A fost ales noul sef al Uber: E un critic vocal al lui Trump

Luni, 28 August 2017, ora 10:47
1092 citiri
A fost ales noul sef al Uber: E un critic vocal al lui Trump
Foto: Facebook/Uber

Uber Technologies l-a selectat duminica pe seful companiei de calatorii Expedia, Dara Khosrowshahi, un critic vocal al presedintelui american Donald Trump, pentru functia de director general, incredintandu-i sarcina de a pune capat crizei din cadrul companiei din ultimul an, au declarat doua surse apropiate situatiei, citate de Reuters.

Khosrowshahi, in varsta de 48 de ani, va avea dificila sarcina de a repara imaginea Uber in fata investitorilor, moralul angajatilor si sa creeze o afacere profitabila dupa sapte ani de pierderi.

Khosrowshahi are reputatia unui director care genereaza crestere si profit, exact ceea ce are nevoie Uber. In plus, el s-a dovedit capabil si sa transforme Expedia intr-un lider al sectorului rezervarilor online de calatorii.

El va trebui sa lase in urma si reputatia fostului director general al Uber, co-fondatorul Travis Kalanick, care a fost obligat sa demisioneze in luna iunie, din cauza ingrijorarii provocate de comportamentul sau impulsiv.

Duminica, un purtator de cuvant al Uber a spus ca board-ul a votat, dar nu a dat alte informatii.

Ceilalti candidati la conducerea Uber au fost Jeff Immelt, presedinte al General Electric, si Meg Whitman, CEO al Hewlett Packard Enterprise.

Spre deosebire de Immelt si Whitman, Khosrowshahi nu face parte dintre "celebritatile" comunitatii de directori. De asemenea, Expedia avand sediul la Washington, Khosrowshahi este un outsider al Silicon Valley.

Khosrowshahi este de origine iraniano-americana, venit in SUA in copilarie, impreuna cu parintii sai, in 1978, dupa revolutia iraniana. El a studiat ingineria la Brown University si a inceput sa lucreze la banca de investitii Allen.

In 2015, Khosrowshahi era cel mai bine platit CEO din Statele Unite, in principal datorita unui grant de optiuni pentru actiuni de 91 de milioane de dolari. El face parte si din board-ul New York Times Company si al companiei de comert cu articole sportive Fanatics.

Citeste mai departe despre "A fost ales noul sef al Uber: E un critic vocal al lui Trump" pe Ziare.com.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Uber nou CEO, #nou director Uber, #scandal Uber demisie , #Stiri Companii