Primaria Municipiului Bucuresti trebuie sa mai plateasca aproape 200 de milioane de lei pentru cele 400 de autobuze Otokar si cele 130 de autobuze Mercedes hibrid, cumparate in mandatul Gabrielei Firea.
Primaria din Bucuresti trebuie sa mai achite 165 de milioane de lei din contractul de 458 de milioane de lei pentru cele 400 de autobuze Otokar cumparate de Firea in 2018 si livrate in perioada 2018-2019. Suma trebuia platita la livrarea ultimului autobuz, pe 22 iunie 2019, noteaza HotNews.ro.
Primaria condusa de Nicusor Dan mai are de platit aproape 34 milioane lei pentru cele 130 de autobuze Mercedes hibrid livrate, pentru care a achitat pana acum circa 198 milioane de lei.
Autobuzele turcilor de la Otokar au inregistrat mai multe defectiuni pana in prezent. In 2019, un autobuz a ramas fara curent, cu franele blocate, iar usile nu au mai putut fi deschise.
Mai puteti citi:
Fosta politista Irina Alexe (USR PLUS), pensionata la 42 de ani cu pensie speciala, numita secretar de stat la InterneGreseala de 50 de milioane de dolari facuta de un bunic roman care voia sa le vanda australienilor o cantitate uriasa de droguriFemeie din Bucuresti, amendata dupa ce a sesizat la Politie un furt. Ce a decis instantaCum a ajuns Ana Bogdan marea dragoste a prietenului fostului iubitDaunele morale primite de o femeie cu sotul si copilul morti intr-un accident, considerate prea mari. Suma finala stabilita de judecatori ...citeste mai departe despre "Primaria Capitalei trebuie... mai mult
Vineri, 26 Februarie 2021, ora 09:20
In anul electoral 2020, municipalitatea si institutiile din subordinea sa au batut recordul la banii cheltuiti pe publicitate.
Din 40 de milioane de lei cheltuiti in mandat, aproape jumatate au mers catre Compania Municipala Publicitate si Afisaj doar anul acesta, potrivit Libertatea.
Suplimentar acestor bani, Firea a cheltuit in mandatul ei si alte sume imense, prin institutii subordonate, precum ARCUB, teatre si unele companii municipale.
In total, este vorba despre aproximativ 7,5 milioane de euro (36 de milioane de lei), bani publici din care s-au platit, in perioada 2016-2020, brosuri, pliante, reclame la TV si la metrou, mesh-uri si panouri publicitare despre consolidarea unor cladiri, despre lucrari la poduri si pasaje, reclame la targuri, festivaluri si concursuri, mai arata sursa citata.
In mandatul de primar general al Gabrielei Firea, cele mai mari sume de bani alocate pentru publicitate au fost, conform sursei mentionate:
Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale (ASSMB) - peste 10,5 milioane de lei;
Administratia Municipala pentru Consolidarea Cladirilor cu Risc Seismic - peste 9,7 milioane de lei;
Directia Generala de Asistenta Sociala - 7,1 milioane de lei;
STB - 5,2 milioane de lei;
CREART (organizeaza festivaluri, concursuri, ateliere de creatie, targuri; organizeaza si targul anual de Craciun) - 5,5 milioane de lei Centrul pentru Seniori - aproape 1,9 milioane de lei.
Primaria Capitalei - aproape 2,3 milioane de lei pe... mai mult
Sambata, 21 Noiembrie 2020, ora 09:55
Aspirantii la functia de primar al Capitalei sau la cele de primar de sector si-au depus candidaturile, iar lupta electorala a inceput deja. Ziare.com va propune o trecere in revista a averilor celor mai importanti candidati, majoritatea detinand, anterior, functii publice.
Prima parte se axeaza pe Primaria Capitalei, urmand cei mai vizibili candidati la primariile de sector.
Gabriela Firea
Gabriela Firea (48 de ani), primarul in Functie al Municipiului Bucuresti, si-a depus candidatura pentru un nou mandat, fiind sustinuta de PSD si de Partidul Puterii Umaniste (PPU). Potrivit declaratiei sale de avere, completata in 2020, Firea detine, alaturi de sotul ei, Florentin Pandele, primarul orasului Voluntari, 5 terenuri in Ilfov. Toate sunt dobandite in intervalul 1991-1994, fie prin cumparare, fie prin mostenire, avand intre 240 si 60.000 de metri patrati.
Firea mai declara un Mercedez_Benz, fabricat in 2010, dobandit prin cumparare, dar si o colectie impresionanta de bijuterii si obiecte de arta. Detine bijuterii din platina, aur alb si galben, de 14 si 18 karate, cu pietre pretioase, in valoare de 130.000 de euro. In plus, are tablouri in valoare de 110.000 de euro, toate fiind dobandite in intervalul 1990-2011.
Firea a vandut doua loturi de teren in ultimul an, in Voluntari, din care a obtinut aproximativ 26.000 de euro si 70.000 de lei.
