Calatoria investitorilor la bursa a fost anul acesta de o viteza si volatilitate demna de manualele de istorie, potrivit unei analize realizate de XTB Romania. Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a demonstrat abilitatea de a reveni dupa socul scaderilor din primavara, insa evaluarea nu poate fi in intregime optimista.
Desi indicele BET a recuperat aproape 1.800 de puncte din scaderea de aproape 3.300 de puncte inregistrata in varful socului negativ din februarie-martie, acesta se afla inca la o distanta de peste 1.500 de puncte sau putin sub 15% (marti in deschidere) de varfurile multianuale atinse la inceputul anului si cu aproape 20% sub varful istoric din vara lui 2007, este de parere Claudiu Cazacu, Consulting Strategist in cadrul XTB Romania.
Desi stimularea monetara a calmat pietele internationale, aducand chiar noi recorduri pentru indicele american Nasdaq si o revenire la varfurile anterioare pentru S&P500, piata locala "seamana" mai mult cu indicii europeni, care sunt inca la distanta de varfurile anuale. BET este astfel mai aproape de Eurostoxx 50, aflat de asemenea la 15% sub maximul recent decat de DAX, indicele german, propulsat de increderea investitorilor la putin peste 7% sub varful anului, care este si record istoric.
Actiunile sunt in continuare pe scadere
"Scaderile foarte adanci inregistrate de titlurile Bancii Transilvania, au fost lasate in urma, de la aproape -40% din varful anului ajungandu-se la aproxumativ -18%. Profitul la 6 luni a marcat... mai mult
Marti, 18 August 2020, ora 12:49
Tribunalul Bucuresti a admis cererea formulata cu privire la fuziunea dintre Bursa de Valori Bucuresti (BVB) si SIBEX, dispunand inregistrarea mentiunilor de fuziune, majorarea capitalului social al BVB si radierea SIBEX, se arata intr-un comunicat al Casei de Avocatura PeliFilip, care a asistat intreaga operatiune.
In acest fel, Romania va avea o singura bursa de valori de la 1 ianuarie 2018, dupa fuziunea prin absorbtie dintre cel doua burse.
La inceputul lunii octombrie, Bursa de Valori Bucuresti (BVB) anunta ca a primit de la Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) acceptul modificarii autorizatiei de functionare ca urmare a majorarii capitalului social de la 76,74 milioane lei la 80,49 milioane lei, in urma fuziunii cu SIBEX.
Potrivit BVB, valoarea finala a majorarii de capital social al societatii, ca urmare a fuziunii prin absorbtie cu SIBEX, rezultata in urma implementarii operatiunilor prevazute in Proiectul de Fuziune si aprobate prin Hotararea Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor BVB, precum si prin Hotararea Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor SIBEX a fost aprobata prin Hotararea Consiliului de Administratie al BVB. mai mult
Luni, 18 Decembrie 2017, ora 11:38
In onoarea Jocurilor Olimpice de vara din 2016, Admiral Markets lanseaza o competitie de tranzactionare la bursa cu premii totale in valoare de 20.160 RON, dedicata atat publicului cat si comunitatii de traderi si investitori.
Cei 3 medaliati vor fi premiati la Gala Forbes 500 Business Awards, iar campionul va fi prezentat in editia dedicata Forbes Romania, pe site-urile www.forbes.ro si www.admiralmarkets.ro.
Forbes Romania este partener media, iar Ionut Iftimoaie ambasador al competitiei TRANZACTIONEAZA CA UN OLIMPIC, ce se va desfasura in luna August.
Competitia are o regula simpla: cel mai bun randament procentual castiga. Tot ce trebuie sa faci este sa deschizi un cont real Admiral.Markets pe parcursul lunii Iulie si sa intri in competitia pentru 20.160 RON si medalia de campion.
