Guvernul se reuneste miercuri in sedinta si urmeaza sa adopte ordonanta de urgenta cu privire la masurile pentru bugetul pe 2021.
Premierul Florin Citu a declarat, luni, ca ordonanta privind masurile pentru bugetul din 2021 va fi aprobata in sedinta de Guvern de miercuri, printre aceste masuri mentionand ajutoare de stat pentru HoReCa, acordarea de vouchere de vacanta, ajutoare prin IMM Invest, prelungirea masurilor active pana in 30 iunie 2021.
"Va fi o ordonanta care va fi pusa in transparenta si va fi aprobata in sedinta de Guvern de miercuri. Se prelungesc masurile active pana la 30 iunie 2021. (...). Munca flexibila este o masura care cred ca se va permanentiza in Romania. In continuare sunt acele masuri de ajutor de stat prin intermediul IMM Invest, noutatea ca Agro IMM Invest o sa fie aprobat in sedinta urmatoare de Guvern, sper sa fie gata cu toate avizele. Este o masura pe care o asteapta cei din sectorul agricol, cu garantii de pana la 1 miliard de lei", a spus Citu, la Palatul Victoria.
El a adaugat ca va fi aprobata si promovata schema de ajutor de stat pentru acordarea de sprijin financiar pentru HoReCa, "o masura care este foarte mult asteptata", schema care are un buget de 500 de milioane de euro.
"Continua si in 2021 voucherele de vacanta in valoare de 1.450 de lei pentru stimularea turismului romanesc. Pentru HoReCa, pe de o parte avem acest sistem de ajutoare de stat, continua sistemul de vouchere si va pot spune ca pana in martie cei din... mai mult
Miercuri, 30 Decembrie 2020, ora 08:31
Noul prefect al Capitalei, fostul comisar sef de politie Traian Berbeceanu, era in urma cu 10 ani implicat activ in lupta cu clanurile interlope din trei judete ale Transilvaniei: Sibiu, Alba si Hunedoara.
Era poreclit "comisarul Cattani" si devenise un erou. Era adulat de colegi si jurnalisti si, in egala masura, urat de infractori. Chiar daca avea ca si competenta cele trei judete, "victimele" sale erau din toata tara.
Traian Berbeceanu (52 ani) a condus Brigada de Combatare a Criminalitatii Organizate Alba Iulia in perioada 2005 - 2013. A lucrat in Politie timp de 25 de ani, pana la pensionare, in anul 2018.
Cat timp a fost seful BCCO Alba Iulia a coordonat zeci de anchete cu infractori inculpati pentru toata gama de infractiuni din domeniul criminalitatii organizate. In 2007, a primit distinctia de politist al anului, alaturi de Brigada care isi avea sediul la Alba Iulia. In anii care au urmat, BCCO Alba Iulia a fost considerata cea mai puternica si mai profesionista dintre structurile similare din tara. Berbeceanu soca si prin modul in care se imbraca. Vestimentatia sa era departe de cea a unui "superpolitist" si aducea mai degraba cu cea a infractorilor pe care in trimitea dupa gratii. Era printre putinii politisti, daca nu singurul, cu cercel in ureche.
Dosarul Hidra
Distinctia de "politist al anului" a fost acordata pentru destructurarea unei grupari specializate in furt de fier vechi din judetul Hunedoara, denumita "Hidra". Un numar de 49 de... mai mult
Miercuri, 28 Octombrie 2020, ora 04:30
Prefectul judetului Constanta, Silviu Cosa, a afirmat ca judetul nu raporta, pana de curand, numarul total de teste COVID-19 realizate, nefiind incluse cele facute in unitati private, insa au fost raportate toate cazurile pozitive.
"Ceea ce a diferit in raportari a fost numarul de teste care a fost raportat, nu rezultatul lor", a sustinut prefectul, precizand ca aceasta problema a fost remediata si in prezent sunt raportate la Bucuresti toate testele de COVID-19 realizate in Constanta.
Silviu Cosa a declarat, luni, pentru Agentia de presa News.ro, ca Directia de Sanatate Publica din Constanta nu a raportat toate testele de COVID-19 la Bucuresti, fiind trimise doar cele facute in unitati de stat, precizand ca numarul populatiei infectate in ultimele 14 zile a fost raportat insa corect.
"Rata de incidenta de care se tine cont atunci cand se iau anumite masuri este calculata ca un procent intre numarul populatiei localitatii respective si numarul de infectati, numarul de persoane determinate pozitive in ultimele 14 zile. Acest numar al populatiei infectate in ultimele 14 zile a fost intotdeauna exprimat corect. Ceea ce a diferit in raportari a fost numarul de teste care a fost raportat, nu rezultatul lor. De ce? Pentru ca s-au facut teste de unitati de stat sau unitati particulare, unele din unitatile particulare trimitand aceste teste spre prelucrare in exteriorul judetului, dar la intoarcere toate rezultatele, fie pozitive sau negative, au fost contorizate la... mai mult
Luni, 26 Octombrie 2020, ora 17:07
Prefectul Capitalei, Speranta Cliseru, a declarat, luni, ca a semnat ordinul de interventie a jandarmilor la mitingul din Piata Victoriei de pe 10 august "dupa 12 noaptea".
