28
Fondul suedez de investitii Oresa Ventures a numit un nou manager la conducerea companiei de papetarie si birotica RTC Proffice Experience, Gabriel Muresanu, acesta lucrand 14 ani pentru Vodafone.
Muresanu va prelua la 1 septembrie functia detinuta pana in prezent de Laura Arghirescu.
Dupa ce a lucrat 14 ani la Vodafone, Muresanu a lansat la inceputul anului trecut un proiect propriu de consultanta telesales.
In luna aprilie fondul Oresa Ventures a anuntat ca pregateste un program de relansare a brandului RTC Proffice Experience, preluat anul trecut de la omul de afaceri Octavian Radu, pentru care estima la acea data afaceri de 30 milioane de euro in 2012, fata de 28 milioane euro anul trecut. mai mult
Joi, 30 August 2012, ora 15:32
Planul Chinei de a crea un fond de 300 miliarde de dolari a trezit suspiciuni la Washington si temeri la Bruxelles. Pretextul oficial al Beijingului este ca banii vor fi folositi pentru salvarea tarilor cu datorii din zona euro.
La prima vedere, intentia Chinei de ajutorare a tarilor afectate de criza datoriilor suverane este evidenta. Totusi, interesul statului chinez pentru obligatiunile emise de Europa si SUA se apropie de sfarsit, puncteaza Reuters.
Dezastrul din Europa, randamentele care au inregistrat scaderi record si un dolar depreciat sunt semne clare pentru China. Beijingul isi da seama ca trebuie sa schimbe unghiul de abordare al investitiilor.
"China a inteles ca activele reale sunt mai bune decat promisiunile fara acoperire si ratele mici ale dobanzilor", a spus Paul Markowski, presedinte al MES Advisers si consilier pe problemele de politica monetara externa ale Chinei, pe pietele financiare globale.
Beijingul a urmarit timp de doi ani cum criza a sufocat Europa si cum cererea de exporturi a scazut. In conditiile in care continentul european este cea mai mare piata de desfacere pentru China, lectia a fost una dura pentru Beijing.
Beijingul a fost un vanzator net de instrumente financiare emise de Trezoreria SUA cu scadente de un an sau mai mici. Acum pare ca se orienteaza catre datorii americane cu maturitati mai mari si randamente putin mai ridicate.
Statul chinez ramane cel mai mare detinator strain de instrumente financiare americane,... mai mult
Miercuri, 14 Decembrie 2011, ora 18:14
Berkshire Hathaway a anuntat extinderea echipei care ii va succeda directorului general Warren Buffett dupa retragere, al doilea membru urmand sa fie managerul de fond de investitii Ted Weschler, care se va alatura grupului la inceputul anului urmator, informeaza Mediafax.Potrivit Berkshire, Weschler si Todd Combs, care lucreaza in cadrul grupului de anul trecut, vor administra intregul portofoliu de investitii si pasive dupa retragerea lui Buffet, posibil ajutati de un al treilea manager. Al treilea membru al echipei nu a fost, inca, anuntat. Pentru o perioada Combs si Weschler vor administra parti mai mici din investitiile grupului.Portofoliul de investitii al Berkshire totaliza 52,36 miliarde de dolari la 30 iunie, potrivit unor documente transmise bursei din SUA.Weschler, la fel ca si Combs, a atras atentia prin rezultatele bune obtinute in urma investitiilor, in timp ce a ramas in afara atentiei de pe Wall Street. Managerul, care lucreaza in statul american Virginia, a obtinut un randament de 1.236% in ultimii 11 ani, potrivit investitorilor.O serie dintre cei mai cunoscuti biografi ai lui Buffet, dar si persoane cu greutate din industria fondurilor de investitii au declarat pentru Reuters ca nu-l cunosc pe Weschler si nici rezultatele acestuia.Situatia este similara cu cea a numirii lui Combs anul trecut.La numai cateva momente dupa ce unul dintre cele mai mari mistere din sectorul financiar a fost clarificat, iar Weschler a fost numit ca probabil membru al echipei... mai mult
Luni, 12 Septembrie 2011, ora 20:25
Pretul aurului a atins un nou nivel maxim istoric, in aceasta saptamana, depasind nivelul de 1.800 de dolari/uncie. In ciuda acestui pret, nu este prea tarziu pentru a beneficia de pe urma cresterii pretului aurului, spun specialistii. Doar in acest an, pretul aurului a castigat 30 la suta, iar, in ultimul deceniu, s-a majorat cu 400 la suta, ridicandu-se, evident, intrebarea: cat va mai continua sa creasca?Din cauza prabusirii burselor din intreaga lume cu aproximativ 17 procente, in doar cateva zile, aurul a revenit in atentia investitorilor, in mod spectaculos, deoarece este considerat o investitie sigura pe timp de criza."Oameni care nici macar nu vorbeau de asa ceva, in urma cu sase luni, acum investesc sume uriase in aur", a declarat Frank Trotter, presedintele EverBank Direct din SUA, citat de Reuters.Consultantii financiari sustin ca pretul aurului se va mai majora cu 20 - 25 la suta in acest an, prin urmare o investitie in acest moment se poate dovedi profitabila, in cele din urma."Motivele din spatele achizitiei de aur nu s-au schimbat. Singurul lucru care s-a schimbat este faptul ca, in prezent, motivul este mai puternic.
