Aproximativ 11.000 de salariaţi ai uzinei Dacia din judeţul Argeş vor rămâne acasă vineri, 8 octombrie, în condiţiile în care fabrică este nevoită să întrerupă activitatea.
Problema apare pe fondul crizei componentelor electronice care afectează întreaga industrie de profil, la nivel mondial. Luni şi marţi la Dacia nu s-a lucrat, din aceleaşi motive.
Salariaţii de la Dacia au fost înştiinţaţi că vineri nu vor lucra, din cauza lipsei de componente electronice.
Liderul sindicatului din uzina de automobile, Viorel Ungureanu, a declarat pentru News.ro că afectaţi de decizie sunt aproximativ 11.000 de salariaţi, reprezentând aproximativ 90% din totalul angajaţilor uzinei, Aceştia vor fi plătiţi pentru perioada nelucrată efectiv cu 85% din salariu, conform Contractului Colectiv de Muncă. Săptămâna aceasta, angajaţii de la Dacia nu au lucrat luni şi marţi, din aceleaşi motive.
Vineri, în uzină se vor desfăşura în principal activităţi de mententanţă, logistică, recepţie piese.
"Este o situaţie de incertitudine, care nu poate fi prevăzută. Lipsesc piese electronice, calculatoare, casetofoane, ceea ce noi numim, la modul general componente electronice", a declarat Viorel Ungureanu.
De la începutul anului, uzina de la Mioveni s-a aflat în mai multe rânduri în situaţia în care a fost nevoită să întrerupă activitatea din cauza lipsei pieselor electronice. ...citeste mai departe despre "Uzina Dacia îşi... mai mult
Miercuri, 06 Octombrie 2021, ora 14:32
Compania britanica TT electronics, furnizor de servicii integrate de productie, a deschis o fabrica in Timisoara, cu o suprafata de peste 15.000 de metri patrati, ca raspuns la necesitatea deschiderii unui centru cu costuri de productie scazute in Europa.
"Noua noastra facilitate din Timisoara, care se alatura celor din Marea Britanie, USA si China, nu este reprezinta extinderea prezentei la nivel geografic, ci ne permite sa oferim valoare adaugata cu clientilor nostri care au nevoie de costuri reduse in Europa", a declarat John Molloy, directorul executiv al diviziei de servicii integrate de productie a companiei.
Timisoara ofera o serie de avantaje
Noua fabrica a fost amplasat in Timisoara datorita faptului ca zona este in plina dezvoltare si are acces facil in Europa Occidentala, apreciaza compania britanica.
Printre avantajele oferite de Timisoara se gasesc: numarul mare de companii high-tech din aceasta zona si forta de munca pregatita, universitatea din municipiu permitand recrutarea de personal cu o specializare ridicata.
Noua fabrica din Timisoara, care demonstreaza angajamentul companiei de a o strategie de dezvoltare pe termen lung in regiunea EMEA, urmeaza sa inceapa productie in aprilie 2014.
TT electronics are clienti companii provenind din diferite industrii, printre care si cele de aparare, aerospatiala, medicala si de transporturi. mai mult
Joi, 19 Decembrie 2013, ora 16:15
Producatorul american de echipamente telecom Plexus va construi o fabrica la Oradea, investitie de 40 milioane de dolari, care ar trebui sa intre in exploatare peste un an cu 500 de angajati, fata de cei 245 care lucreaza in prezent la operatiunile din Romania ale companiei.
Noua fabrica va fi construita in Eurobusiness Industrial Park Oradea si va avea o suprafata utila de 280.000 de metri patrati, potrivit unui comunicat transmis marti de companie.
Unitatea va putea fi extinsa ulterior, compania avand la dispozitie un teren adiacent.
Fabrica va prelua operatiunile actuale ale Plexus de la Oradea, de productie de componente electronice si marketing, care vor fi mutate din spatiile actuale, inchiriate.
Plexus a inceput operatiunile la Oradea in 2009, iar extinderea capacitatii de productie este necesara pentru acoperirea cererii din regiune.
Compania produce componente electronice pentru domeniul comunicatiilor, medical, industrial, al apararii, securitatii si al aviatiei, in fabricile din America de Nord, Europa si Asia.
Plexus a avut in perioada octombrie-decembrie, primul trimestru al anului fiscal 2011-2012, venituri de 529,6 milioane de dolari, in scadere cu 6% fata de nivelul din perioada corespunzatoare a anului anterior.
Profitul net al companiei a coborat totodata cu 28%, de la 25 milioane de dolari la 17,8 milioane de dolari. mai mult
Marti, 03 Aprilie 2012, ora 15:01