Cine trage sforile in capitala financiara a Europei. Lista celor cinci

Joi, 27 Noiembrie 2014, ora 08:28
1835 citiri
Cine trage sforile in capitala financiara a Europei. Lista celor cinci
Foto: Waters Technology

Jongleaza cu miliarde, exercita o influenta majora in toate deciziile critice luate in salile de consiliu si au abilitatea de a determina cu o precizie uimitoare rezultatele preluarilor. Ei sunt managerii primelor cinci companii de investitii din capitala financiara a Europei, insa nici Londra nu stie prea multe despre ei.

Iata care sunt cei cinci jucatori principali de pe piata de afaceri britanica, care detin cumulat 76.2 miliarde de lire sterline in active administrate, inclusiv actiuni la companiile de top listate la bursa, pe care le administreaza in numele clientilor lor, scrie Financial Times

1. Richard Woolnough - M&G Investments

Cu un capital de 253 miliarde de lire sterline, M&G Investments este una dintre cele mai vechi companii financiare din Marea Britanie. Este totodata al 5-lea cel mai mare fond de investitii din Regat.

In spatele acestui imperiu financiar sta Richard Woolnough, cel mai influent manager de investitii de pe piata obligatiunilor din Anglia. Investitorul in varsta de 50 de ani conduce cel mai mare fond din City of London (centrul finanicar al Regatului) si gestioneaza 24.2 miliarde de lire sterline pentru institutii mari, deponenti si pensionari.

2. Guy Stern - Standard Life Investments Global Absolute Return Strategy

Fondul Standard Life Investments Global Absolute Return Strategy este al doilea ca marime si importanta din Marea Britanie si are un capital de 22.6 miliarde de lire sterline.

Fondul functioneaza sub conducerea lui Guy Stern, unul dintre cei mai mari manageri de investitii din regiune. Ca manager pe investitii macro si pe clase de active, Stern are un loc asigurat in consiliul de administratie al companiei si este responsabil cu supravegherea alocarii unui cumul de active de 107 miliarde de lire sterline.

3. Mark Burnett - Invesco Perpetual High Income

Mark Burnett este omul din spatele celui de-al 3-lea cel mai mare fond de investitii din Marea Britanie si unul dintre cei mai curajosi manageri in domeniu.

Dupa preluarea companiei de la Neil Woodford, Burnett a avut o sarcina dificila in gestionarea fondului de 12.4 miliarde de lire pentru grupul Henley, dar si in rezolvarea altor probleme lasate de predecesorul sau, insa nu s-a aratat niciodata descurajat: "Nu sunt nou in acest joc si am increderea ca pot sa imi intru in rol", a declarat Burnett, la inceputul acestui an, imediat dupa preluarea afacerii.

4. Iain Stewart - Newton Real Return Fund

Scotianul Iain Stewart, in varsta de 58 de ani, este omul din spatele fondului Newton, considerat bratul de investitii al Bancii New York Mellon.

Managerul controleaza un capital de 9.4 miliarde de lire sterline pentru Newton, cel de-a 4-lea cel mai mare fond de investitii din Regatul Unit si cel care a cunoscut cea mai rapida crestere a cifrei de afaceri. In 2008, Stewart gestiona un fond de doar 1 miliard de lire sterline.

Este adeptul unui proces metodic de investitii in vederea obtinerii celor mai bune rezultate, la baza strategiei sale metodice stand trecutul sau profesional in domeniul stiintific.

6. Eleanor de Freitas - BlackRock Equity Tracker

Eleanor de Freitas este singura femeie manager din topul celor mai mari zece companii din Regatul Unit, iar fondul ei este singurul indice tracker din acelasi top.

Este considerata o reala "vedeta" la BlackRock, grupul de investitii american considerat cel mai mare administrator financiar din lume.

Capitalul pe care-l gestioneaza de Freitas, in valoare de 7.7 miliarde de lire sterline, este unul dintre cele mai mari din Marea Britanie, o performanta uimitoare care arata influenta majora a BlackRock in City of London, dar si calitatile sale remarcabile de antreprenor.

#fonduri investitii marea britanie, #CEO fonduri de investitii, #putere fonduri de investitii , #Stiri International