Cum sa tranzactionezi ca un Olimpic?"As putea face asta. Putina practica si dorinta de a reusi mi-ar deschide calea spre succes." Este probabil gandul comun al sportivilor care urmaresc Jocurile ...citeste mai departe despre "Olimpiada Jucatorilor la Bursa din Romania. Concureaza pentru 20.160 RON si Medalia de Campion" pe Ziare.com mai mult
Marti, 12 Iulie 2016, ora 10:00
Votul pentru iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana poate aduce un avantaj pentru Romania, iar scaderile pe pietele de capital sunt bune pentru cei care cumpara actiuni, arata directorul general al Bursei de Valori Bucuresti (BVB), Ludwik Sobolewski.
"In primul rand, rezultatul referendumului confirma cat de adevarata este zicala ca singurul lucru sigur in viata este schimbarea. In al doilea rand, in ceea ce priveste lumea investitiilor, implicatiile negative inevitabile din punct de vedere politic pentru UE pot produce o schimbare in atitudinea investitorilor si a institutiilor financiare", a explicat Sobolewski, intr-un comunicat remis Ziare.com.
El considera ca "rationamentele, punctele de vedere si opiniile pot fi formate mai mult in modul de la caz la caz" si nu "pe un set restrans de indicatori globali". Iar o astfel de schimbare de mentalitate - potrivit careia fiecare tara in parte va fi tratata independent, nu "la comun" - ar ...citeste mai departe despre "Brexit: Seful Bursei de la Bucuresti vede un avantaj pentru Romania" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 24 Iunie 2016, ora 17:18
Bursa Romana de Afaceri a organizat in premiera nationala, in parteneriat cu ANEIR, pe data de 29 martie la Bucuresti, la Hotel Grand Continental, prima Conferinta de Business Diplomacy din Romania.
Conferinta s-a desfasurat in contextul in care paradigmele de business se schimba des sub influenta factorilor tehnologici, economici, sociali si geopolitici globali, decidentii in afaceri fiind nevoiti sa gaseasca noi metode si tehnici pentru a reusi.
Astfel, companiile trebuie sa isi dezvolte competente interne pentru crearea, cultivarea si managementul relatiilor de nivel inalt cu factori guvernamentali si neguvernamentali influenti si relevanti pentru activitatea companiei.
Organizata sub motto-ul "In secolul XXI daca nu esti diplomat, esti in afara jocului", conferinta de Business Diplomacy s-a adresat managerilor de companii multinationale, antreprenorilor si oamenilor de afaceri, decidentilor din companii, responsabililor cu relatiile internationale din diverse organizatii ...citeste mai departe despre "(P) Prima conferinta de Business Diplomacy din Romania, la Bucuresti - concluzii si noutati" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 01 Aprilie 2016, ora 12:48
Compania OMV Petrom (SNP), controlata de grupul austriac OMV, a vandut joi gaze naturale in valoare de 15,3 milioane de lei (3,5 milioane de euro) prin Bursa Romana de Marfuri (BRM).
"S-a tranzactionat o cantitate totala de 180.200 MWh, la un pret mediu de 85,33 lei/MWh. Gazele vor fi livrate in perioada 1 august-1 septembrie", potrivit unui comunicat al BRM.
Potrivit comunicatului, OMV Petrom a vandut joi peste jumatate din cantitatea pe care compania si-a propus sa o comercializeze in luna iulie, respectiv 318.000 MWh.
Producatorii de gaze naturale sunt obligati de Autoritatea Nationala de Reglementare in Energie sa vanda pe pietele centralizate cel putin 20% din gazele pe care le extrag si care sunt destinate pietei concurentiale.
Pietele centralizate sunt BRM si OPCOM. mai mult
Vineri, 25 Iulie 2014, ora 16:40
Compania Nationala de Cai Ferate "CFR" SA organizeaza pe 17 iulie 2014, la Bursa Romana de Marfuri (BRM), prima procedura de achizitie a 20.500 MWh de energie electrica necesara consumului propriu.
