Cel mai mare resort de golf din România, construit cu 15 milioane de euro la Ciugud de un important om de afaceri, a fost scos la vânzare din greșeală. Eroarea majoră aparține celebrei case de licitații Sotheby’s.
Theodora Golf Club din Teleac, proprietate a omului de afaceri Ioan Popa, managerul companiei Transavia, liderul pieței cărnii de pasăre din România, a apărut pe site-ul Sotheby’s la secțiunea vânzări, vineri, 13 august 2021.
Preţul de vânzare al resortului putea fi aflat doar la cerinţa unui potenţial cumpărător. Clubul de golf a fost listat, de asemenea, pe una dintre cele mai importante pagini de vânzare în materie de proprietăţi de lux a ziarului ”The Financial Times”.
În arhiva google se păstrează anunțul privind vânzarea resortului
Luni, 16 august, reprezentanții companiei Transavia au precizat că listarea la vânzare a clubului de golf a fost o greșeală. ”Resortul Theodora Golf Club nu a fost şi nu este scos la vânzare. Includerea acestuia în catalogul Sotheby’s în această secţiune este o eroare, colaborarea cu ei fiind de alt tip, orientată către dezvoltare şi proiecte de investiţii, şi nu pe zona de vânzare. Am semnalat eroarea şi către Sotheby’s care au remediat-o în catalog”, au transmis reprezentanţii Theodora Golf Club.
Anunțul de pe site-ul Sotheby’s
Theodora Golf Club aparţine celui mai bogat om din Alba, omul de afaceri Ioan Popa, proprietarul companiei... mai mult
Marti, 17 August 2021, ora 03:05
Firma timisoreana Elba, care produce faruri pentru grupuri auto precum Dacia-Renault sau Skoda, a negociat vanzarea unui teren de aproximativ 56.000 mp din Timisoara pentru suma de 12,5 milioane de euro. Potrivit zf.ro, cumparator este un dezvoltator imobiliar care a vrut sa ramana anonim.
"Consiliul de Administratie al societatii a facut demersuri pentru vanzarea terenului din Strada Garii si am primit o oferta pe care o consideram acceptabila si pe care o supunem aprobarii actionarilor. Suprafata terenului este de aproximativ 56.000 mp, (...) si cuprinde inclusiv drumul de acces.
Pretul este de 12,5 milioane de euro si se va plati dupa obtinerea aprobarii PUZ-ului si a autorizatiei de construire pentru prima parte a constructiei. Ca timp, se estimeaza un interval de maximum un an si jumatate. Cumparatorul este un investitor imobiliar si doreste sa se mentina confidentialitatea privind denumirea sa pana la momentul intocmirii documentelor publice aferente procedurilor administrative", se arata intr-un document al Consiliului de Administratie al societatii Elba,citat de Ziarul Financiar.
Istoria Elba incepe in 1921, cand a fost infiintata firma Dura, care avea ca si obiect principal de activitate fabricarea reperelor destinate copurilor de iluminat. Aceasta firma a constituit punctul de plecare al existentei firmei ELBA de astazi.
In 1923, ia nastere o alta firma, al carei viitor o va apropia de ELBA. Este vorba de firma "Rudolf Kissling si Fiul"care in 1925 va... mai mult
Marti, 02 Martie 2021, ora 21:04
O casa mica, veche de un secol si cu un spatiu locuibil de doar 4 metri patrati, a fost scoasa la vanzare in orasul Bremen din nordul Germaniei cu suma de 77.777 de euro, relateaza miercuri agentia DPA.
Locuinta, situata pe un teren de sapte metri patrati din centrul vechi al orasului, are un singur nivel si dispune de terasa pe acoperis, toaleta, dus, plita si o nisa pe post de dormitor.
"Este probabil cea mai veche casuta din Germania", a declarat Tobias Lachmann de la agentia imobiliara Kensington Bremen, adaugand ca varsta exacta a constructiei este greu de determinat.
Pretul proprietatii a fost inspirat de suprafata terenului, de sapte metri patrati, dar si de varsta actualului proprietar - 77 de ani.
Lachmann a precizat ca peste optzeci de potentiali cumparatori si-au exprimat interesul pentru achizitionarea locuintei, situata in cartierul Schnoor din Bremen, unde case mici si colorate marginesc aleile inguste din zona. ...citeste mai departe despre "O casa cu spatiu locuibil de numai 4 metri, scoasa la vanzare in Germania" pe Ziare.com mai mult
Joi, 05 Noiembrie 2020, ora 04:10
Conacele "Radu Iliescu" si "Dalles" din judetele Giurgiu, respectiv Dambovita, resedinte istorice restaurate, au fost scoase la vanzare de Artmark Historical Estate la preturi de peste 280.000 de euro, scrie news.ro.
