Pasi de urmat in intretinerea autoturismului: recomandari utile care te pot ajuta sa prelungesti viata masinii tale

Miercuri, 05 Mai 2021, ora 18:31
504 citiri
Pasi de urmat in intretinerea autoturismului: recomandari utile care te pot ajuta sa prelungesti viata masinii tale
masina FOTO: rulmentika.ro

Atunci cand vorbim despre mijloace de transport confortabile si la care avem acces cu usurinta, masinile se profileaza in mod cert cel mai bine pe aceste considerente. Achizitionarea unui automobil, indiferent de marca sau de specificatiile ce se afla sub capota presupune mult mai multe responsabilitati decat alimentarea cu combustibil si inspectii tehnice obligatorii. Pentru a functiona in parametrii optimi, un autoturism are nevoie de multa atentie din partea noastra, iar multe lucruri pe care le putem face noi in acest sens, nu presupun costuri ridicate. Indiferent daca esti un sofer amator sau un adevarat profesionist intr-ale sofatului, cu certitudine faptul ca durata de viata a unei masini depinde de modul in care este intretinuta, nu mai vine ca o noutate pentru tine.

Intretinerea corespunzatoare a unui autoturism este departe de a fi un lucru complicat in zilele noastre, mai ales daca tinem cont de faptul ca avem acces simplu la informatii valoroase, dar si la diferite piese si accesorii atunci cand situatia impune acest lucru. Iata asadar cativa pasi simpli pe care ii putem urma cu usurinta fiecare dintre noi atunci cand ne dorim un automobil perfect functional pentru vreme cat mai indelungata.

Adoptarea unui stil de condus preventiv

Stilul de condus poate avea un impact major asupra duratei de viata a componentelor masinii. Mai precis, un stil de condus sportiv uzeaza prematur placutele si discurile de frana, precum si alte componente, aspect ce te pune automat in situatia de a le inlocui mult mai devreme decat in mod normal. In plus, un stil de condus preventiv te poate ajuta sa previ si o serie de situatii periculoase care pot avea loc pe sosea.

Inlocuirea la timp a componentelor uzate

Dincolo de atentia pe care o acordam masinii, uzura va avea intotdeauna ultimul cuvant de spus, astfel ca uneori vom fi pusi in situatia neplacuta de a investi in componente noi. Din fericire insa, in prezent lucrurile sunt destul de simple gratie existentei unui numar mare de magazine online si offline care ne intapina cu portofolii complexe de piese si accesorii auto de care avem nevoie. In cadrul acestora poti regasi cu usurinta, de la indispensabilii rulmenti auto, pana la cele mai complexe piese ce intra in componenta unei maisini. Asadar, asigura-te ca inlocuiesti intotdeauna la timp componentele care esueaza sa isi mai indeplineasca rolul.

Inspectiile tehnice proprii

Preventia este lucrul care te poate scuti de numeroase cheltuieli insemnate, de aceea este recomandat ca macar periodic verifici presiunea din roti, daca luminile masinii functioneaza in mod corespunzator, dar si ca nu exista alte avarii pe care le poti identifica cu usurinta. Pentru o inspectie mai amanuntita insa, este recomandat sa te adresezi unui service auto, acolo unde profesionistii vor analiza in detaliu toate aspectele ce tin de buna functionare a unei masini.

Igienizeaza constant masina

Curatenia din interiorul si exteriorul masinii este de asemenea un aspect pe care nu ar trebui sa il neglijezi atunci cand iti doresti o masina perfect functionala. Desi poate parea greu de crezut ca acest lucru poate afecta functionalitatea masinii, un simplu exercitiu de imaginatie ar trebui sa fie suficient pentu a te putea convinge de acest fapt. Acolo unde este murdarie, exista mereu un risc ca ceva sa se defecteze in mod neasteptat.

Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Îngrijirea personală este un subiect ce ar trebui să privească orice persoană. De multe ori, este asociată doar cu doamnele și domnișoarele, însă și bărbații au la fel de mare nevoie...
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
Obținerea unei culturi sustenabile, cu randament ridicat, este un proces provocator din cauza diverșilor factori care pot influența triticalele: condițiile meteo și de sol, dezvoltarea...
#intretinere masina, #masina, #inspectie tehnica auto , #Stiri Auto