Lucrări majore de infrastructură în București, în 2024. Începe reabilitarea a 50 de km de linie de tramvai

Luni, 08 Ianuarie 2024, ora 11:10
0 citiri
Lucrări majore de infrastructură în București, în 2024. Începe reabilitarea a 50 de km de linie de tramvai
Mașini în trafic în București FOTO Unsplash

Anul 2024 vine cu lucrări de infrastructură în București, unele începând, altele terminându-se, însă, în orice caz, acestea vor avea un impact asupra traficului deja îngreunat.

În linii mari, în 2024 va începe reabilitarea celor 50 de km de linie de tramvai nemodernizate de 50 ani, vor continua lucrările de înlocuire a celor 210 km de rețea de termoficare pe fonduri europene, iar în anumite zone, țevile trec pe sub carosabil. Municipalitatea mai are în lucru primul tronson din Prelungirea Ghencea și este posibil să înceapă lucrările și la tronsoanele III și IV, și vor continua lucrările la Podul Grant, relatează Hotnews.

Referitor la reabilitarea celor 50 de km de linie de tramvai, lucrările ar urma să înceapă în primăvară. Proiectarea și execuția durează între 9 și 18 luni, în funcție de lungimea fiecărui lot, iar valoarea lucrărilor este de circa 830 milioane lei. Reabilitarea liniilor de tramvai va aduce și restricții de trafic pe bulevardele respective, circulația tramvaielor va fi deviată, iar călătorii vor fi preluați de autobuze.

În 2023, Primăria Capitalei a început lucrările de înlocuire a celor 210 km de rețea principală de termoficare, un proiect în valoare de circa 260 de milioane de euro, din care 200 de milioane fonduri europene nerambursabile, care are termen de finalizare la final de 2024.

În 2023, Primăria Capitalei va continua lucrările la Podul Grant. Primarul general, Nicușor Dan, a promis că în martie se vor finaliza lucrările la linia de tramvai și la benzile principale de circulație dinspre Crângași spre Turda. Restul lucrărilor, care vizează bretelele și zona de sub pod, au termen de finalizare, conform contractului, în primăvara lui 2025.

În 2024 vor continua și lucrările de lărgire a străzii Prelungirea Ghencea. Cristian Hiver, directorul companiei municipale Trustul de Clădiri Metropolitane, constructorul pe loturile I și II, spune că lotul I se va finaliza până cel târziu în august 2024.

...citeste mai departe despre "Lucrări majore de infrastructură în București, în 2024. Începe reabilitarea a 50 de km de linie de tramvai" pe Ziare.com

Ziare.com dă startul Campionatului Gropilor din București! Participă și vezi pe ce loc se clasează primarul tău
Ziare.com dă startul Campionatului Gropilor din București! Participă și vezi pe ce loc se clasează primarul tău
Ziare.com dă startul campaniei ”Campionatul Gropilor” din București. Avem nevoie de cititorii noștri mai mult ca oricând pentru a face lucrurile să se miște. Tot ce trebuie să faci este...
"Mafia imobiliara" îi mulțumește lui Nicușor Dan!
"Mafia imobiliara" îi mulțumește lui Nicușor Dan!
Prin natura meseriei am tangenta saptamanal cu cei mai mari dezvoltatori, constructori si investitori in real estate. In ultimele saptamani, avand in vedere conjunctura alegerilor locale, evident...
#lucrari infrastructura Bucuresti, #infrastructura, #Bucuresti , #Stiri Administratie