Conacul "Radu Iliescu", aflat la Vadu-Lat, in judetul Giurgiu, la doar 51 km de Bucuresti, a fost construit in 1900. Este clasat monument istoric si de arhitectura de importanta locala si este scos la vanzare pentru 350.000 de euro. Resedinta este amplasata pe un teren de 3.834 mp si are o livada cu pomi fructiferi.
De asemenea, sunt cateva constructii anexe: un foisor, o casa a paznicului de sine statatoare care poate fi folosita, avand inclusiv incalzire, un fanar vechi restaurat si pastrat mai mult cu rol decorativ, si o cladire veche in care erau grajdurile dar care a fost transformata azi in incaperi folosite ca atelier, spatiu pentru producerea bauturilor si magazie de depozitare plus un pod ramas inca nefolosit, mai spune sursa citata.
Conacul, cu cinci camere si o baie, este construit pe doua niveluri, demisol si parter, si este din 2009 in posesia actualilor proprietari.
Potrivit news.ro, un alt conac, resedinta aristocrata, de secol XIX, apartinand familiei Dalles din Vechiul Regat, aflat in comuna Bucsani, judetul Dambovita, este pus in vanzare la 285.000 de euro.
Potrivit Artmark, Ioan G. Dalles, negustor de origine greaca, a dobandit o avere impresionanta, in principal, datorita comertului cu cereale. El ajunge astfel nu doar un om... mai mult
Sambata, 11 Iulie 2020, ora 11:58
Cofondatorul Microsoft Corp., Bill Gates a cheltuit 171 milioane de dolari pentru a cumpara o suprafata de teren arabil de 14.500 acri (aproximativ 5.800 de hectare) in sudul statului Washington, aceasta fiind ce mai importanta vanzare de teren incheiata in acest an in SUA, informeaza publicatia de specialitate Land Report, preluata de Bloomberg.
Publicatia mentionata sustine ca Bill Gates a cumparat acest teren luna trecuta de la John Hancock Life Insurance Co., care in 2010 a platit pentru acelasi teren suma de 75 milioane de dolari. Achizitia facuta de cofondatorul Microsoft Corp. include 10.500 de acri de teren arabil irigat si o suprafata de 3.900 de acri de pasune.
Aceasta tranzactie ar fi cea mai importanta achizitie de teren incheiata in acest an in SUA, devansand-o pe cea de 136 de milioane de dolari anuntata in luna aprilie cand grupul Investment Corp. of Dubai a preluat ferma El Maximo Ranch din Florida, cu o suprafata de 38.453 de acri.
Averea neta a lui Bill Gates este estimata la 98,9 miliarde dolari, ceea ce il plaseaza pe locul al doilea in clasamentul celor mai bogati oameni ai lumii.
Potrivit Land Report, clasamentul celor mai mari detinatori de terenuri din SUA este condus presedintele operatorului de cablu, Liberty Media LLC, John Malone cu o suprafata de 2,2 milioane acri, urmat de Ted Turner si familia Emmerson, fiecare cu o suprafata de 2 milioane acri. mai mult
Luni, 01 Octombrie 2018, ora 10:35
Retailerul de materiale de constructii si amenajari interioare Dedeman cumpara aproape trei hectare de teren situat in sectorul 3 din Bucuresti de la compania Rosal Grup, controlata de unul dintre fiii lui Silviu Prigoana, valoarea tranzactiei fiind de 5,9 milioane de euro, cu TVA.
Cele cinci loturi de teren intravilan, in suprafata totala de 29.700 metri patrati, sunt situate pe Strada Dudesti - Pantelimon, in sectorul 3 al Capitalei, unde functioneaza sediul central al companiei de salubritate Rosal, potrivit Mediafax.
Pretul convenit intre parti este de 160 euro/metru patrat plus TVA.
Honorius Prigoana, fiul omului de afaceri Silviu Prigoana, detine 67% din capitalul Rosal Grup, diferenta fiind in posesia altor doi actionari.
Nici reprezentantii Dedeman si nici Silviu Prigoana sau fiul sau nu au putut fi contactati pana la ora transmiterii stirii.
Dedeman, cea mai mare companie din domeniul retailului cu materiale de constructii si amenajarilor interioare din Romania, este detinuta de oamenii de afaceri Dragos si Adrian Paval si a incheiat anul trecut cu afaceri de 2,67 miliarde lei (606 milioane euro) si un profit net de 288,3 milioane lei (65,2 milioane euro).
Reteaua Dedeman din Romania numara 40 de magazine, in acest an fiind deschise patru unitati, la Sibiu, Deva, Bucuresti (Colentina) si Targu-Jiu. In afara de magazinul din Colentina (sector 2), inaugurat la inceputul lunii septembrie, retailerul mai detine in Bucuresti alte doua unitati, in... mai mult
Marti, 28 Octombrie 2014, ora 16:48
Terenurile au fost, fara indoiala, cel mai afectat segement al pietei imobiliare, in conditiile in care preturile au inregistrat scaderi, in segmentul intravilan, de pana la 60%. Pentru firmele care se pregatesc de achizitii, acesta ar putea fi momentul oportun.
