General Electric (GE), unul dintre cele mai mari conglomerate industriale la nivel global, a acumulat rezerve de 57 miliarde dolari in afara Statelor Unite, pe care intentioneaza sa le utilizeze pentru a finanta preluarea Alstom, potrivit Bloomberg.
Grupul american General Electric (GE) discuta preluarea companiei franceze Alstom intr-o tranzactie de 13 miliarde dolari, potrivit Mediafax.
Potrivit surselor citate, acordul intre General Electric si Alstom, producatorul trenurilor TGV, ar putea fi anuntat inca din aceasta saptamana.
Alstom este unul dintre cei mai mari jucatori in industria grea europeana, producand numeroase echipamente si instalatii, de la trenuri la centrale electrice. Actiunile grupului francez au deschis joi dimineata in crestere cu 16%.
Compania franceza a precizat joi, intr-un comunicat, ca reactie la informatiile aparute in presa, ca nu are cunostinta despre vreo oferta publica lansata pentru actiunile companiei.
"Grupul analizeaza permanent optiunile strategice pentru afacerile sale", se spune in comunicat.
General Electric a incheiat anul 2013 cu venituri de 146 miliarde de dolari, in stagnare fata de 2012, si un profit net de 14 miliarde de dolari, in crestere cu 3%.
Alstom, care va raporta in luna mai rezultatele financiare pentru anul financiar 2013-2014, incheiat la 31 martie, a inregistrat in anul fiscal anterior venituri totale de 20,2 miliarde euro, in urcare cu 2%, si un profit net de 802 milioane euro, in crestere cu... mai mult
Joi, 24 Aprilie 2014, ora 12:42
Consiliul Concurentei analizeaza concentrarea economica prin care General Electric Company preia controlul unic asupra Lufkin Industries, Inc, a anuntat marti institutia.
"Operatiunea de preluare a controlului unic asupra Lufkin Industries de catre General Electric reprezinta o concentrare economica, in conformitate cu prevederile Legii Concurentei, ce depaseste pragurile valorice prevazute de lege, fiind supusa controlului Consiliului Concurentei", se arata intr-un comunicat al Consiliului Concurentei transmis marti Mediafax.
Insitutia va evalua concentrarea economica nou creata si va stabili daca este vorba de un mediu concurential normal.
General Electric Company (SUA) si filialele/sucursalele sale desfasoara activitati in urmatoarele domeniile energie, servicii industriale, iluminat, aviatie si servicii financiare. Lufkin Industries, Inc. (SUA) si filialele/sucursalele sale activeaza in domeniile produselor si serviciilor petroliere, dar si produse si servicii privind distributia de energie electrica.
General Electric (GE) a anuntat in luna aprilie ca va prelua pentru 3,3 miliarde de dolari producatorul de echipamente pentru industria petrolului si gazelor naturale Lufkin Industries, cu activitati in 40 de tari, printre care si Romania, unde detine o fabrica langa Ploiesti.
Compania americana Lufkin este unul dintre cei mai mari producatori de echipamente pentru industria petrolului si gazelor naturale.
GE isi va extinde astfel expertiza in acest... mai mult
Marti, 04 Iunie 2013, ora 14:58
Profitul din operatiuni continue al conglomeratului american General Electric (GE) a crescut cu 7% in trimestrul al doilea, la 4,01 miliarde dolari, de la 3,75 miliarde dolari in aceeasi perioada a anului trecut, sustinut de rezultatele activitatilor din domeniile energetic si financiar.
Castigul din operatiuni continue, exluzand unele costuri, s-a situat la 38 de centi pe actiune, peste estimarea de 37 de centi a analistilor consultati de Bloomberg.
GE beneficiaza de pe urma strategiei directorului general, Jeffrey Immelt, de a creste profitul operatiunilor din sectorul industrial, concomitent cu reducerea activitatilor diviziei financiare, care a generat pierderi de circa 32 de miliarde de dolari in timpul crizei financiare.
Profitul GE Capital a urcat cu 31%, la 2,12 miliarde de dolari, in timp ce rezultatul diviziei pentru energie a urcat cu 13%.
