Restaurantele si cinematografele se inchid din nou in Cluj-Napoca dupa doar cinci zile de la redeschidere

Vineri, 12 Februarie 2021, ora 21:10
574 citiri
Restaurantele si cinematografele se inchid din nou in Cluj-Napoca dupa doar cinci zile de la redeschidere
Restaurantele din Cluj Napoca se inchid din nou/Foto/Monitorul de Cluj

Restaurantele, cinematografele, institutiile de cultura se inchid din nou in municipiul Cluj-Napoca, dupa numai cinci zile de functionare, in urma cresterii incidentei COVID-19.

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta (CJSU) a decis, vineri, ca noile masuri intra in vigoare incepand cu 14 februarie, in toate localitatile clujene in care incidenta COVID-19 este de peste trei cazuri de imbolnavire la mia de locuitori.

In Cluj-Napoca, conform raportarii de vineri, incidenta COVID-19 a urcat la 3,49/1.000.

"In unitatile administrativ-teritoriale de pe raza judetului Cluj, prevazute in Anexa nr. 3 la prezenta hotarare, unde incidenta cumulata a cazurilor in ultimele 14 zile a depasit pragul de 3/1.000 de locuitori, se dispun, pe o perioada de 14 zile, incepand cu data de 14.02.2021, masurile mentionate in hotarare", se arata in decizia CJSU.

Pe 8 februarie, fostul prefect al judetului Cluj, Mircea Abrudean, actual secretar general adjunct al Guvernului, a anuntat ca incidenta COVID-19 in municipiul Cluj-Napoca a scazut sub 3 la mia de locuitori si ca, astfel, se redeschid restaurantele, cinematografele, institutiile de cultura, incepand cu 9 februarie.

La acea data, incidenta COVID-19 in municipiul Cluj-Napoca era de 2,97/1.000.

Romania a atins vineri, 12 februarie, pragul de un milion de persoane care s-au programat pentru vaccinare.

Mai puteti citi:

Sporurile angajatilor din Metrorex: Toti salariatii iau "spor de tunel", chiar daca lucreaza in birou sau la suprafataCum arata "cuibusorul" PSD-istilor din Campulung Muscel. Elena Lasconi le-a schimbat yalaVal de ironii la adresa senatoarei Sosoaca dupa ce a crezut ca Donald Trump ii regreta excluderea din AUR: "Thank you, Mr. President"Diana Sosoaca si-a schimbat parerea despre George Simion: "Mi-a jurat ca nu va trada pe pamantul sfant de la mormantul lui Avram Iancu"Simona Halep, ca o furtuna la Australian Open. Romanca s-a calificat in optimi cu minim de efort. Cu cine joaca mai departe ...citeste mai departe despre "Restaurantele si cinematografele se inchid din nou in Cluj-Napoca dupa doar cinci zile de la redeschidere" pe Ziare.com

#Cluj Napoca, #pandemie, #incidenta la mia de locuitori, #restaurante inchise, #Covid 19, #stiri social , #Stiri Administratie