Asta in conditiile in care procedura de evacuare a Pietei Victoria a fost declansata putin dupa ora 23:00. Potrivit purtatorului de cuvant al Jandarmeriei Romane, Marius Militaru, Jandarmeria a primit aprobare sa intervina in forta la ora 23:11.
Intrebata la ce ora a semnat ordinul de interventie a jandarmilor la protestul diasporei, prefectul a afirmat ca "dupa 12 noaptea" si a sustinut ca acesta nu era necesar, din cauza violentelor care aveau loc in Piata.
"Este conform legii. Cand jandarmii sunt atacati, ei au voie sa actioneze si fara ordin de la prefect. Credeti-ma ca nu are importanta si nu este relevanta ora (la care a fost dat ordinul - n.red.) . Jandarmii puteau actiona si fara ordin. Va spun, nu incercati sa ne antagonizati, pentru ca eu nu am ce sa reprosez deciziile Jandarmeriei", a fost explicatia oferita de Speranta Cliseru.
Aceasta a reiterat faptul ca nu s-a aflat in centrul de comanda din Piata Victoriei si a precizat ca s-a aflat intr-o cladire din spatele Pietei Victoriei.
"Eu nu m-am aflat in centrul de comanda. V-a spus si domnul viceprimar (Aurelian Badulescu - n.red.) . Nu existau doua centre si nu m-am aflat in centru. Eu am fost intr-o cladire care apartine de Guvern, din spatele Pietei (Victoria - n.red.) . Eu am fost intr-o cladire, centrul mobil este intr-un... mai mult
Luni, 27 August 2018, ora 12:40
Prefectul Capitalei, Speranta Cliseru, a fost audiata timp de aproximativ trei ore, in calitate de martor, in dosarul violentelor din 10 august din Piata Victoriei. La iesirea din Parchetul General, oficialul a sustinut ca a respectat legea cand a semnat ordinul de interventie a jandarmilor.
"Am primit o solicitare, m-am prezentat de buna-credinta ca orice cetatean. Am dat lamuririle necesare, tot ce s-a intamplat in acea zi. Am calitatea de martor, am venit fara avocat, pentru ca nu a fost cazul", a declarat Cliseru.
Prefectul a repetat obsesiv ca a respectat legea cu strictete atunci cand a semnat ordinul de interventie. "Nu pot sa detaliez cand am semnat documentul", a spus aceasta.
Cliseru a repetat insistent ca mai multe date poate oferi doar Parchetul General.
Intrebata daca este adevarat ca semnatura sa apare pe ordin dupa ce s-au terminat evenimentele, prefectul a replicat: "Nu exista asa ceva. Eu am respectat legea. Trebuie sa aveti incredere in mine, legea a fost respectata."
"Eu nu pot sa detaliez sau sa explic modul in care alte institutii au actionat, sa spunem, in acea zi, fiecare raspunde pentru el. Eu am respectat Legea adunarilor publice, ordinul respecta legislatia in vigoare", a conchis Speranta Cliseru.
Speranta Cliseru nu a raspuns intrebarilor daca a discutat cu Carmen Dan in acest caz sau daca a vorbit cu ministrul inainte de a semna ordinul: "Nu pot sa va raspund". Prefectul a spus doar ca nu s-a intalnit in acea zi cu ministrul de... mai mult
Miercuri, 22 August 2018, ora 15:43
Guvernul a aprobat, in sedinta de joi, o hotarare privind exercitarea, cu caracter temporar, prin detasare in conditiile legii, a functiei publice de prefect al municipiului Bucuresti de catre Speranta Cliseru, se arata intr-un comunicat al Executivului remis AGERPRES.
Totodata, Executivul a hotarat incetarea exercitarii functiei de prefect al municipiului Bucuresti de catre Adrian Petcu.
Speranta Cliseru (in stanga Gabrielei Firea in poza - n.r.) a fost numita in 2016 consilier personal al primarului Gabriela Firea, anetrior ea fiind administrator public al orasului Voluntari, considerata mana dreapta a lui Florentin Pandele.
Experienta profesionala:
- Green City Voluntari S.A. - Director general iunie 2015 - octombrie 2015
- Institutia Primarului Orasului Voluntari, Director executiv 2013 - iunie 2015
- Institutia Prefectului Judetului Ilfov, Prefect 2013-2014
- Institutia Primarului Voluntari- Director ex. adj. 2013
- Cabinet Senator Firea Gabriela, Consilier parlamentar 2012-2013
- Institutia Primarului Voluntari, Administrator Public (contract de management); Bd Voluntari nr 74, Voluntari, Jud. Ilfov, in perioada 2011-2012
- Institutia Primarului Voluntari, Director executiv; Bd Voluntari nr 74, Voluntari, Jud. Ilfov, in perioada 2004-2011
- Isverna Prod SRL, Director comercial in perioada 2003-2004
- SC Cuget Liber Poligraf SA (trust de presa) Director General; IC Bratianu nr 15, Constanta, in perioada: 2001-2002
- Histria... mai mult
Joi, 05 Iulie 2018, ora 22:50
Primarul Capitalei, presedintele Consiliului Judetean Ilfov si primarii din Ilfov au semnat, joi, actul constitutiv al asociatiei prin care se va dezvolta transportul in comun in Bucuresti si in zona adiacenta, iar prefectul de Ilfov a comparat acest moment cu primul pas al omului pe Luna.
