Multinationalele, in impas : Vanzarile au scazut in bloc

Duminica, 21 Octombrie 2012, ora 13:58
1804 citiri
Multinationalele, in impas : Vanzarile au scazut in bloc

Multinationalele din Statele Unite ale Americii anunta ca cererea de pe piata este caracterizata de incertitudine, evidentiind starea economiei globale si sugerand ca recuperarea va fi mai lenta decat se estimase.

Managerii multinationalelor americane spun ca vanzarile din aceasta tara nu vor creste prea curand din cauza recuperarii economice lente, a crizei din Europa si a incetinirii cresterii economice in cazul Chinei, potrivit The Wall Street Journal.

China: Cresterea economica se reduce in 2012 (Banca Mondiala)

Alte semnale negative includ si trendurile negative ale unor industrii, precum scaderea vanzarilor de PC-uri, care afecteaza Intel si Microsoft, ca si o deplasare a reclamelor online catre dispozitive mobile mai putin avantajoase din punct de vedere al preturilor, situatie care afecteaza livrarile Google.

Microsoft, la primele pierderi din ultimele decenii

Intel si IBM, cele mai noi victime ale scaderii pietei de PC-uri

Aprecierea dolarului este un alt factor care afecteaza vanzarile, determinand ca livrarile din exteriorul tarii sa valoreze mai putin atunci cand sunt convertite in dolari.

Mai mult de 100 de multinationale americane, listate in cadrul indicelui bursier S&P 500, au anuntat rezultatele financiare pentru perioada iunie - septembrie, iar castigurile lor au crescut cu mai putin de 1% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Aproximativ sase din zece companii au raportat vanzari mai slabe fata de asteptarile analistilor.

Unii manageri au anuntat ca situatia financiara a companiilor pe care le conduc s-a inrautatit in ultima luna, ceea ce va afecta vanzarile in urmatorul an.

In aceste conditii, companiile vor fi nevoite sa aplice reduceri de costuri pentru a atinge tintele de profit.

Oficialii IBM, Parker Hannifin Corp., companiei care produce componente si sisteme pentru masini si Dover Corp, producator de piese pentru diverse industrii, au anuntat o scadere a vanzarilor pentru luna septembrie.

Profitul companiei McDonald's a scazut cu 3,5% in cel de-al treilea trimestru al acestui an fata de aceeasi perioada din 2011, pe fondul majorarii costurilor alimentelor si a scaderii increderii consumatorilor.

Conglomeratul General Electric a anuntat pentru T3 vanzari cu aproape 500.000 de dolari mai slabe fata de asteptarile analistilor, desi veniturile companiei au crescut cu 3%, la 36,3 miliarde de dolari.

Scaderea veniturilor companiilor se va reflecta si in strategiile lor de business din viitor, considera analistii.

Multinationale precum Intel, IBM sau American Express au diminuat nivelul cheltuielilor alocate afacerilor pentru a contrabalansa cresterea slaba a vanzarilor.

Pana in prezent, numai 20% din companiile din cadrul indicelui bursier S%P 500 au anuntat rezultatele financiare pentru cel de-al treilea trimestru al acestui an, astfel ca nivelul castigurilor totale ar putea scadea sub nivelul inregistrat anul trecut.

Unele companii, precum Union Pacific Corp. sau UnitedHealth, au anuntat insa cresteri ale profiturilor.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#rezultate financiare companii americane, #vanzari SUA, #companii SUA scadere vanzari, #vanzari companii americane , #Profit