Nicusor Dan a declarat miercuri, 18 noiembrie, ca reteaua principala de transport a agentului termic din Capitala este de trei ori mai proasta decat in urma cu trei ani. Primarul general al Bucurestiului a adaugat ca "tot ce putem sa facem in aceasta situatie pe care am primit-o este sa avem cel mai bun raspuns, adica interventia cea mai rapida care se poate, si o comunicare cat mai buna cu cetatenii".
"Inseamna ca reteaua de transport principal a agentului termic este de trei ori mai proasta decat acum trei ani, indicatorul fiind cantitatea de apa care se pierde. Am spus ca vom avea o iarna grea, pentru ca reteaua de transport va fi mai proasta decat acum trei ani. Asa cum am spus si in campanie si am confirmat si acum, tot ce putem sa facem in aceasta situatie pe care am primit-o este sa avem cel mai bun raspuns, adica interventia cea mai rapida care se poate, si o comunicare cat mai buna cu cetatenii", a afirmat Nicusor Dan, intrebat ce inseamna afirmatia sa - "vom avea o iarna grea".
El a vorbit si despre call center-ul care va fi implementat pentru bucuresteni unde pot sesiza problemele privind termoficare si a precizat ca la Elcen nu este o problema, insa la Termoenergetica da.
"Ieri (marti - n.r.) am fost personal in call center-ul pe care suntem in curs de a-l implementa pentru bucuresteni si nu a existat vreo problema care sa vina dinspre Elcen. Toate problemele tineau de reteaua care tine de Primarie si este a Termoenergetica. (...) Exista deja un numar... mai mult
Miercuri, 18 Noiembrie 2020, ora 13:58
Primarul ales al Capitalei, NIcusor Dan, afirma ca toti bucurestenii vor avea apa calda si caldura in aceasta ierna, dar afirma ca vor exista "cateva sute de avarii", iar ceea ce poate promite este ca acestea vor di reparate transparent, in cel mai scurt timp posibil.
Nicusor Dan a abordat, marti seara, la Digi 24, problema sistemului de termoficare din Bucuresti si a precizat ca trebuie pregatit un management de avarie.
"Asta e tot ce putem face in aceasta iarna si este ce am spus si in campania electorala. Pentru asta e nevoie de echipamente, de exemplu de detectoare ca sa nu se duca oamenii sa vada de unde iese aburul, ci sa detecteze exact unde este avaria. E nevoie de echipe, nu sunt suficiente la nivelul municipalitatii si atunci trebuie sa faci niste licitatii de urgenta ca sa mai aduci niste privati care sa intervina. Trebuie sa ai deja materialele in stoc cu care intervine, adica acele bucati de conducta cu care sa inlocuiesti, a mai declarat primarul ales al Capitalei.
Acesta a promis ca se va raspunde la telefon bucurestenilor care suna la compania de termoficare.
"Asta este o promisiune, ca o sa imbunatatim semnificativ relatia cu bucurestenii pe aceasta chestiune. In primul rand o sa raspunda tot timpul cineva la telefon, in al doilea rand o sa spunem foarte onest care este termenul in care se va rezolva acea avarie", a mai precizat Dan.
Intrebat cat la suta dintre bucuresteni pot miza pe apa calda si caldura in calorifere, Dan a declarat:... mai mult
Marti, 27 Octombrie 2020, ora 23:05
Productia de energie electrica a scazut din cauza secetei, iar hidrocentralele de la Portile de Fier abia reusesc sa produca o treime din cat produceau pana in prezent si se apropie de debitul sub care Dunarea nu mai poate fi exploatata, au declarat reprezentanti ai Hidroelectrica.
Potrivit reprezentantilor Hidroelectrica, debitul Dunarii este de 2.650 mc/secunda la Portile de Fier, adica aproape de limita minima la care pot functiona cele trei hidrocentrale care produc energie electrica.
Cristinel Popescu, lider de sindicat Hiroelectrica Portile de Fier, a declarat, joi, ca hidrocentralele merg acum la limita minima de avarie, iar daca seceta va persista, turbinele se vor opri curand.
"In acest moment, din cauza lipsei precipitatiilor in bazinul hidrografic al Dunarii, debitele sunt in continuare in scadere, undeva la 2.650 mc/s, fapt ce a dus ca productia de energie electrica sa fie undeva la nivelul a 310 megawati/h pe cele doua hidrocentrale la Portile la Fier. Mai exact, 180 megawati/h la centrala de la portile de Fier 1 si 130-135 megawati/h la centrala de la Portile de Fier II. Asta inseamna aproape o treime din cat se produce in perioada normala", a spus Popescu.
Potrivit acestuia, este foarte aproape de a fi atins debitul sub care Dunarea nu mai poate fi exploatata.
