Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cine sunt oamenii care formeaza noua "locomotiva" a CFR-ului

Cine sunt oamenii care formeaza noua "locomotiva" a CFR-ului


Ovidiu Putura, secretar de stat in Ministerul Justitiei, este noul presedinte al Consiliului de Administratie, dupa ce actionarii CFR SA au revocat, saptamana trecuta, administratorii CFR, invocand managementul defectuos al companiei.

Din noul Consiliu de Administratie a companiei CFR mai fac parte Ovidiu Petrisor Artopolescu (totodata membru al Consiliului de Supraveghere al Transelectrica), Victor Cionga (managing partner la AZ Capital Advisors), Florin Luca (consultant financiar) si George Ciobanasu (auditor financiar) sunt membrii noului Consiliu de Administratie.

Vechiul Consiliul de Administratie era format din Florian Raimund Kubinski (presedinte, CFO Volksbank Romania), George Micu (membru, director general CFR SA), Enache Jiru (membru, secretar de stat in Ministerul Finantelor) si Sebastian Tcaciuc (membru).

Kubinski a comunicat la 11 ianuarie ca in cele noua luni de mandat Consiliul de Administratie din care facea parte a respectat angajamentele asumate in fata institutiilor financiare internationale si a adoptat masuri care au avut ca efect inregistrarea de profit si eliminarea datoriilor fata de buget.

Corpul de Control al Ministerului Tranporturilor a sesizat DNA si Sectia Regionala de Politie de Transporturi Bucuresti dupa un control la CFR SA, in urma caruia au fost constatate deficiente de natura economica, administrativa sau organizatorica, precum si indicii privind savarsirea de infractiuni.

Ministerul Transporturilor a dispus controale si la companiile Tarom, CFR Marfa, CFR Calatori si Societatea de Administrare Active Feroviare SAAF, perioada analizata fiind ianuarie 2012 - septembrie 2013.

Cine sunt oamenii de la conducerea companiei publice de cai ferate

Ovidiu Putura, secretar de stat in Ministerul Justitiei

Ovidiu Putura, noul presedinte al Consiliului de Administratie (CA) al companiei CFR, a fost, inainte sa fie numit secretar de stat in Ministerul Justitiei, directorul Directiei contencios a Ministerul Justitiei, in perioadele mai 2011-mai 2012 si martie 2008 - martie 2011, iar in perioada martie 2011 - mai 2011 a fost judecator, sectia comercial, contencios administrativ si fiscal, Tribunalul Bistrita-Nasaud.

Dupa terminarea Facultatii de drept, Universitatea Babes Bolyai, Cluj-Napoca, in 1996, el a fost judecator la Judecatoria Bistrita. In 2009, a primit gradul de judecator de tribunal, conform datelor de pe CV-ul depus la Ministerul Justitiei.

La finele anului 2010, Putura a concurat pentru un post in Consiliul Superior al Magistraturii, insa nu a castigat acest post, in urma alegerilor interne.

Conform declartiei de avere, Putura are sase terenuri care se incadreaza in categoriile intravila, forestier si alte categorii extravilane, dintre care unul a fost cumparat, iar restul primite mostenire, un apartament si o casa de locuit precum si depozite si cont curent sau echivalente la mai multe banci. De asemenea, are un credit de 80.000 de lei, scandent in 2020 la Banca Transilvania.

Ovidiu Artopolescu, fost manager al Microsoft Romania

Ovidiu-Petrisor Artopolescu, membru al Consiliului de Supraveghere al Transelectrica, a fost manager la Microsoft Romania si fost secretar de stat in Ministerul Comunicatiilor.

Conform declaratiei de avere, detine un teren intravilan in judetul Arges, trei apartamente in Bucuresti, doua automobile, conturi corente, depozite si active intr-un fond de investitii, da si datorii la banci.

Pe langa salariu, Artopolescu obtine venituri din activitati independente, din investitii, precum si din indemnizatia primita ca membru al consiliului de supraveghere al Transelectrica

Victor Cionga, revocat anul trecut din functia de director general al BVB

Victor Cionga a lucrat trei ani in cadrul Raiffeisen Capital & Investment, iar in 2007 a deschis firma de consultanta financiara AZ Capital Advisors.

In 2011, el a oferit consultanta rusilor de la Renaissance Capital pentru pregatirea ofertei prin care a fost castigat mandatul de la SPO-ul Petrom si pentru pregatirea prospectului ofertei secundare.

In primavara lui 2013, el a fost revocat din functia de director general al Bursei de Bucuresti Victor Cionga dupa numai sapte luni de mandat, administratorii BVB apreciind ca restructurarea operatorului pietei de capital nu a inregistrat un progres suficient de rapid.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2426 ori