Firea face dezvaluiri despre protestul din 10 august: Jandarmii au dormit pe jos, ca vitele!

Duminica, 02 Septembrie 2018, ora 23:04
853 citiri
Firea face dezvaluiri despre protestul din 10 august: Jandarmii au dormit pe jos, ca vitele!
Foto: Facebook/Jandarmeria Romana

Primarul general al Caputalei, Gabriela Firea, a facut dezvaluuiri despre protestul din 10 august.

"I-am mai reprosat doamnei ministru (Carmen Dan - n.red.) faptul ca nu a avut grija de oameni, nici de oamenii din Bucuresti sau din alte zone si care nu erau violenti si au avut de suferit, dar nici de oamenii sai. Pentru ca vreau sa va spun ca jandarmii au dormit o noapte pe jos, fara saltele, fara paturi, imbracati, ca niste vite. Primaria Capitalei s-a ingrijit ca in urmatoare noapte jandarmii sa fie cazati in niste camine, cu paturi, cu saltele, sa aiba dusuri, sa aiba toalete, sa aiba mancare - nu au avut nici mancare, desi veneau de la drum - sa aiba apa", a spus Firea,despre protestul din 10 august din Capitala, care s-a lasat cu violente, transmite News.ro.

Ea a atras atentia ca nu este normal ca aceste lucruri sa fie trecute cu vederea, iar greselile trebuie sa fie asumate.

"Nu mi se pare normal ca aceste lucruri sa fie trecute cu vederea. Daca un coleg de-al nostru a gresit, trebuie sa recunoastem noi, ca echipa, aceasta greseala, ca nimeni nu e de neinlocuit. Este deja al doilea mare scandal cu doamna ministru, dupa ce domnul premier Tudose a plecat tot din cauza domniei sale, acum este al doilea mare scandal in care domnia sa iese invingatoare pe greseli evidente, iar noi toti ceilalti suntem paria", a daugat edilul.

Firea o apara pe Speranta Cliseru

In cadrul aceluiasi interviu pe Speranta Cliseru, prefectul Capitalei, o apropiata a sa, si spune ca ordinul de evacuare al pietei in 10 august, nu continea detalii cu privire la modalitatea de interventie, dar Cliseru a fost indicata ca responsabila tocmai pentru a se ajunge la Firea.

"Cand am vrut sa facem targul de Craciun in Piata Victoriei, am fost lasata singura, protestatarii de profesie au demontat scena. A fost un strigat de alarma, dar probabil ca unii colegi au crezut ca ei nu vor fi vizati. S-a intamplat pe 10 august. I-am reprosat doamnei ministru ca prin strategia de comunicare a vrut sa transfere raspunderea pentru tot ce urma sa se intample pe umerii prefectului. Deodata, prefectul, care doar contrasemneaza un ordin intocmit de militari, apare ca personaj principal un prefect.

In noaptea aceea s-a mentionat in presa numele prefectului, a doua zi, purtatorul de cuvant al Jandarmeriei a spus ca prefectul a dat ordinul de in ...citeste mai departe despre "Firea face dezvaluiri despre protestul din 10 august: Jandarmii au dormit pe jos, ca vitele!" pe Ziare.com

#Firea jandarmi protest 10 august , #Stiri Administratie