Orban: In pietele inchise, gradul de conformare la masurile de protectie era cel mai mic. Masura inchiderii, temporara

Luni, 09 Noiembrie 2020, ora 12:25
421 citiri
Orban: In pietele inchise, gradul de conformare la masurile de protectie era cel mai mic. Masura inchiderii, temporara
Ludovic Orban/Gov.ro

Presedintele PNL, premierul Ludovic Orban, a declarat luni ca inchiderea pietelor in spatii inchise s-a decis deoarece in aceste locuri gradul de conformare la masurile de protectie sanitara era cel mai mic, insa a subliniat ca masura este una temporara si ca se cauta solutii pentru a permite functionarea in continuare a pietelor.

"De ce am luat masura aceasta? Pentru ca orice om care a urmarit imagini la televizor, dar noi stim din raportari ca in aceste piete inchise gradul de conformare la masurile de protectie sanitara era cel mai mic. In aceste piete, foarte multi dintre cei care se duc la piata, atat cumparatorii, clientii si multi dintre cei care vand marfa sunt persoane mai in varsta, persoane care sunt expuse unui risc mai mare de a dezvolta forme severe ale coronavirusului.

Este o masura temporara, este o masura care urmareste sa apere sanatatea oamenilor si noi vom lua masurile astfel incat sa nu fie afectati producatorii autohtoni si cei care sunt obisnuiti sa cumpere din piete sa aiba in continuare posibilitatea sa cumpere produse proaspete din piete", a explicat Orban, la sediul PNL.

El a sustinut ca gradul de conformare privind respectarea masurilor este mult mai mare in supermarketuri.

"Acolo sunt sisteme de ventilatie, sunt sisteme prin care s-a asigurat respectarea masurilor. (...) Diferenta este strict legata de riscul de transmitere a virusului si de analizele care au fost efectuate privind imbolnavirile", a afirmat prim-ministrul.

Orban a aratat ca a discutat cu peste 100 de primari de municipii si orase si ca a solicitat fiecarui prefect sa organizeze duminica intalniri cu edilii, cu reprezentantii autoritatilor locale implicati in pregatirea masurilor pentru a permite functionarea pietelor in continuare.

"Practic, am luat decizii care vizeaza cateva domenii, cum este decizia de a suspenda o perioada de timp functionarea activitatilor in piete inchise. Aceste decizii sunt urmate de o actiune constanta si de un efort atat al nostru, cat si al primarilor pentru a permite producatorilor romani sa aiba unde sa-si desfaca marfa, prin amenajarea de spatii deschise, prin realizarea de piete volante, astfel incat sa permitem producatorilor romani sa poata sa-si desfaca marfa in continuare si celor care sunt obisnuiti sa cumpere produse proaspete, autohtone, de la piata, sa poata sa cumpere in continuare", a spus premierul.

Ludovic Orban a explicat ca noile masuri restrictive vizeaza limitarea raspandirii noului coronaviru ...citeste mai departe despre "Orban: In pietele inchise, gradul de conformare la masurile de protectie era cel mai mic. Masura inchiderii, temporara" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Ludovic Orban, #pandemie, #piete, #inchidere, #covid, #coronavirus, #restrictii, #eveniment , #Stiri Administratie