"In urma cu 48 de ani, omul pasea pentru prima data pe Luna si acuma, parafrazandu-l putin pe Neil Armstrong, spun ca micul pas facut de catre noi astazi va fi un salt foarte urias (sic!) pentru utilizatorii transportului public din regiunea Bucuresti-Ilfov.
Nu putem vorbi despre dezvoltarea acestor doua unitati administrative fara sa luam in considerare ca ele sunt interconectate (...). In sfarsit astazi, 20 iulie, de Sfantul Ilie, s-au pus bazele pentru un transport de calitate la standarde europene", a declarat prefectul de Ilfov, Marius Ghincea (foto).
La randul sau, primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat ca "infiintarea Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara pentru Transport Public Bucuresti - Ilfov creeaza cadrul institutional si legislativ pentru extinderea transportului public de calatori din Bucuresti spre localitatile din Ilfov si invers".
"Bucuresti Ilfov trebuie sa devina o regiune Smart nu numai prin oamenii ei, dar si prin calitatea sistemului de transport", a sustinut Gabriela Firea, conform unui comunicat al Primariei Capitalei.
Si Marian Petrache, presedintele CJ Ilfov, s-a aratat profund impresionat de momentul trait azi.
"Sunt convins ca... mai mult
Joi, 20 Iulie 2017, ora 19:13
Toti directorii institutiilor deconcentrate din judete vor fi numiti politic in functie, fara concurs, urmand sa fie asimilati subsecretarilor de stat.
Nici prefectii nu vor mai fi apolitici, ei urmand sa fie considerati secretari de stat, potrivit Codului Administrativ, pregatit de PSD.
Presedintele PSD Olt, Paul Stanescu, spune ca este normal ca, in momentul plecarii unui guvern, acesta sa fie urmat de toata echipa, pana la directori de deconcentrare si prefecti.
"Este o decizie politica, iar Codul Administrativ este aproape gata. Conform acestuia, toti directorii de deconcentrate vor fi asimilati functiei de subsecretar de stat, iar prefectul celei de secretar de stat. In momentul in care pleaca un guvern, va pleca toata lumea, iar in momentul in care vine un guvern, va veni cu propria echipa, fara concurs, fara sa ne dam dupa deget si sa spunem ca prefectul, spre exemplu, nu este om politic, din moment ce propunerea este facuta de un partid", a declarat Stanescu.
Senatorul de Olt spune ca acest Cod va fi votat, la inceperea urmatorii sesiuni parlamentare din septembrie.
"Cei care vor veni intr-o echipa politica nu inseamna ca sunt cei mai destepti din judetul respectiv, dar sunt asumati politic. Daca echipa merge prost, pierzi, daca merge bine, castigi. Codul Administrativ este aproape gata, pana in toamna", a mai explicat Paul Stanescu.
Amintim ca, in luna aprilie, si premierul Sorin Grindeanu a sustinut aceasta masura, precizand ca "macar iesim... mai mult
Vineri, 16 Iunie 2017, ora 19:50
Guvernul Grindeanu l-a numit, miercuri, pe Florinel Dumitrescu in functia de prefect al judetului Teleorman, fieful liderului PSD Liviu Dragnea. Dumitrescu a fost ani buni gardian public, hotarandu-se sa faca o facultate la varsta de 37 de ani. In 2012 a devenit senator PP-DD.
Conform fisei de la Senat, Florinel Dumitrescu a fost gardian public timp de 12 ani, ulterior devenind agent comunitar (2006-2008).
S-a inscris la facultate la varsta de 37 de ani, mai exact a urmat cursurile Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Ecologice Bucuresti in perioada 2004-2007. Ulterior, el a facut si un master in Stiinte Penale si Criminalistica, in cadrul aceleiasi universitati (2007-2009).
In perioada 2008-2012 a ocupat functiile de consilier juridic, mai intai la Politia comunitara Alexandria, apoi la Primaria Alexandria.
In anul 2012 a fost validat drept senator in colegiul uninominal 1 din circumscriptia electorala nr. 36 Teleorman. Desi a obtinut doar 8.138 voturi, el si-a castigat mandatul ca urmare a procedurii de redistribuire a voturilor.
Dumitrescu a trecut la PSD dupa numai un an de la intrarea in Parlament, in noiembrie 2013.
De la inceputul acestui an Florin Dumitrescu este sef al Politiei Locale Alexandria, scrie Ziarul Teleormanul
Si ministrul de Interne, Carmen Dan, care a semnat "Hotararea privind exercitarea, cu caracter temporar, prin detasare in conditiile legii, a functiei publice de prefect al judetului Teleorman de catre domnul... mai mult
Joi, 09 Martie 2017, ora 12:32