Piata de avocatura a ramas un domeniu stabil, desi in 2011 au lipsit aproape cu desavarsire tranzactiile mari si foarte mari. Pentru avocati, criza a insemnat mai multa munca pentru tranzactii de valoare mai mica si venituri cu 10 - 15% mai ridicate, este de parere Doru Bostina.
Serviciile de avocatura sunt conditionate de starea economiei si de bunul mers al afacerilor. Litigiile au ramas cel mai profitabil sector pentru casele de avocatura si in 2011?
Litigiile au adus cea mai mare parte a incasarilor in anul care s-a incheiat si aceasta nu este o surpriza.
Acest fapt trebuie insa contextualizat, in conditiile in care cele 18 birouri teritoriale sunt integrate operational in cadrul ariei de practica "Litiigii si Executari silite" si care in anul in care a trecut au lucrat "cu motoarele turate la maxim".
Multe companii din provincie, care in perioada de avant economic au crescut spectaculos, au descoperit in perioada de criza ca se confrunta cu probleme juridice complexe carora nu le puteau gasi o rezolvare satisfacatoare decat apeland la expertiza unor case de avocatura mari.
Pozitionarea noastra in provincie cu mult inainte de inceperea crizei ne-a permis sa oferim firmelor locale consultanta de care aveau atata nevoie in acea perioada, cand diferenta dintre supravietuire si faliment depindea de calitatea serviciilor de asistenta si consultanta juridica.
Care a fost cea mai mare tranzactie la care ati lucrat in 2011?
Anul 2011 a fost un an in... mai mult
Joi, 26 Ianuarie 2012, ora 11:59
Criza a sporit numarul insolventelor, dar in acelasi timp a marit si averile avocatilor. Anual 22.000 de companii isi anunta intrarea in insolventa, de aceea avocatul Remus Borza spune ca pe timp de criza, insolventa a devenit cea mai buna afacere.
"In criza, avocatii pot face bani din insolventa, care a fost "regina" dreptului in ultimii doi ani si va mai fi in urmatorii 3-5 ani de zile. Daca ne uitam pe Registrul Comertului, vedem ca anual 22.000 de societati intra in insolventa. Insolventa in sine a ajuns o afacere.
Sunt foarte multe beneficii atat pentru avocati cat si pentru companii. Din punct de vedere al societatii aflate in insolventa, avantajele sunt incomensurabile", a declarat Remus Borza intr-un interviu acordat Business24.
Daca ar fi sa luam pulsul pietei de avocatura in 2011, care a fost starea de spirit? Au facut avocatii din Romania mai multi bani pe timpul crizei?
Serviciile de avocatura sunt conditionate de starea economiei. Desigur, piata avocaturii nu mai e la nivelul 2000-2008, cand a crescut exploziv, insa in 2011, situatia s-a stabilizat dupa doi ani de regres.
Din punctul nostru de vedere, noi ne-am consolidat, am avut ca cifra de afaceri cea mai buna din anii precedenti fiindca am dezvoltat o divizie de insolventa.
Suntem activi pe piata cu doua societati specializate pe reorganizare judiciara, ambele cu active in portofoliu de peste 1 miliard de euro. Din acest pounct de vedere, a fost un an de exceptie, am avut si multe... mai mult
Marti, 17 Ianuarie 2012, ora 11:20