Veniturile au urcat cu 2%, la 36,5 miliarde de dolari, si s-au situat sub asteptarile analistilor de 36,8 miliarde dolari.
GE a reafirmat obiectivul de a inregistra in 2012 o crestere de peste 10% a profitului. mai mult
Vineri, 20 Iulie 2012, ora 15:13
Transportatorul national de electricitate a inregistrat un profit net de 387 milioane lei, in primii cinci ani de la listarea pe BVB, conform NewsIn.Transelectrica a marcat marti cinci ani de la prima zi de tranzactionare a actiunilor emise de companie pe piata reglementata, care a fost pe 29 august 2006. Este prima companie listata la BVB care a aprobat in AGA un Regulament de guvernanta corporativa (2009) si care a completat o declaratie aplici sau explici (2010).
Totodata, in acesti cinci ani, Transelectrica a efectuat plati la bugetul de stat ca impozit pe profit in suma totala de 105 milioane lei.
"In aceasta perioada am avut si situatii delicate, de exemplu de comunicare deficitara, pe care insa ni le asumam si pe care le vom evita in viitor", a declarat directorul general al Transelectrica, Horia Hahaianu.
De asemenea, compania are o capitalizare bursiera de aproximativ 1,426 miliarde lei (336 milioane euro), ceea ce o pozitioneaza in Top 10 al companiilor listate la BVB. Valoarea maxima per actiune a fost de 49,30 lei, in data de 7 mai 2007, iar valoarea minima de 8,55 lei, in data de 11 martie 2009.
In mai 2004, Transelectrica era prima companie cu capital majoritar de stat cu care a demarat programul guvernamental "O piata puternica - Dezvoltarea pietei de capital", prin care s-a promovat o oferta publica primara initiala pentru majorarea capitalului social al companiei cu 10% prin vanzarea unui numar de 7.329.787 de noi actiuni.
Reprezentantii companiei spun ca... mai mult
Marti, 06 Septembrie 2011, ora 16:15
Hidroelectrica, cel mai mare producator de electricitate din Romania, si-a bugetat pentru acest an un profit brut de numai 85 milioane lei, de aproape sase ori mai mic decat profitul brut realizat in 2010, de 500 milioane lei. De asemenea, potrivit bugetului de venituri si cheltuilei pe 2011, aprobat de Guvern, Hidroelectrica preconizeaza pentru acest an venituri totale de 3,06 miliarde lei si cheltuieli totale de 2,98 miliarde lei.
Totodata, producatorul de electricitate si-a stabilit pentru 2011 cheltuieli cu investitiile de 1,51 miliarde lei, cel mai inalt nivel privind investitiile pentru o companie de stat.
In plus, fostul director general al societatii, Mihai David (in prezent membru in Consiliul de Administratie al Hidroelectrica), spunea la inceputul acestui an ca productia de energie estimata pentru 2011 este intre 15,5 TWh si 17 TWh. In 2010, Hidroelectrica a realizat o productie record de aproape 20 TWh.
Hidroelectrica este cel mai mare producator de energie electrica si servicii tehnologice de sistem din Romania. Compania este detinuta de statul roman, prin Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri si are circa 5.300 de angajati.
Hidroelectrica a acoperit anul trecut peste 30% din productia de energie electrica a tarii si foloseste sursele regenerabile. Compania administreaza 326 centrale hidroelectrice si statii de pompare, ce insumeaza o putere instalata de peste 6.300 MW. mai mult
Miercuri, 11 Mai 2011, ora 11:23
Datoria de 3,2 miliarde de dolari pe care General Electric trebuia sa o plateasca Trezoreriei SUA, a fost de fapt o farsa, iar presa internationala a fost nevoita sa dezminta informatia, transmite NewsIn.New York Times a relatat recent ca General Electric (GE) nu a platit taxe catre stat in 2010, in ciuda profitului realizat, de 14,2 miliarde de dolari, din care cinci miliarde de dolari in urma operatiunilor desfasurate in SUA.GE a sustinut, in schimb, ca a platit taxe in 2010, dar valoarea acestora a fost scazuta din cauza crizei financiare, care a lovit in plin compania.Falsul comunicat de presa, potrivit caruia directorul general al GE, Jeffrey Immelt, a dispus achitarea a 3,2 miliarde de dolari catre Trezorerie, a fost trimis agentiilor de stiri si altor organizatii media de catre grupul de activisti "Yes Men".
