Prăbușirea dintr-o țară se propagă rapid în toate statele: ”Casele se vând cu 60% reducere” din cauza crizei

Sambata, 10 Februarie 2024, ora 01:16
0 citiri
Prăbușirea dintr-o țară se propagă rapid în toate statele: ”Casele se vând cu 60% reducere” din cauza crizei
Chinezii vând masiv imobiliarele din Londra, afectați de criza de la Beijing FOTO: Bloomberg

Criza datoriilor și a creditelor dintr-o țară cu un PIB uriaș, una dintre cele mai mari economii din lume, se propagă cu repeziciune în toate țările, ca un șoc global.

Prețurile imobiliarelor scad dramatic în multe orașe mari din lume, precum Londra și Toronto, chiar și cu 60% din cauza prăbușirii pieței din China.

Investitorii chinezi și creditorii lor pun anunțuri „De vânzare” pe deținerile imobiliare de pe tot globul, deoarece nevoia de a strânge numerar pe fondul unei crize imobiliare care se adâncește la domiciliu depășește riscurile de descărcare pe o piață în scădere, potrivit Bloomberg.

Scăderea globală declanșată de creșterea costurilor de împrumut a șters deja peste 1 trilion de dolari din valoarea proprietăților de birouri, a declarat săptămâna trecută președintele Starwood Capital Group, Barry Sternlicht.

Putin și-a ales perfect momentul ”să lovească” Statele Unite: Daune maxime pentru Ucraina

Dar prejudiciul total este încă necunoscut, deoarece au fost vândute atât de puține active, lăsând evaluatorilor puține date recente de continuat. Ofertele de proprietate comercială încheiate la nivel global au scăzut la cel mai scăzut nivel din ultimii zece ani anul trecut, proprietarii nedorind să vândă clădiri cu reduceri mari.

New York Community Bancorp a atins marți cel mai mic nivel din ultimii 27 de ani, după ce și-a redus dividendele și a stocat rezervele, parțial din cauza problemelor de credit imobiliar. Banca Centrală Europeană este îngrijorată de faptul că băncile din regiune au fost prea lente pentru a reduce valoarea împrumuturilor, iar Autoritatea de Conduită Financiară a Regatului Unit urmează să revizuiască evaluările pe piețele private, inclusiv pe piețele imobiliare.

Acum, un nou lot de active din străinătate achiziționate într-un deceniu de expansiune chineză începe să ajungă pe piață, deoarece proprietarii și dezvoltatorii decid că doresc bani acum pentru a susține operațiunile interne și a plăti datoriile - chiar dacă asta înseamnă un impact financiar.

Criza financiară lovește sute de mii de români: Cădere mai gravă ca în 2008 pentru cea mai dezvoltată țară

Reprimarea de la Beijing a împrumuturilor excesive a lăsat nevătămați puțini dezvoltatori, chiar și pe cei considerați cândva jucători importanți. O unitate a China Aoyuan Group Ltd., cu sediul în Guangzhou, de exemplu, care se află în mijlocul unui plan de restructurare a datoriilor de 6 miliarde de dolari, a vândut un teren în Toronto cu o reducere de aproximativ 45% față de prețul de cumpărare din 2021 la sfârșitul anului trecut, potrivit furnizorul de date Altus Group.

Chiar în această săptămână, dezvoltatorul în dificultate Guangzhou R&F Properties Co. a fost de acord să-și vândă participația într-un proiect imobiliar de 1,34 miliarde de lire sterline (1,69 miliarde de dolari) în districtul Nine Elms din Londra, în schimbul unor obligațiuni în dolari și lire, în timp ce un bloc de birouri în Canary Wharf se vinde cu 60% mai puțin decât a vândut în 2017.

La începutul acestei luni, o construcție din inima cartierului Mayfair, o zonă de lux din vestul Londrei, a intrat în administrație. Este deținută în majoritate de două firme de investiții chineze, Citic Capital și Cindat, iar locuințele vor continua să fie comercializate potențialilor cumpărători prin intermediul administratorilor, cu prețuri reduse.

Amenințare pentru Occident venită din Est: Două puteri ar pune mâna pe un vast teritoriu internațional VIDEO

Vânzările sunt în creștere și în afara Europei, inclusiv în Australia. Cu doar câțiva ani în urmă, dezvoltatorii chinezi ambițioși erau jucători importanți pe piața locală. Acum, cei mai mulți au încetat în mare măsură să cumpere și s-au orientat în schimb spre descărcarea de proiecte.

Se așteaptă, de asemenea, că un val de împrumuturi care ajung la scadență în SUA va duce la executări silite de către băncile regionale și la vânzări ale activelor subiacente. Dar China este piața unde poate vânzătorii au cel mai mult stimulent să vândă rapid, cu preț redus.

...citeste mai departe despre "Prăbușirea dintr-o țară se propagă rapid în toate statele: ”Casele se vând cu 60% reducere” din cauza crizei" pe Ziare.com

Mitul infailibilei mașini germane, spulberat de electricele din China!
Mitul infailibilei mașini germane, spulberat de electricele din China!
Aura de invincibilitate a producătorilor germani de automobile a fost destrămată de incapacitatea giganților europeni de a concura cu automobilele electrice chineze. Goldman Sachs a...
TikTok ar putea să primească o amânare în SUA pentru a rupe relațiile cu China: "Blocarea ar putea avea consecințe serioase asupra a milioane de americani"
TikTok ar putea să primească o amânare în SUA pentru a rupe relațiile cu China: "Blocarea ar putea avea consecințe serioase asupra a milioane de americani"
Senatorul Ed Markey a declarat că intenționează să propună extinderea cu 270 de zile a termenului în care TikTok trebuie să rupă legăturile cu ByteDance pentru a evita interdicția în...
#criza imobiliara, #China, #criza China, #criza financiara, #recesiune globala, #criza datoriilor, #criza creditelor, #faliment china sua , #Stiri Macroeconomie

Curs valutar

1 EUR = 4.9759 RON

0.0010

1 USD = 4.8284 RON

-0.0063
  1. Noul Cod de urbanism. Vor fi permise garaje, stații de încărcare, chiar și case fără autorizație de construire
  2. Previziunea economică pentru 2025 a lui Warren Buffett, al 6-lea cel mai bogat om din lume
  3. Taxarea progresivă a salariilor, aplicată din 2025. De la ce sumă ar putea crește impozitul pe venit anul acesta
  4. Guvernul Ciolacu analizează și posibilitatea creșterii TVA-ului de la 19%, la 21%: „Un român ajunge să muncească 8 luni dintr-un an doar pentru a-și plăti taxele"
  5. Pensiile vor crește din septembrie. Ce modificări va mai include Bugetul pe 2025 SURSE
  6. Neptun Deep în 2025: Gazele din Marea Neagră cuvenite României nu pleacă din țară. Când începe exploatarea offshore și unde merg concret resursele energetice
  7. Rezervele de gaze ale României se golesc cu o viteză record. Unde exportă țara noastră cele mai multe resurse și care este situația în Europa
  8. ”În 2025 sunt șanse mari să intrăm oficial în recesiune”. Avertismentul unui economist pentru români
  9. Dispar mai multe curse cu trenul. Ce modificări importante au apărut pe rutele CFR din cauza Ordonanței „Trenuleț”
  10. Putin stă pe o bombă cu ceas: Prăbușirea puterii președintelui s-a pus în mișcare, după ultima mutare