Cat primesc bancile care ofera asistenta FP pentru listarea la WSE

Vineri, 25 Mai 2012, ora 11:23
1123 citiri
Cat primesc bancile care ofera asistenta FP pentru listarea la WSE

Onorariile totale care vor fi platite consortiului de banci de investitii care furnizeaza asistenta Fondului Proprietatea pentru listarea la Bursa din Varsovia (WSE) vor fi limitate la 1,075 milioane euro (fara TVA si orice alte taxe

aplicabile), inclusiv costurile Consortiului.

Onorariile datorate consortiului constau intr-un "Onorariu de listare" pentru serviciile prestate pentru listarea tehnica si un "Onorariu de stimulare" datorat la finalizarea fiecarui plasament de actiuni.

La data de 4 aprilie 2012, actionarii Fondului au aprobat, in principiu, listarea secundara a Actiunilor la WSE si furnizarea unei instructiuni catre Managerul de Fond cu privire la prezentarea catre actionari, cel tarziu la data de 31 mai 2012, a unui plan specific care trebuie sa prevada toate actiunile necesare pentru listarea actiunilor Fondului la WSE si programarea unei adunari a actionarilor pentru a vota toate aceste chestiuni necesare cel tarziu la data de 30 iunie 2012.

In urma aprobarii actionarilor, managerul Fondului a finalizat procesul de selectie pentru consortiul de banci de investitii care sa furnizeze asistenta Fondului, fiind selectat Consortiul compus din J.P. Morgan si UniCredit Group in calitate de coordonatori globali comuni si KBC Securities in calitate de co-manager.

La recomandarea Consortiului, listarea actiunilor la WSE va fi realizata mai intai printr-o listare tehnica (listare fara ofertarea simultana de actiuni), in timp ce noii investitori locali (polonezi) si straini vor fi atrasi ulterior prin intermediul unuia sau mai multor plasamente de actiuni vandute de actionarii existenti ai Fondului prin plasamente accelerate si / sau tranzactii individuale pe piata regulata (deschisa), facilitate de Consortiu.

Printre motivele care au stat la baza propunerii de listare a FP la Bursa din Varsovia se numara transformarea WSE intr-o locatie europeana importanta pentru listarea unora dintre cele mai mari companii din Europa Centrala si de Est, fiind sustinuta de o baza de investitori institutionali locali numeroasa si bine dezvoltata si faptul ca WSE a fost in 2011 a treia cea mai activa piata din lume in privinta ofertelor publice initiale, cu aproximativ 40 de oferte.

Fondul Proprietatea are o valoare de piata de 1,5 miliarde euro

Cu o valoare de piata de 1,5 miliarde euro, Fondul are ca scop sa se afle printre primele 15 cele mai mari companii listate la WSE in ceea ce priveste capitalizarea de piata, beneficiind in acest fel de o vizibilitate mai mare in randul investitorilor institutionali internationali, inclusiv fondurile poloneze de pensii si fondurile mutuale.

In baza analizei Consortiului, datorita dimensiunii Fondului, includerea acestuia in indicele WIG (cel mai cuprinzator indice al WSE) ar putea avea loc la putin timp de la listare, iar Fondul ar putea fi, de asemenea, inclus in indicele WIG 20 (in functie de cifra de afaceri din tranzactionarea pe piata).

Mai departe, includerea in indicele WIG 20 ar putea avea ca rezultat o cerere mai mare din partea investitorilor institutionali, avand in vedere ca performantele multora dintre fonduri sunt evaluate in functie de asemenea indici si fata de alte fonduri, la sfarsitul fiecarui an.

Includerea in indicele WIG 20 poate avea loc la fiecare ajustare trimestriala, in a treia vineri din fiecare luna martie, iunie, septembrie si decembrie, pe baza clasamentului constituit dupa ultima sedinta de tranzactionare din fiecare luna ianuarie, aprilie, iulie si, respectiv, octombrie, luand in calcul cifra recenta de afaceri pe WSE (ultimele 12 luni avand o pondere de 60%) si valoarea de piata (o pondere de 40%).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#listare Fondul Proprietatea WSE, #FP listare WSE, #onorariu banci FP WSE , #Actiuni fondul proprietatea