Ce spun bogatii planetei despre decizia lui Trump de a retrage SUA din Acordul de la Paris

Sambata, 03 Iunie 2017, ora 08:30
1147 citiri
Ce spun bogatii planetei despre decizia lui Trump de a retrage SUA din Acordul de la Paris
Foto: captura Fortune

Mai multe personalitati importante din lumea afacerilor, printre care si unii dintre cei mai bogati oameni din lume, au criticat decizia presedintelui american Donald Trump de a retrage SUA din Acordul de la Paris.

Seful Facebook, CEO-ul Salesforce si fondatorul Tesla si Space X se afla printre cei care si-au exprimat public dezaprobarea, dupa ce Trump a anuntat joi ca SUA va iesi din acordul global privind schimbarile climatice semnat pe 12 decembrie 2015 la Paris.

"Retragerea din Acordul de la Paris privind clima este nefasta pentru mediu, pentru economie si pune in pericol viitorul copiilor nostri", a scris Mark Zuckerberg pe Facebook dupa anuntul presedintelui, potrivit Forbes.

CEO-ul Facebook a mai precizat ca fiecare centru de date construit de compania sa de acum inainte va fi alimentat integral cu energie regenerabila.

CEO-ul Salesforce, Marc Benioff, care a postat miercuri pe Twitter o scrisoare prin care reprezentantii mai multor companii ii cereau lui Trump sa respecte angajamentele asumate de SUA la Paris, si-a exprimt ulterior "profunda dezamagire" fata de decizia presedintelui.

"Ne vom dubla eforturile in lupta impotriva schimbarilor climatice", a spus Benioff.

Seful Tesla, Elon Musk, s-a retras din echipa de consilieri a presedintelui, asa cum anuntase ca va face daca acesta va scoate SUA din pactul international.

"Schimbarile climatice sunt un fenomen real. Retragerea din Acordul de la Paris nu este buna pentru America sau pentru lume", a scris Musk pe Facebook.

CEO-ul Twitter, Jack Dorsey, a numit decizia "o miscare incredibil de retrograda si lipsita de viziune".

Fostul primar al New York-ului, miliardarul Michael Bloomberg, nu s-a limitat doar la a-l critica pe Trump, ci a anuntat cu aceasta ocazie ca va dona 15 milioane de dolari Conventiei-Cadru a ONU privind Schimbarile Climatice.

"Americanii nu parasesc Acordul de la Paris. Dimpotriva, mergem inainte", a declarat Bloomberg.

J.B. Pritzker, mostenitorul lantului hotelier Hyatt, a scris pe Twitter ca decizia lui Trump va "afecta grav planeta si generatiile viitoare".

Miliardarul Tom Steyer, activist de mediu si fost manager de fond de investitii, a notat la randul sau ca Trump "tradeaza pozitia de lider moral, politic si economic a Americii dobandita de-a lungul secolelor cu costul vietii americanilor".

Un critic deschis al lui Trump, antreprenorul miliardar Mark Cuban le-a cerut liderilor democrati sa rezolve situatia si sa il determine pe presedi ...citeste mai departe despre "Ce spun bogatii planetei despre decizia lui Trump de a retrage SUA din Acordul de la Paris" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Comisia Europeană nu este acord cu TikTok Lite, noua scorneală a gigantului tech. Temeri că minorii ar putea avea acces la conținut periculos
Comisia Europeană nu este acord cu TikTok Lite, noua scorneală a gigantului tech. Temeri că minorii ar putea avea acces la conținut periculos
Comisia Europeană a anunțat recent că va investiga programul TikTok Lite, suspectând că acesta poate avea un impact negativ asupra sănătății mintale a utilizatorilor. Programul, care...
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară care le va permite creatorilor să distribuie conținut video narat cu orice voce doresc, prin intermediul unei noi tehnologii...
#oameni afaceri retragere SUA Acord Paris, #miliardari SUA Trump Acord Paris , #Stiri Companii