Creditul guvernului SUA, care avea cel mai bun rating, a fost retrogradat, nu mai este la fel de sigur cum era inainte", a explicat William Rhind, manager al ETF Securities, care gestioneaza fonduri de schimb de 4,2 miliarde de dolari.Potrivit spuselor sale, aurul nici macar nu este supraevaluat in acest moment, din moment ce, in 1980, a... mai mult
Luni, 15 August 2011, ora 12:07
Exista unele nume in Silicon Valley pe care le-a auzit toata lumea. Dar sunt acestia cu adevarat cei care fac regulile in Vale? Vezi oamenii fara de care nu se ia nicio decizie in "raiul tehnologiei".Toata lumea stie ca Ron Conway este omul pe care nu trebuie sa-l superi in Silicon Valley, ca Marc Andreessen este brokerul cu cele mai multe relatii si ca Y Combinator al lui Paul Graham a schimbat regulile investitiilor.
Dar acestia nu sunt singurii care conduc Valea. Cei mai multi giganti au ramas necunoscuti. Pana acum.
David Lee - mana dreapta a lui Conway
Se stie ca Ron Conway poate ridica sau poate distruge o companie din Silicon Valley. David Lee este managing partner al SV Angel, fondul de investitii al lui Conway, si o persoana la fel de importanta si influenta.
La inceputul anului, SV Angel a schimbat regulile jocului unindu-si puterile cu Yuri Milner pentru a da tuturor companiilor din Y Combinator al lui Paul Graham cate 150.000 de dolari. Lee este managerul fondului nou creat.
Amy Banse - seful unui fond de investitii de 750 milioane dolari
Banse a condus grupul de media al Comcast, participand la achizitii de giganti din comeniul cablului TV, cum ar fi Plaxo sau Fandango.
In noiembrie a fost numita la conducerea unui nou fond de investitii numit Comcast Ventures, care a unuit Peacock Equity al lui NBC Universal cu Comcast Interactive Capital.
Are la dispozitie 750 de milioane de dolari, un birou nou-nout in Mountain View, si un portofoliu impresionant de... mai mult
Sambata, 25 Iunie 2011, ora 16:40
Pentru managerii de fonduri de hedging adunati la Monaco in aceasta in saptamana, iahtul lui Madoff este subiectul principal de discutie. Nava de 27 de metri, "una dintre cele mai rapide construie vreodata", a fost scoasa la vanzare cu pretul de 3 milioane de euro, cu ocazia celei mai prestigioase conferinte a industriei fondurilor de hedging din Europa.
Iathul, numit "Bull", este cea mai valoroasa posesie a lui Madoff scoasa la licitatie, pana acum, in afara apartamentului sau din New York, informeaza Financial Times.
Scopul final consta in strangerea de bani pentru victimele schemei Ponzi pusa la cale de Bernard Madoff, si care a generat pierderi de 65 de miliarde de dolari.
La licitatiile cu bunurile familiei Madoff de pana acum, in care s-au pus in vanzare un Aston Martin si ceasuri rare, s-au strans 24 de milioane de dolari.
Potrivit documentelor distribuite la conferinta, iahtul Bull a fost folosit 350 de ore si a fost "sub supravegherea meticuloasa a capitanului".
Pretul de 3 milioane de euro este semnificativ mai mic decat pretul de piata, cel mai probabil din cauza legaturii cu numele lui Madoff.
Cei interesati au participat la o demonstratie a puterii cu care este inzestrat iahtul, ce poate atinge viteza de 77 km/h, sau 44 de noduri.
Barca poate primi pana la 6 oaspeti, in afara de echipajul obisnuit.
Conferinta de la Monaco poate ca nu este cea mai fericita locatie pentru amintirea numelui Madoff, devreme ce multi manageri de fonduri au pierdut milioanele... mai mult
Miercuri, 22 Iunie 2011, ora 12:37