Presedintele Canon isi da demisia

Luni, 30 Ianuarie 2012, ora 17:00
1421 citiri
Presedintele Canon isi da demisia
Tsuneji Uchida, presedintele Canon

Presedintele producatorului japonez de camere foto va parasi compania, functia sa urmand sa fie preluata de directorul executiv. Estimarile rezultatelor financiare ale Canon sunt foarte slabe.

Ca si alti producatori japonezi a caror activitate este concentrata pe exporturi, Canon, care obtine 80% din venituri in afara Japoniei, a fost lovita de aprecierea yenului si de scaderea economiei, conform Reuters.com.

In plus, inundatiile de anul trecut din Thailanda au dus la inchiderea fabricii de imprimante si la intreruperea alimentarii cu materie prima.

Presedintele Tsuneji Uchida, in varsta de 70 de ani, isi va da demisia pe 29 martie de la conducerea Canon, urmand sa fie inlocuit de Fujio Mitarai. Acesta a fost presedintele companiei in perioada 1995-2006, iar de atunci a detinut rolul de presedinte al consiliului de administratie si CEO.

"Mitarai s-a aflat in centrul echipei de management, asa ca nu cred ca vor exista schimbari subite", a declarat Naoki Fujiwara, manager de fond de investitii la Shinkin Asset Management, companie care gestioneaza active de aproximativ 6,5 miliarde de dolari.

Profitul operational al Canon, pe anul 2012, este estimat la 390 de miliarde de yeni (5,1 miliarde de dolari), in crestere fata de 378,1 miliarde de yeni, cat a fost anul trecut, insa sub estimarile de 470 de miliarde de yeni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#canon aparat foto, #camera foto canon, #imprimanta canon, #canon demisie presedinte , #Gadgeturi IT