Comunicatul avea sigla GE si facea trimitere la un website care clona site-ul oficial al General Electric.Agentiile de stiri au publicat informatia, dar au retras-o dupa ce compania a anuntat ca respectivul comunicat este un fals. mai mult
Joi, 14 Aprilie 2011, ora 13:09
Hidroelectrica a inregistrat in primele noua luni din acest an un profit brut de 414 milioane lei, fata de o pierdere de 106 milioane lei in perioada similara din 2009, a declarat marti directorul general al companiei, Mihai David, potrivit Newsin. In perioada ianuarie-septembrie 2010, Hidroelectrica a avut venituri de 2,53 miliarde lei, in crestere cu 38% fata de acelasi interval din 2009, cand au fost de 1,82 miliarde lei.
Pe de alta parte, cheltuielile companiei au crescut in primele noua luni din acest an cu 9,8%, de la 1,93 miliarde lei la 2,12 miliarde lei.
Totodata, Hidroelectrica a produs in primele noua luni 14,9 TWh de electricitate, in crestere cu 24% fata de 12 TWh de energie in aceeasi perioada de anul. trecut. mai mult
Miercuri, 27 Octombrie 2010, ora 00:35
Profitul net al grupului General Electric a scazut in primul trimestru cu 32%, la 1,87 miliarde dolari, din cauza problemelor din divizia de creditare GE Capital, insa a depasit totusi estimarile analistilor, relateaza Wall Street Journal (WSJ), preluat de NewsIn.Veniturile grupului au scazut cu 5%, la 36,61 miliarde dolari.
Castigurile din operatiunile continue au fost de 21 centi/actiune, in contextul in care analistii estimau castiguri de 17 centi/actiune si venituri de 37,3 miliarde dolari.
GE a precizat ca pierderile cele mai mari au fost inregistrate de divizia GE Capital, care a fost principala sursa a problemelor recente ale grupului.
Divizia financiara GE Capital a inregistrat o scadere de 41% a profitului din primul trimestru, la 607 milioane dolari, in contextul in care veniturile au scazut cu 10%.
GE a redus dividendele si a vandut parti din alte divizii, pentru a contrabalansa probelemele financiare provocate de GE Capital. mai mult
Vineri, 16 Aprilie 2010, ora 16:12
Profitul net al grupului General Electric Co (GE) a scazut cu 35% in primul trimestru, cu mai putin decat estimau analistii, in contextul in care criza creditelor si recesiunea au afectat diviziile NBC Universal, de asigurari de sanatate, si financiare ale companiei, relateaza Bloomberg.Profitul din operatiunile continue a scazut la 2,83 miliarde dolari, sau 26 centi/actiune, de la 4,35 miliarde dolari, sau 43 centi/actiune in aceeasi perioada a anului anterior, arata un comunicat GE. Analistii estimau, in medie, un profit de 21 centi/actiune, potrivit Bloomberg.Veniturile au scazut cu 9%, la 38,4 miliarde dolari, iar GE Capital a afisat un profit mai redus, dupa ce recesiunea a afectat afacerile cu carduri de credit si valori imobiliare. Titlurile GE s-au depreciat pe parcursul trimestrului pana la cel mai mic nivel din 1991, investitorii fiind ingrijorati ca divizia financiara va duce la scaderea profiturilor diviziilor industriale."Pe fondul slabirii economiei, avem o performanta buna si comenzile raman puternice", a declarat directorul executiv, Jeffrey Immelt.Immelt si consiliul GE au redus in februarie dividendele pentru prima oara din 1938, pentru a economisi fonduri, in incercarea de a face fata celei mai dificile recesiuni americane din ultimele decenii.Compania a pierdut circa 67% din valoarea de piata intr-un an, dupa ce Immelt a surprins investitorii in primul trimestru din 2008, cu un declin al profitului si perspective mai scazute. mai mult
Vineri, 17 Aprilie 2009, ora 14:49