Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Siemens concediaza 11.600 de angajati pentru economii de un miliard de euro

Siemens concediaza 11.600 de angajati pentru economii de un miliard de euro


Siemens AG va renunta la cel putin 11.600 de angajati in cadrul planului de reducere a costurilor cu un miliard de euro (1,34 miliarde de dolari) pana in 2016, a anuntat joi directorul general al companiei germane, Joe Kaeser, transmite Reuters.

Un numar de 7.600 de locuri de munca vor fi desfiintate deoarece compania a anuntat ca-si va eficientiza activitatea si va crea o noua structura iar alte 4.000 de functii vor fi reduse la diviziile regionale din diferite state. Alti angajati vor primi alte functii in companie, a declarat Kaeser, care a demarat o revizuire a strategiei companiei pentru a recastiga increderea investitorilor.

Joe Kaeser a preluat, in august 2013, conducerea Siemens, a doua mare companie germana dupa valoarea de piata. Joe Kaeser l-a inlocuit pe Peter Loescher, dupa ce compania a anuntat ca nu-si va indeplini obiectivul de a obtine in 2014 o marja de profit de 12%. 'Trebuie sa facem fata realitatilor concurentei pe plan mondial si sa asiguram capacitatea companiei noastre de a concura', a declarat Kaeser, adaugand ca programul de reducere a costurilor va ajuta Siemens sa obtina profituri apropiate de cele ale rivalelor sale, General Electric, ABB, Schneider Electric si Philips.

Siemens, cu o vechime de 167 ani, se va concentra pe electrificare, automatizare si digitalizare iar operatiunile de ingrijire a sanatatii vor fi gestionate separat.

"Nu intentionam sa vindem imediat divizia de ingrijire a sanatatii dar suntem deschisi la orice optiuni", a afirmat seful Siemens, cea mai mare companie de inginerie din Europa.

Compania americana General Electric (GE) concureaza cu Siemens pentru preluarea activitatilor Alstom legate de sectorul energetic. GE a oferit 17 miliarde de dolari in timp ce Siemens va prezenta o oferta oficiala pana in 16 iunie.

Compania Siemens are 370.000 de angajati si este prezenta in 190 de tari, fiind una dintre cele mai importante companii la nivel mondial, cu activitati in domeniul energiei, telecomunicatiilor, sanatatii, transporturilor si electronicii.

Siemens are o activitate de peste 100 de ani in Romania, detine afaceri in industrie, sanatate si energie si are peste 2.100 de angajati.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1236 ori