"Putem spune ca este o productie la limita a centralelor de la Portile de Fier. De altfel, debitele sunt foarte scazute, ne apropiem de debitul de servitute, adica de debitul sub care... mai mult
Joi, 30 Ianuarie 2020, ora 19:30
Ministrul Economiei, Virgil Popescu, ii cere primarului Capitalei sa prezinte un plan de reabilitare a retelei de termoficare, in conditiile in care, in ultima perioada, tot mai multi bucuresteni au ramas fara apa calda si caldura.
Patru zone din Capitala nu au apa calda si caldura. Falimentara RADET mai anunta o avarie majora, iar vineri face comandament
Trei spitale din Bucuresti nu au apa calda si caldura. Ministerul Sanatatii si RADET, declaratii contradictorii
Noi avarii RADET: Trei spitale din Bucuresti raman fara apa calda si caldura
RADET anunta ca locuitorii din doua sectoare ale Capitalei raman fara apa calda si caldura pana luni
PMB: 250 de blocuri nu au apa calda si caldura. Punctele de la capatul retelei se incarca mai greu
Doua spitale din Bucuresti lasate fara caldura, pentru a doua oara in 2 saptamani. Cum justifica RADET si ce-i cere Ministerul Sanatatii Gabrielei Firea
Popescu a facut precizari si in scandalul iscat, duminica, intre premierul Ludovic Orban si primarul Capitalei, Gabriela Firea, spunand ca premierul doar a aratat problemele cu care fosta RADET s-a confruntat.
Premierul Ludovic Orban a criticat-o duminica pe primarul Capitalei Gabriela Firea, afirmand ca cine seamana vant culege furtuna si ca rezultatele mandatului acesteia sunt aproape 0.
In replica, Gabriela Firea a declarat, la Antena 3, ca premierul Ludovic Orban a declansat Jihadul impotriva sa, ca spune in diverse intalniri ca nu poate fi schimbata decat... mai mult
Duminica, 08 Decembrie 2019, ora 17:09
RADET anunta joi seara o noua avarie la o magistrala de furnizare a agentului termic, dupa ce au crapat azi tevile in zona Aviatiei, Apusului si Colentina-Fundeni.
Un comunicat al regiei falimentare informeaza ca "in jurul orei 17:00, a avut loc o avarie la Magistrala de termoficare Grozavesti - Grivita".
RADET precizeaza ca va "reveni cu date suplimentare dupa efectuarea manevrelor de inchidere a apei si izolare a zonei afectate.
Echipele RADET sunt la fata locului pentru operatiunea de evacuare a apei din galerie, urmand ventilarea, inlocuirea tronsonul afectat si ulterior repunerea in functiune.
Termenul estimat de remediere este de 12-14 ore".
RADET nu specifica exact cate imobile sunt afectate de aceasta noua avarie, care lasa bucurestenii in frig si fara posibilitatea unui dus decent.
Aceasta noua informare a RADET vine dupa cea de dimineata, cand am aflat ca trei spitale din Bucuresti nu au apa calda si caldura, plus cateva sute de blocuri din zona Fundeni-Colentina, la fel si cartierul Aviatiei si zona Apusului din Militari.
Citeste si Trei spitale din Bucuresti nu au apa calda si caldura. Ministerul Sanatatii si RADET, declaratii contradictorii
UPDATE Avand in vedere evenimentele din ultimele zile, RADET anunta ca vineri, la ora 10:00, este convocat un "comandament privind modul de gestionare si masurile ce urmeaza a fi implementate in perioada imediat urmatoare pentru asigurarea furnizarii agentului termic in Capitala".
La eveniment vor... mai mult
Joi, 28 Noiembrie 2019, ora 20:10
Reprezentantii ELCEN au transmis, marti, ca efectele avariei de la centrala Grozavesti ar fi fost nule daca reteaua de termoficare a Primariei Capitalei ar fi putut prelua necesarul de energie. Reactia vine dupa ce Gabriela Firea a spus ca doar ELCEN a avut avarii in ultimele doua zile, nu si RADET.
Potrivit unui comunicat transmis marti seara de ELCEN, efectele avariei de la Grozavesti ar fi putut fi "nule".
"Foarte important de retinut ca aceste efecte ar fi fost nule daca reteaua de termoficare aflata in responsabilitatea Primariei municipiului Bucuresti ar fi avut capacitatea tehnica de a prelua necesarul de energie termica aferent CTE Grozavesti in aria celorlalte centrale.
Din pacate, reteaua de termoficare se afla intr-o stare avansata de deteriorare si nu permite efectuarea manevrelor de preluare a sarcinii termice, desi centralele ELCEN au capacitatea de a asigura rezerva necesara, asa cum a fost cazul si in aceasta situatie", a transmis ELCEN.
