George Soros s-a razgandit? Dupa ce a criticat monedele virtuale, acum se pregateste de tranzactionarea lor

Sambata, 07 Aprilie 2018, ora 12:20
1880 citiri
George Soros s-a razgandit? Dupa ce a criticat monedele virtuale, acum se pregateste de tranzactionarea lor
Foto: Captura YouTube

George Soros a afirmat in ianuarie ca monedele virtuale sunt o bula speculativa, dar compania familiei sale, Soros Fund Management, care administreaza active de 26 de miliarde de doari, intentioneaza sa tranzactioneze criptomonede, relateaza Bloomberg.

Adam Fisher, care coordoneaza macroinvestitiile companiei Soros Fund Management, a obtinut in ultimele luni aprobarile interne pentru a tranzactiona monede virtuale, dar nu a facut inca plasamente, potrivit unor persoane apropiate situatiei.

Un purtator de cuvant al companiei a refuzat sa comenteze.

Soros a declarat la Forumul Economic Mondial de la Davos ca monedele digitale nu pot functia ca niste monede reale din cauza volatilitatii lor ridicate. El nu a anticipat insa scaderea acestora, pe care unii analisti au prognozat-o la momentul respectiv.

"Atata timp cat dictaturile sunt in crestere, rezultatele vor fi diferite, pentru ca liderii tarilor respective vor recurge la bitcoin pentru a-si crea un cuib in strainatate", a spus Soros pe 25 ianuarie.

Intre timp, bitcoin s-a depreciat cu 41%, iar unii investitori pun sub semnul intrebarii avantajele aduse de tranzactiile cu moneda virtuala. Fostul manager de fonduri de hedging Mike Novogratz a renuntat in decembrie la un plan de a lansa un fond pentru criptomonede si si-a reorientat atentia asupra infiintarii unei banci comerciale cu activitati concentrate pe criptomonede si investitii bazate pe tehnologii asociate.

Si alti manageri de investitii au recurs la plasamente in monede digitale, pe fondul declinului profiturilor fondurilor lor de hedging. John Burbank, care a inchis principalul sau fond anul trecut, intentioneaza sa atraga 150 de milioane de dolari pentru doua fonduri cu investitii in monede digitale.

Compania sa Passport Capital a infiintat fondurile in ianuarie si a atras majoritatea investitiilor de la companii care administreaza averi de familie si alti investitori bogati.

Miliardarul Alan Howard a facut anul trecut plasamente considerabile in criptomonede, separat de compania sa, si intentioneaza sa mareasca aceste investitii facute din averea sa personala.

Soros a investit deja, in mod indirect, in criptomonede. In trimestrul patru, compania sa a constituit o participatie la Overstock.com, devenind al treilea cel mai mare actionar la compania de comert electronic cu discount. In august 2017, Overstock.com a devenit primul retailer important care accepta monede digitale. Compania a mai planificat sa infiinteze o pla... citeste mai departe despre "George Soros s-a razgandit? Dupa ce a criticat monedele virtuale, acum se pregateste de tranzactionarea lor" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
#George Soros monede virtuale, #George Soros criptomonede , #Stiri Finantare