Operatorii economici interesati vor depune la BRM oferta pentru intreaga cantitate, de 20.500 MWh, din care 17.000 MWh energie electrica de joasa tensiune si 3.500 MWh energie electrica de medie tensiune, modalitatea de calcul a pretului fiind stipulata in documentatia de licitatie.
Perioada de livrare a energiei este 01.09.2014 - 30.08.2015, iar criteriul de atribuire va fi pretul cel mai scazut. Termenul limita pentru primirea documetatiei si a ofertelor este 17.07.2014, ora 11.00, sedinta de tranzactionare urmand sa aiba loc in aceeasi zi, utilizand platforma electronica BRM, cu incepere de la ora 13.00.
Evaluarea ofertelor se va realiza prin compararea propunerilor financiare determinate prin insumarea valorilor rezultate din inmultirea pretului total (care va sta la baza incheierii contractului) cu cantitatea maxima aferenta fiecarui tip de energie (medie si joasa tensiune). Sursa de finantare a acestei achizitii va fi asigurata de CFR SA din fondurile proprii ale companiei.
"2014 este anul in care CFR SA, in calitate de gestionar al infrastructurii feroviare publice, efectueaza prima tranzactie pe piata bursiera pentru achizitia de energie electrica, prin iesirea de pe piata reglementata unde era consumator captiv, pe zonele geografice ale furnizorilor E.ON... mai mult
Vineri, 27 Iunie 2014, ora 14:50
Spitalul Judetean din Alba Iulia s-a inscris la Bursa Romana de Marfuri si a licitat pentru ofertele agentilor economici, reusind, astfel, sa-si reduca semnificativ facturile la energie si gaze.
Spitalul a reusit sa economiseasca peste 150.000 de lei pe an, relateaza Digi 24.
"Pe masura dezvoltarii activitatilor noastre am constatat ca ne crescuse foarte mult consumul de energie electrica.
Exista metodele directe - de schimbare a becurilor, de utilizare a consumatorilor din clasa A +, am incercat si pe linia asta sa mergem, am schimbat frigiderele am dotat sectiile cu masini de spalat in asa fel incat sa ne scada consumurile", a spus managerul ...citeste mai departe despre "Spitalul din Romania care joaca la bursa pentru a-si reduce facturile" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 06 Iunie 2014, ora 11:40
Aproximativ 100.000 de romani s-au implicat activ in activitati de trading, sub diferite forme, in ultimele 6 luni, iar cel mai mare interes l-au suscitat nume mari precum Facebook, Microsoft, Google si in special indicele german DAX.
Acestea par sa fie favorite datorita volatilitatii ridicate de pe urma careia poti beneficia prin miscari inteligente, explica Ishaq Siddiqi, managerul care se ocupa de analiza pietelor de capital la compania ETX Capital si fost analist la Wall Street Journal, pentru Business24.
Tanarul a venit in Romania odata cu intrarea companiei sale pe piata autohtona, in octombrie 2013. Semnele pe care le vede pe aceasta piata sunt sunt pozitive, insa recunoaste ca increderea romanilor in serviciile financiare, dar si situatia de pe pietele financiare din Romania, sunt inca modeste, raportat la alte tari.
"Va dura mult timp pana cand o schimbare semnificativa va avea loc in Romania - pentru inceput, tara ar trebui sa combata coruptia si scandalul incepand de la varf (domeniul politic, economic) si sa introduca un audit si investigatii riguroase pentru a curata sistemul", spune fostul analist WSJ.
"Apoi, avem nevoie sa vedem o dezvoltare rapida a industriei serviciilor financiare din Romania, prin investitii straine, care ar duce la dezvoltarea infrastructurii financiare", completeaza acesta.
ETX Capital s-a extins si pe piata din Romania incepand cu luna octombrie 2013. De ce ati ales Romania ca prima tara pentru extinderea in Europa de... mai mult
Joi, 01 Mai 2014, ora 13:08