Scaderile de pret au fost chiar si mai mari pentru terenurile extravilane, ajungand pana la 94%, comparativ cu nivelul din 2008.
In perioada 2008-2012, preturile terenurilor din Romania au consemnat scaderi de pana la 60%, potrivit unui studiu Darian. Compania de consultanta a analizat 27 de orase, unde s-au inregistrat diminuari substantiale.
Cele mai mari reduceri la nivel national au fost inregistrate in Iasi, unde pretul terenurilor a scazut cu 77%. Orasul Iasi este urmat de Ramnicu Valcea, cu reduceri de 74%, si de Constanta si Resita, unde au fost inregistrate preturi mai mici cu 73%, comparativ cu cinci ani in urma.
In extravilan, scaderile au ajuns si la 94%
La polul opus, cele mai mici ieftiniri au fost inregistrate in ultimii patru ani in orase precum Miercurea Ciuc (31%), Buzau (43%) si Bistrita (45%).
Cumparatorii sunt interesati in special de suprafete mici, cuprinse intre 250 si 500 mp, fiind dispusi sa plateasca intre 15.000 si 50.000 euro, conform unui studiu al portalului imobiliar Imopedia.ro.
Sursa foto : imobiliare.ro
Pretul terenurilor extravilane a scazut si cu 94% fata de anul 2008. Conform studiului, valoarea terenurilor extravilane din apropierea Capitalei a... mai mult
Miercuri, 20 Februarie 2013, ora 12:11
Ministrul de externe al Romaniei este nemultumit ca "multi cetateni straini au cumparat cu nemiluita" pamant pentru speculatii imobiliare, spunand ca aceste abuzuri trebuie ingradite, conform NewsIn."Inca mai avem un numar scandalos de mare de hectare nelucrate, in parloaga, cum se spune, si e bine nu numai sa le introducem in circuitul productiv, agricol, dar si sa le mentinem regimul de proprietate, ca ele sa nu fie instrainate.
Stiti foarte bine ca in ultimii 15 ani, pamantul, fiind ieftin, multi cetateni straini au cumparat cu nemiluita, nu l-au folosit neaparat pentru agricultura sau pentru biomasa sau pentru alte scopuri, cat de cat lucrative, ci pentru speculatii, de obicei, mobiliare legate sau nu de traseul unor autostrazi.
Ei, acest lucru trebuie, dupa mine, ingradit", a declarat ministrul intr-o emisiune la RRA..
Si in iulie Teodor Baconschi spunea ca este ingrijorat de "apetitul" tot mai mare al investitorilor straini pentru terenurile agricole din Romania, pe care le cumpara in scopuri imobiliare.
"Interesul fata de terenul ecologic din Romania este foarte mare, ma deranjeaza putin acest apetit pentru terenurile romanesti. Pamantul de la noi este inca ieftin si exista riscul de a ne trezi cu cat mai multi proprietari straini.
Trebuie sa fim foarte atenti ce le cerem celor interesati sa cumpere teren, ar trebui sa se faca mai mult concesiuni decat vanzari. Am semnalat acest risc pentru ca il vad, a aparut deja si trebuie sa ii punem o frana", a explicat... mai mult
Miercuri, 31 August 2011, ora 08:02
Baconschi este ingrijorat de apetitul unor companii straine pentru pamantul ecologic romanesc, acesta fiind de parere ca ar trebui sa-l concesionam si nu sa-l vindem, conform Mediafax."Este adevarat - simt eu din discutii cu multi omologi - ca este o sete de pamant fertil care se manifesta nu numai dinspre China spre Africa de Nordm, dar si dinspre Golf spre Europa de Sud-Est", a spus Baconschi.
Ministrul a spus ca exista tari tehnologizate care au probleme de apa si hrana si care vor sa investeasca in productia agricola din Romania.
"Interesul unor mari investitori din statele din zona Golfului pentru cele 4 milioane de hectare de teren ecologic din Romania este foarte mare.
Pe mine ma ingrijoreaza un pic acest apetit al unor companii neromanesti pentru pamantul romanesc. Nu dintr-un nationalism elementar ci pentru ca intr-adevar legislatia ar trebui sa puna niste bariere. Pamantul este inca ieftin, exista riscul sa ne trezim cu prea multi proprietari straini.
Trebuie sa fim foarte exigenti cu ce le cerem, sa mergem pe concesiuni mai mult decat pe instrainare de terenuri si sa nu permitem interventia capitalului strain astfel incat el sa opreasca o asociere profesionala, regionala a fermierilor autohtoni", a spus el.
Pe de alta parte, ministrul a mai spus ca in Romania agricultura este privita in continuare "din perspectiva unor citadini de data recenta, cu un anumit dispret" si cu convingerea ca ea reprezinta trecutul.
"Avem nevoie de o reforma a agriculturii romanesti.... mai mult
Miercuri, 06 Iulie 2011, ora 17:23