Banca Romaneasca a anuntat, joi, ca a incheiat un protocol cu Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF), prin care faciliteaza acordarea de credite clientilor sai.
In baza acordului de colaborare, institutia financiara poate verifica la ANAF veniturile celor care solicita un credit, reducand, astfel, timpul de raspuns.
Colaborarea simplifica procesul de creditare si reduce birocratia, sustin reprezentantii bancii, intr-un comunicat remis Ziare.com.
Astfel, in cazul salariatilor, nu mai este necesara adeverinta de venit, respectiv cuponul de pensie, pentru pensionarii care solicita acordarea unui credit. Verificarea se face doar cu acordul clientilor, in baza unui acord de consultare.
Credite "doar cu buletinul", garantate de Fisc: Ce urmaresc bancherii - Sfatul avocatului
"Am implementat protocolul cu ANAF avand in minte confortul clientilor nostri. Ne-am dorit ca ei sa faca mult mai putine drumuri pana la banca si, daca indeplinesc conditiile de eligibilitate, sa ...citeste mai departe despre "Credit "doar cu buletinul", garantat de Fisc - Inca o banca colaboreaza cu ANAF" pe Ziare.com mai mult
Joi, 08 Octombrie 2015, ora 14:16
Banca Romaneasca acorda, incepand cu luna aprilie, companiilor finantare rapida si simplificata, pe baza facturilor emise prin intermediul sistemului de verificare firme online - RisCo.
Solutia de factoring oferita de Banca Romaneasca prin intermediul RisCo este disponibila in lei, se acorda pe o perioada de 12 luni si finanteaza pana la 80% din valoarea facturilor eligibile.
Noutatea acestui produs este reprezentata de faptul ca oricine, oricand poate avea acces simplu si rapid la solutia de finantare: companiile acceseaza pagina https://www.risco.ro/factoring/formular-aplicare, completeaza campurile indicate si transmit formularul. In maximum 24 de ore, un reprezentant RisCo le contacteaza telefonic pentru analiza si trimite aplicatia catre Banca Romaneasca.
Factoringul oferit prin intermediul RisCo este unul dintre cele mai accesibile produse de finantare din piata, cu o rata a dobanzii ROBOR 1M + 3,65% si un comision de factoring cuprins intre 0,1% si 0,4%.
In pagina dedicata produsului pe site-ul RisCo se pot estima, cu ajutorul unui calculator, costurile aferente in cazul finantarii facturilor, precum si profitabilitatea obtinuta de firma tinand cont de marja profitului operational al companiei si costurile produsului.
Factoringul imbunatateste lichiditatile companiei prin finantare la cerere, preia din efortul de administrare, monitorizare si raportare a facturilor emise catre clienti. Astfel, o parte dintre angajati pot fi alocati pentru alte... mai mult
Joi, 03 Aprilie 2014, ora 11:45
Banca Romana de Credite si Investitii (BRCI), cea mai recenta institutie de credit de pe piata autohtona controlata de omul de afaceri Dorinel Umbrarescu, este cea de-a doua banca cu capital majoritar privat romanesc care apare pe piata de la inceputul crizei.
Omul de afaceri Dorinel Umbrarescu si-a prezentat la inceputul saptamanii planurile sale si ale managementului cu cea mai noua banca din sistemul bancar roman, Banca Romaneasca pentru Credit si Investitii (BRCI).
"Imi doresc o banca care sa vina in sprijinul investitorilor, in special autohtoni. Daca si multinationalele vor dori, sunt bineveniti. Imi doresc o banca in care depunatorii sa aiba siguranta 100% ca nu vor pierde banii (...) Doresc ca aceia care investesc sa fie respectati si in primul rand sa fie serviti foarte rapid, sa primeasca un raspuns, da sau nu, intr-o saptamana, maxim 10 zile, si nu in trei luni. As vrea sa avem o banca suficient de buna sa usureze munca firmelor private", a declarat Dorin Umbrarescu, cunoscut pentru afacerile cu statul la constructia de sosele.
La randul sau, directorul general al bancii, Marinel Burduja, a declarat ca BRCI nu va fi o banca universala, ci de nisa, cu 75-80% din activitatea de creditare dedicata persoanelor juridice, inclusiv liber profesionisti, iar 20-25% o zona de retail atent selectionata, cu accent pe private banking.
"Vrem sa aducem in piata o noua atitudine fata de client. Ca sa te diferentiezi de competitie trebuie sa aduci ceva deosebit.... mai mult
Marti, 11 Februarie 2014, ora 09:35
Garantia de la stat este asul din maneca managerilor care vor sa ceara credite la banci. De la inceputul acestui an, peste 5.000 de companii au cerut garantii de la stat pentru credite, iar numarul lor va mai creste pentru ca autoritatile pun la bataie peste 700 de milioane de euro pentru garantii.
Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii (FNGCIMM) a acordat circa 5.250 de garantii pentru sustinerea IMM-urilor in primele 6 luni din 2013, in valoare totala de aproximativ 400 milioane euro, potrivit datelor publicate de FNGCIMM.
Pana la finele anului Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, institutie detinuta de stat, vrea sa ajunga la un volum de garantii de 720-730 milioane euro acordate firmelor mici si mijlocii.
Din punct de vedere valoric, volumul este usor peste cel al garantiilor acordate in anul 2012, cand au fost acordate aproximativ 703 milioane euro, dar si peste nivelul din 2011, de circa 512 milioane euro.
Comparatia anilor 2012 si 2011, din perspectiva numarului de IMM-uri beneficiare de garantii, a indicat o crestere de circa 12%, respectiv la circa 11.000 de IMM-uri garantate in anul 2012, dovada si a gradului ridicat de penetrare si de cunoastere a activitatii Fondului de catre mediul de afaceri din Romania.
Pasii necesari pentru obtinerea finantarii garantate
Pasul I: Solicitarea acordului de principiu (facultativa)In vederea obtinerii unei garantii, beneficiarul poate transmite FNGCIMM... mai mult
Miercuri, 25 Septembrie 2013, ora 08:04