De 1 iunie, sa-i sarbatorim cum se cuvine: Despre copiii de azi, antreprenorii de maine

Vineri, 01 Iunie 2018, ora 21:35
2839 citiri
De 1 iunie, sa-i sarbatorim cum se cuvine: Despre copiii de azi, antreprenorii de maine

Fie ca este 1 iunie, Craciunul sau ziua de nastere a copilului nostru, in aceste zile speciale simtim nevoia sa marcam intr-un mod diferit evolutia lui de pana atunci.

Dorintele lui cele mai mari se transforma in realitate: jucarii una mai impresionanta decat cealalta, electronice sau chiar vacante in locurile iubite.

Dar investitia unui parinte in fericirea copilului lui nu incepe si nu se opreste aici. Cuvintele pe care le foloseste, situatiile la care este expus copilul, evenimentele din viata de familie sunt pagini care vor scrie povestea lui de succes.

Atat reusitele, precum si esecul sunt lectii de viata pe care copilul le traieste pentru prima data in familia lui, alaturi de parinti.

Fiecare parinte este eroul principal din povestea copilului lui. Intrebat ce vrea sa se faca cand va fi mare, copilul raspunde deseori "vreau sa fiu ca mami"/ "vreau sa fiu ca tati". De aceea, responsabilitatea noastra ca parinti ar trebui sa inceapa de la "cine sunt eu in viata copilului meu"?

Ca mama antreprenor, traiesc deseori sentimentul de responsabilitate de a fi un exemplu in viata fiicelor mele; de la calitatea tesaturilor pe care le alegem, la confortul tinutelor pe care le cream; de la felul in care ne intampinam clientele, la seriozitatea pe care o avem la sedintele foto sau la evenimentele la care participam; sau de la cheltuielile zilnice pana la planificarea financiara a fiecarei luni.

Ca mama antreprenor le ofer copiilor mei 100% din cunostintele mele, din experientele mele, din visele mele, dar si din preocuparile mele. Totul tradus pe nivelul lor de intelegere astfel incat informatia sa nu fie coplesitoare.

Imi tratez copiii ca pe niste mici adulti.

Pentru ca petrecem foarte mult timp impreuna la atelier, fetele sunt asistentele mele cand avem cliente sau cand pregatim comenzile pentru curier.

La sedintele foto, fiecare dintre ele are responsabilitatea de a poza, dar si de a "administra" un anumit lucru, cum ar fi gustarile sau machiajul. Sigur ca responsabilitatile sunt tratate mai mult ca joaca.

Consider ca responsabilitatea cea mai mare pe care un parinte o are fata de copilul lui este sa il invete sa fie fericit. Iar fericirea nu vine din ceea ce ai, ci cum traiesti ceea ce ai. Cum te bucuri de succesul rezultatelor de la scoala, dar si cum accepti si intelegi esecurile, competitiile, prieteniile.

Un copil devine un adult fericit atunci cand stie ca parintele il sustine indiferent de decizia luata, de cariera aleasa sau de orientarea sexuala.

Copiii nostri de astazi sunt antreprenorii de maine care vor continua afacerile cladite de noi, politicienii care ne vor conduce sau medicii care ne vor ingriji. Copiii nostri vor defila pe podiunurile lumii de maine daca noi astazi alegem sa credem in alegerile lor.

Reusita lor de maine depinde de investitia noastra de azi.

Un parinte exceptional este un exemplu pentru copilul lui in fiecare zi, indiferent de situatia traita.

Cu cat parintele va sti sa traverseze mai armonios perioadele tulburi din viata de adult, cu atat mai usor ii va fi copilului sa ia propriile decizii cand va veni momentul, fara sa ii fie frica de ce va urma.

Relatia dintre copiii si mamele lor, calitatile comune, hobby-urile, dar si personalitatea diferita a fiecaruia au reprezentat pilonii pe care am creat colectia "La vie en rose", marca Family Fashion. Motto-ul colectiei este "diferit, dar la fel". Intocmai cum copilul preia valorile din propria familie si le transforma in personalitatea lui, la fel si colectia "La vie en rose" propune un material sau o culoare comuna tinutei mama-fiica/ mama-fiu si o declina diferit pentru a pune in valoare personalitatea fiecaruia.

La lansarea colectiei "La vie en rose" marca Family Fashion au defilat pe podium 10 mame exceptionale alaturi de copiii lor. De la actorie la televiziune, de la show biz la viata politica, PR sau presa scrisa: Monica Davidescu, Livia Dila, Diana Bisinicu, Andreea Paul, Oana Voiculet, Carmen Dinca, Diana Bart, Daniela Palade Teodorescu, Alice Nastase Buciuta, Letitia Pescariu si Luiza Willems.

10 mame exceptionale din domenii diferite, care fiecare reprezinta un etalon pentru societate, nu doar pentru familia ei. 10 mame exceptionale care cresc copiii de astazi, antreprenorii de maine.

Articol semnat de Luiza Willems, fondator Family Fashion

Luiza Willems dezvolta, din anul 2014, FamilyFashion.eu, o companie romaneasca specializata in design vestimentar pentru intreaga familie. De la stilul casual, la cel de petrecere, FamilyFashion.eu produce haine mama-fiica, mama-fiu, articole pentru femei insarcinate, haine pentru femei XXL si haine pentru botez. Intreaga productie este realizata in Romania, in fabrici si ateliere de top.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Luiza Willems, #Family Fashion, #copii antreprenor , #Stil de viata