Are mai multe active financiare, atat in lei, cat si in euro si dolari, sumele fiind de aproximativ 63.000 de lei,... mai mult
Miercuri, 19 August 2020, ora 10:52
Primaria Municipiului Bucuresti a avut, anul trecut, cheltuieli de peste 3,6 miliarde de lei. Din aceasta suma, 132 de milioane au fost alocate cheltuielilor cu personalul, potrivit datelor centralizate pe platforma Open Budget.
Aceasta suma este cu peste 28% mai mare fata de cea raportata in urma cu patru ani. In 2016, Primaria capitalei cheltuia 39, 8 milioane de lei.
Din banii cheltuiti cu personalul, 107 milioane de lei reprezinta cheltuielile cu salariile de baza (cu 23,3% mai multe fata de 2016). Alte peste 12 milioane de lei sunt sporuri pentru conditiile de munca, un procent aproape dublu fata de anul 2016.
O noutate o constituie indemnizatiile pentru hrana. In anul 2019 fiind acordate pentru prima data astfel de bonificatii. Valoarea acestora s-a ridicat la 3,2 milioane de lei.
Peste 2,8 milioane de lei (cu 48,28% mai mare fata de 2016) au mers in "alte drepturi salariale".
De asemenea, peste 2 milioane de lei au fost indemnizatii pentru persoane din afara primariei. 23 de mii de lei au fost cheltuiti pe alte sporuri.
De asemenea, anul tecut au fost acordate si vouchere de vacanta pentru angajatii primariei, in valoare de 1,4 milioane de lei. In 2018, valoarea totala a acestor cheltuieli salariale in natura se ridica la 95.000 de lei, iar in 2017 erau acordate vuchere de vacanta de 1,1 milioane de lei.
Iata cum au fost platiti angajatii din primariile de sectoare
Primaria Sectorului 1 a avut 38 de milioane de lei cheltuieli de personal, cu... mai mult
Joi, 16 Iulie 2020, ora 09:03
Primaria Capitalei informeaza ca este executata silit pentru aproape 3,8 milioane de euro, in baza unei hotarari a instantei pentru o expropriere din anul 2010, din mandatul lui Sorin Oprescu. Gabriela Firea solicita guvernului sistarea executarilor silite pe durata starii de urgenta, motivand ca nu are bani sa plateasca.
"Solicit Guvernului sa emita un act normativ care sa prevada sistarea executarilor silite pe bugetele UAT-urilor, pe perioada starii de urgenta, avand in vedere faptul ca toate primariile din Romania isi concentreaza resursele pentru combaterea raspandirii coronavirusului.
Mai mult, in acest moment activitatile generatoare de venituri, atat la nivel national cat si local, sunt reduse, iar resursele bugetare alocate Municipiului Bucuresti de la bugetul de stat sunt insuficiente.
Primaria Capitalei este una din institutiile care se implica total pentru rezolvarea acestei crize de sanatate! Am alocat sume importante pentru aprovizionarea spitalelor si asigurarea protectiei personalului medical, pentru asigurarea unei mese calde pentru persoanele cele mai expuse riscului de marginalizare sociala, precum batranii de peste 65 de ani si oamenii strazii si asigurarea serviciilor edilitare (incalzire, transport public). La acestea se adauga si plata stimulentelor financiare destinate categoriilor sociale vulnerabile, care, numai pentru luna martie, sunt in valoare de peste 8 milioane de euro!", transmite primarul Gabriela Firea.
Primaria Capitalei a... mai mult
Duminica, 29 Martie 2020, ora 23:00
Dan Barna, liderul USR, sustine ca este nevoie de un candidat unic din partea Opozitiei pentru Primaria Capitalei, care sa o infrunte pe Gabriela Firea.
Seful USR a punctat ca acesta ar trebui sa fie sustinut inclusiv de PNL, pentru a maximiza sansele de castig.
"Fara indoiala nu va fi o alianta la nivel national, insa in anumite localitati si Bucurestiul e unul dintre acele orase unde e nevoie de un candidat unic al Opozitiei care sa scape Bucurestiul de aceasta guvernare Firea. Este clar ca, daca nu vom avea un candidat unic pe partea dreapta, nu vom avea rezultatul sperat. Am vazut si la alegerile prezidentiale cat de important este sa coagulam voturile", a declarat, miercuri, Dan Barna intr-o conferinta de presa.
Intrebat care dintre cei doi posibili candidati la PMB - Nicusor Dan sau Vlad Voiculescu - ar fi mai potrivit, Barna a spus ca se va face un proces de desemnare a candidatului, dar dupa discutii si cu celelalte partide.
"Vom avea un proces de desemnare a candidatului unic in primul rand, vom discuta si cu celelalte partide si vom vedea. Acel candidat care va avea cel mai mare sprijin din partea cetatenilor se va bucura de sprijinul meu la locale", a replicat seful USR.