Potrivit documentului citat, incidentul de sambata nu a fost o explozie si a determinat livrarea, pentru un interval de 6 pana la 8 ore, a unor temperaturi mai mici ale agentului termic fata de cele comandate de RADET.
"Pentru o mai buna intelegere, pentru doar cateva ore, s-a produs o diminuare cu aproximativ 30 de Gcal din totalul de circa 800 Gcal solicitat prin comanda RADET, asadar un procent de aproximativ 3%.
Parametrii de livrare a energiei termice s-au imbunatatit considerabil inca din noaptea... mai mult
Marti, 26 Noiembrie 2019, ora 22:36
Un numar de 21.500 de consumatori din Ramnicu Valcea nu sunt alimentati cu gaze naturale, duminica seara, din cauza unei avarii produse la o magistrala subterana de gaze. Un echipaj ISU a asigurat zona pana cand pericolul a fost indepartat, iar echipele Distrigaz vor continua dimineata lucrarile de remediere.
Reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Valcea spun ca au fost anuntati, duminica, in jurul orei 17:30, prin 112 despre producerea unei avarii la o magistrala subterana de gaze in Ramnicu Valcea, pe strada General Magheru.
Ei au intervenit cu o autospeciala pentru asigurarea masurilor specifice de aparare impotriva incendiilor, iar echipajele Distrigaz au inchis vanele in aval de avaria produsa. Ulterior, echipajul ISU s-a intors la baza, intrucat a constatat emisii de gaz 0, presiune pe conducta 0, nemaifiind nici un pericol pentru constructii sau consumatorii din zona.
Din cauza avariei insa, consumatorii din zona centrala si de nord a municipiului Ramnicu Valcea nu sunt alimentati cu gaze naturale.
Conform precizarilor facute de dispeceratul Distrigaz, 21.500 de consumatori din Ramnicu Valcea nu sunt alimentati cu gaze naturale, au transmis reprezentantii ISU. Deoarece nu se poate lucra in conditii de siguranta pe timpul noptii, lucrarile pentru remedierea avariei sunt intrerupte pana luni dimineata, la ora 8:00, si se estimeaza ca lucrarile vor fi finalizate pana la ora 18:00. ...citeste mai departe despre "Avarie de proportii... mai mult
Duminica, 20 Octombrie 2019, ora 23:02
Mii de bucuresteni au ramas fara apa calda in urma unei noi avarii la RADET.
Este vorba despre locuitori din Militari si Drumul Taberei, care stau in apropierea centralei de termoficare de pe bulevardul Timisoara, anunta Digi24.
Avaria s-a produs la o conducta care pleaca din aceasta zona.
Echipele RADET au intervenit in zona de miercuri seara.
In urma avariei, au ramas fara apa calda 145 de blocuri din sectorul 6, 51 de imobile din sectorul 5 si 11 din sectorul 4.
Citeste si Nu scapam de avarii la RADET. Cati kilometri de teava veche se vor schimba in 2019? ...citeste mai departe despre "O noua avarie la RADET: Bucuresteni din trei sectoare au ramas fara apa calda si caldura" pe Ziare.com mai mult
Joi, 11 Aprilie 2019, ora 11:46
Autoritatile locale din Capitala ar putea, in teorie, sa schimbe, in 2019, aproape 10% din conductele magistrale invechite ale RADET, care iarna trecuta au crapat pe toate partile si au lasat in frig zeci de mii de bucuresteni. In realitate, insa, nu exista nicio garantie ca aceste lucrari vor fi duse integral la capat, in acest an.
Iarna trecuta, RADET le transmitea bucurestenior ca i-a lasat in frig din cauza unor avarii, pe care nu avea cum sa le preintampine. Era vorba despre sparturi aparute pe conductele magistrale invechite ale Regiei. De fapt - sustinea atunci conducerea RADET - nu mai putin de 80% din totalul de 954 de kilometri de magistrala ar trebui inlocuiti, astfel incat sa nu mai apara avarii masive.
In aceste conditii, inca din luna ianuarie, administratorul special al RADET, Alexandru Burghiu, declara pentru Ziare.com ca, incepand chiar din aceasta primavara, va incepe inlocuirea a 64 de kilometri de magistrala uzata. In locul ei, urma sa se monteze conducta noua, de calitate, preizolata. In plus, alti zeci de kilometri de magistrala urmau sa fie inlocuiti - tot din primavara - cu teava pe care constructorii o numesc 'cruda' (nu are strat izolator aplicat din fabrica, dar care oricum este mai buna decat cea veche).
Practic, potrivit lui Burghiu, in aceasta primavara urma sa inceapa, in sfarsit, modernizarea masiva a retelei de distributie a agentului termic din Capitala, pe care ar fi trebuit sa o demareze administratia locala inca de la inceputul... mai mult
Miercuri, 10 Aprilie 2019, ora 13:30