Instabilitatea creata de pandemie este tot mai mare, in acest context initierea unui business in antreprenoriat si calea freelancingului par solutii logice de evolutie.
Pare tentant, insa contextul actual nu este cel mai favorabil, totusi, afacerile pornite in aceste momente pot deveni de succes, sau dimpotriva, esec din fasa.
Lucrurile sunt mai clare si mai line, cand in ecuatie intervin profesionistii. Pentru a facilita interactiunea cu mentorii in antreprenoriat, compania independenta de streaming Bizilive TV a lansat MentorsHub, o miniserie de emisiuni suport, menita sa ii orienteze pe antreprenori si freelanceri in afaceri.
MentorsHub - primul format live care incurajeaza ideile indraznete
Miniseria are numerosi invitati cu experienta in domeniu care doresc sa ii ajute pe cei care au curajul de a porni o afacere. MentorsHub prezinta modele de succes, propune sesiuni interactive de Business Coaching si mentorat, si vine cu studii de caz concrete. Fiecare parte a emisiunii este conceputa sa incurajeze, sa ii determina pe cei ce "stau pe ganduri" sa ia deciziile potrivite.
Emisiunile sunt grupate inteligent, pentru a motiva. Antreprenori descopera solutii de dezvoltare a afacerilor, idei si povesti de viata. Povesti ale unor business-uri devenite de succes pornite de la zero, de oameni indrazneti. Miniseria MentrosHub aduce mai aproape de antreprenori, tineri si freelanceri solutii de dezvoltare personala dar si povesti de viata care contribuie activ... mai mult
Miercuri, 09 Decembrie 2020, ora 19:02
Afacerile micilor antreprenori au fost lovite cel mai mult de criza economica. Pentru a-i ajuta pe acestia, Frames a adunat la un loc voci din mediul de afaceri romanesc si a identificat cateva solutii de supravietuire.
In cadrul analizei, oamenii de afaceri dezbat "solutia" serviciilor oferite gratis si vin cu propuneri menite sa mentina business-urile pe linia de plutire: preturi mai mici cat sa acopere cheltuielile, incurajarea productiei locale sau linii de finantare cu dobanda subventionata sunt doar cateva dintre ele.
Dincolo de perspectiva somajului tehnic, de facilitatile oferite de stat angajatilor, multi dintre oamenii de afaceri sunt decisi sa continue activitatea, sa isi plateasca salariatii si sa isi extinda serviciile si vanzarile.
In fata situatiei fara precedent cu care se confrunta economia, antreprenorii fac un apel la colaborare in mediul de business, la evitarea blocajului financiar si a disponibilizarilor de personal.
95% din economia romaneasca este formata din microintreprinderi si firme mici, cu 1-20 angajati. Pentru multi dintre antreprenori, coronavirusul a insemnat mai mult decat restrictiile sociale. S-au vazut pus in fata unui blocaj fara precedent, ce poate conduce la faliment.
Intr-un apel lansat pe internet, antreprenorii sustin ca nu este timpul pentru shut-down in economie. Nu este timpul pentru inchiderea business-urilor, pentru somaj tehnic. Este timpul pentru a strange randurile si a construi proiecte de colaborare.... mai mult
Luni, 30 Martie 2020, ora 11:20
Think tank-ul INACO - Initiativa pentru Competitivitate a lansat Ghidul Surselor de Finantare pentru Companii in Timpul Crizei COVID-19, dedicat tuturor antreprenorilor care vor sa isi mentina afacerile pe linia de plutire, sa isi pastreze angajatii sau chiar sa isi dezvolte afacerea pe noile coordonate create de criza noului coronavirus.
"Un sondaj Best Jobs arata ca peste 50% dintre angajatorii romani au planuri sa isi continue afacerile, in ciuda agravarii pandemiei de coronavirus.
