BMW vrea sa vanda un numar record de doua milioane de automobile in 2014

Vineri, 14 Martie 2014, ora 09:34
1604 citiri
BMW vrea sa vanda un numar record de doua milioane de automobile in 2014

BMW, cel mai mare producator mondial de automobile de lux, si-a propus pentru acest an sa vanda un numar record de doua milioane de automobile, in conditiile in care anul trecut a inregistrat rezultate peste asteptari care i-au permis sa majoreze dividendele acordate actionarilor, transmite Reuters.

BMW a informat joi ca in 2013 profitul sau net a crescut cu 4,5% pana la 5,334 miliarde de euro. Veniturile au scazut usor cu 1% pana la 76,058 miliarde de euro, insa numarul unitatilor vandute a atins cifra record de 1,964 milioane vehicule si toate cele trei branduri ale grupului (BMW, Mini si Rolls-Royce) au atins recorduri istorice. Comparativ, rivalii Audi si Mercedes-Benz au livrat anul trecut 1,57 milioane respectiv 1,566 milioane automobile de lux.

'In 2013, am inregistrat noi recorduri in termeni de volum de vanzari si profit, atingandu-ne tintele pe care ni le-am propus', a declarat directorul general de la BMW, Norbert Reithofer.

BMW a informat ca va majora sumele alocate pentru plata dividendelor

In aceste conditii, BMW a informat ca va majora sumele alocate pentru plata dividendelor pentru a imparti cu actionarii succesele. Boardul BMW va propune cresterea dividendelor pana la 2,60 euro (de la 2,50 euro anul trecut) pentru fiecare actiune ordinara si pana la 2,62 euro pentru fiecare actiune preferentiala.

'Ne asteptam la o noua crestere a volumului vanzarilor in anul curent ceea ce ne va duce la un nou record istoric', a spus Norbert Reithofer.

BMW mizeaza pe noile modele care vor fi lansate in acest an, printre care se numara vehiculul electric i3 si noua generatie de Mini, pentru a face fata concurentei venite din partea rivalilor Audi si Mercedes-Benz.

#bmw vanzari, #bmw raport, #automobile bmw , #stiri BMW