Amintim ca liderul USR a declarat, pe 7 noiembrie, ca nu va exista o alianta cu PNL la nivel national pentru alegerile locale de anul viitor, urmand ca deciziile sa se ia la nivel local, impotriva candidatilor PSD. In Bucuresti, va fi sustinut candidatul care va avea cel mai mare... mai mult
Miercuri, 20 Noiembrie 2019, ora 16:25
Primaria Capitalei a oferit, marti dimineata, explicatii dupa ce spitalul de copii Marie Curie si Centrul de Recuperare Neuropsihomotorie Dr. Nicolae Robanescu au ramas fara apa calda si caldura, precizand ca reprezentantii institutiilor ar fi trebuit sa asigure o sursa suplimentara in caz de avarie.
Primaria Capitalei a amintit, intr-un comunicat remis Ziare.com, ca, in zona Progresul din Sectorul 4, RADET efectueaza o lucrare importanta de refacere a Magistralei CET Progresul, care alimenteaza jumatate din Sectorul 4 si care are o vechime de 34 de ani.
Reprezentantii institutiei au precizat ca, dupa oprirea furnizarii agentului termic de saptamana trecuta, au fost efectuate verificari suplimentare ale magistralei si s-a constatat ca sunt si alte tronsoane afectate.
Astfel, precizeaza Primaria, pentru a asigura continuitatea serviciului de alimentare cu energie termica, s-a luat decizia de catre RADET de a intrerupe furnizarea de energie termica, incepand de luni, 18 noiembrie 2019, timp de 48 de ore, pentru a inlocui conducta afectata, operatiune absolut necesara pentru ca, in aceasta iarna, sa nu mai existe avarii in zona.
In comunicat, Primaria Capitalei precizeaza ca reprezentantii spitalelor ar fi trebuit sa asigure o sursa suplimentara de apa calda si caldura.
"In ceea ce priveste situatia unitatilor medicale din zona mentionata, subliniem faptul ca orice unitate spitaliceasca are obligatia de a asigura cate o sursa suplimentara pentru fiecare agent... mai mult
Marti, 19 Noiembrie 2019, ora 12:22
Primaria Municipiului Bucuresti (PMB) anunta ca va depune pe ultima suta de metri cererea de finantare in baza careia ar putea primi de la Comisia Europeana 176 de milioane de euro cu care sa repare sistemul de termoficare, ajuns in pragul colapsului.
Din cauza ca administratia locala nu l-a intretinut, de-a lungul anilor, sistemul de termoficare din Capitala - a carui constructie a inceput prin anii '60 - a inceput sa cedeze. In consecinta, in ultimele ierni, conductele sistemului au pocnit pe toate partile si au lasat in frig mii de bucuresteni.
Cel mai rau a fost atunci cand s-au spart conductele magistrale.
Aceasta sunt tevi groase (cu diametru de pana la 1,2 metri) prin care apa oparita vine din CET-uri pana in cele peste 1.000 de puncte termice din Capitala. In aceste puncte termice, apa de la CET-uri trece prin niste schimbatoare de caldura, infierbantand-o pe cea din alte tevi, care ajung pana in casele oamenilor. Dupa, apa din tevile groase se intoarce la CET-uri, pe alte magistrale numite "de retur".
Ori de cate ori o conducta magistrala se sparge, angajatii RADET trebuie sa izoleze segmentul avariat de teava groasa, sa il goleasca de apa oparita si sa il repare. Iar aceste operatiuni nu se pot face decat dupa ce li se opreste caldura - uneori pentru zeci de ore in sir - catorva sute sau chiar mii de bucuresteni.
Ca situatiile de acest gen sa nu se repete in fiecare iarna, PMB a decis ca RADET (alaturi de cateva companii private) si Compania... mai mult
Vineri, 20 Septembrie 2019, ora 07:35
Un proiect aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucuresti conform caruia Primaria Capitalei va achizitiona 300 de parcometre stradale cu aproape 15.000 de euro bucata a provocat un val de critici.
Drept urmare, Primaria a transmis un comunicat de presa in care sustine ca sumele prezentate pentru achizitii sunt maximale si estimative si ca nu reprezinta costul concret al sistemului de gestionare a parcajelor.
Consilierii din Opozitie au criticat dur proiectul sustinand ca pretul inaintat este mult prea mare.
"PMB cumpara parcometre (vestea buna). Costul unui parcometru cca. 15.000 euro. 300 de bucati. (vestea proasta).
PMB cumpara soft de administrare parcari (vestea buna). Softul ne va costa peste 2 milioane de euro (vestea proasta)", a notat pe Facebook consilierul PNL Ciprian Ciucu.
Dupa aparitia mai multor voci critici in spatiul virtual, compania primariei a revenit cu cateva precizari.
"Sistemul de gestionare inteligenta a parcajelor, care utilizeaza o tehnologie ultramoderna, va reprezenta o premiera pentru Romania, iar sumele mentionate in spatiul public NU reprezinta costurile de achizitie, cei care au emis aceste teorii fie au facut-o din ignoranta fie pentru a denigra, in defavoarea adevarului si interesului cetatenilor, proiectele Primariei Capitalei si ale Companiilor Municipale", a transmis replica Compania Municipala Parking Bucuresti S.A.
Compania subliniaza, in comunicat, ca sumele incluse in anexa Proiectului de Hotarare... mai mult
Joi, 19 Septembrie 2019, ora 09:38