Pentru toti antreprenorii care vor sa isi mentina afacerile pe linia de plutire, sa isi pastreze angajatii sau chiar sa isi dezvolte afacerea pe noi coordonate create de criza COVID-19, think tank-ul INACO Initiativa pentru Competitivitate a lansat Ghidul Surselor de Finantare pentru Companii in Timpul Crizei COVID-19.
Este cea de-a noua editie din seria Ghidurilor de finantare pentru companii, realizata de comunitatea de profesionisti voluntari ai INACO", se arata intr-un comunicat.
Ce domenii sunt vizate de INACO
Domeniile vizate de noul ghid INACO sunt: sanatatea, extinderea productiei si dezvoltare servicii, cercetare, dezvoltare, inovare, dezvoltarea resurselor umane, domeniul piscicol, agricol, pomicol, vitivinicol, dialog social, infrastructura mare in energie si tehnologie, stimularea mediului de afaceri, a culturii si a media, initiative de sprijin civice si private.
"Bani exista! Acest ghid aduna ultimele noutati pentru salvarea companiilor, 48 de oportunitati... mai mult
Sambata, 28 Martie 2020, ora 13:56
Decizia de a renunta la jobul pe care il ai si de-a porni pe drumul antreprenoriatului este una extrem de curajoasa. Desi iluzia profitului poate fi extrem de tentanta, exista numeroase impedimente care pot sta in calea atingerii succesului. Finantarea este unul dintre pilonii pe care se bazeaza un business si, care de multe ori, se obtine destul de dificil.
Afla care sunt cele 5 modalitati de finantare pe care le poti accesa daca ai de gand sa pornesti o afacere mica!
Fondurile personale
De multe ori, demararea unui start-up este imposibila fara investirea propriilor economii. Daca iti surade ideea de a te transforma in antreprenor, ar fi bine sa iti pui deoparte o anumita suma de bani pe care sa o poti folosi mai apoi in cazul in care se iveste o oportunitate de business.
Un aspect important pe care trebuie sa il stii este ca, pe langa investitia initiala este posibil sa fie nevoie si de bani in plus pentru a acoperi cheltuielile in primele luni de functionare. Explicatia este una simpla: in aceasta perioada exista riscul sa nu realizezi venituri pozitive.
Imprumuturile
O afacere mica poate fi finantata si prin intermediul unui credit flexibil. Daca un imprumut bancar nu ti se pare o optiune viabila prin prisma faptului ca necesita un timp mai lung de asteptare si o procedura ceva mai dificila, solutia pentru tine ar putea fi un credit IFN.
In cazul in care te numeri si tu printre cei care spun "Vreau un credit urgent!", afla ca il poti obtine prin... mai mult
Luni, 01 Aprilie 2019, ora 13:19
Libra Internet Bank si compania de training Exec-Edu sustin antreprenorii romani aflati la inceput de drum si acorda o bursa de 3.000 de euro pentru Excelenta in Management, unul dintre cele mai apreciate cursuri de administrarea afacerilor din Romania.
In urma cursului, antreprenorii vor dobandi competente solide de business si vor stii cum sa gestioneze mai bine situatii complexe din activitatea de zi cu zi, ceea ce le va permite sa isi dezvolte mai mult si mai repede afacerea.
Bursa va fi acordata in urma unui concurs. Cei care vor sa se inscrie pentru obtinerea bursei trebuie sa indeplineasca doua conditii: sa aiba studii superioare si sa detina un startup cu 1-3 ani de la infiintare.
Pentru inscriere, trebuie completat un formular online, in perioada 14-28 februarie 2018.
Aplicatiile vor fi analizate de o comisie de examinare compusa din reprezentanti ai Exec-Edu si Libra Internet Bank, in perioada 1-2 martie 2018, iar castigatorul va fi anuntat in data de 3 martie 2018 pe site-urile Exec-Edu si Libra Internet Bank.
Cei interesati pot gasi toate informatiile necesare in Regulamentul concursului, care poate fi consultat aici. mai mult
Joi, 15 Februarie 2018, ora 11:56
Aproape toti antreprenorii romani, mai exact 90% dintre acestia, considera ca accesul la finantare al antreprenorilor tineri, cu varsta sub 40 de ani este dificil sau foarte dificil, se arata in studiul EY - Antreprenorii vorbesc.
"In Romania, 1 din 100 de tineri decid sa inceapa o afacere pe cont propriu, fata de 1 din 4 tineri in Cehia, Polonia sau Ungaria. Foarte putini tineri demareaza o afacere pe cont propriu. Cele mai frecvente cauze invocate sunt lipsa banilor si birocratia", se arata in ghidul pentru tinerii intreprinzatori care vor sa obtina finantare de la stat in 2014.
Problemele, arhi-cunoscute: bani putini
Problemele sunt arhi-cunoscute, iar banii sunt putini. In general, adunand programele oferite de Departamentul pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri si Turism, din cadrul Ministerului Economiei, se ajunge la un ajutor de stat nerambursabil agregat pentru sprijinirea generarii si dezvoltarii IMM-urilor de 73 milioane euro pentru 2014, conform datelor oficiale primite de la institutie pentru studiul EY - Antreprenorii vorbesc: Barometrul antreprenoriatului romanesc 2013.
Iar daca din aceasta suma scadem programul Schema de minimis, care anul trecut nu s-a implementat, ajungem la un ajutor nerambursabil al statului roman (si al statului Elvetian prin Programul Elvetiano-Roman pentru IMM-uri) de aproximativ 17,3 milioane euro pentru anul 2014.
Astfel, in 2014 se estimeaza, de catre aceeasi institutie, prin Directia Generala pentru IMM si... mai mult
Marti, 18 Februarie 2014, ora 13:51
Avantajul unui antreprenor care obtine finantare din partea unui business angel este ca nu are nevoie de vreo garantie pentru banii pe care-i primeste pentru business-ul sau.
Sunt chiar cuvintele lui Marius Ghenea, cunoscut om de afaceri, de succes in diverse domenii, care este si investitor in afacerile aflate la inceput si care au potential.
Business24 a vorbit cu Marius Ghenea despre ce trebuie sa faca un antreprenor pentru a-i atrage atentia, pentru a obtine o finantare din partea unui business angel si despre domeniile in care o afacere are cel mai mare potential de dezvoltare.
Marius Ghenea a investit, in calitate de business angel, sume intre 100.000 si 200.000 de euro. In cadrul unei investitii de 100.000 de euro, randamentul afacerii ar trebui sa fie in jur de 30% pe an, "intr-un scenariu conservativ de business", dupa cum spunea cu ceva timp in urma Marius Ghenea pe blogul sau.
Sunteti cunoscut si ca business angel. Ce conditii ar trebui sa indeplineasca un antreprenor roman pentru a va atrage atentia?
In primul rand ar trebui sa fie o persoana care sa inspire incredere si competenta pe domeniul de activitate in care isi dezvolta proiectul de afaceri. In al doilea rand, ar trebui sa aiba o echipa cat mai valoroasa si cu oameni cat mai potriviti pentru rolurile din acea echipa: eu unul cred cu tarie in succesul de echipa.
In al treilea rand, ar trebui ca proiectul propus sa aiba un potential de crestere cat mai bun si sa fie intr-o zona... mai mult
Joi, 28 Februarie 2013, ora 08:00
Peste 40 de investitori din Romania, Bulgaria, Ungaria sau Polonia vor cauta la Bucuresti startup-uri din IT, tehnologie si online pe care sa le finanteze in cadrul unei noi editii a Venture Connect.
Pana in prezent, prin intermediul Venture Connect, au fost finalizate doua investitii semnificative. In 2011 proiectul www.tjobs.ro, platforma de recrutare online, care a atras finantare din partea lui Andreas Cser (business-angel Frasier Finance), Alexis Bonte si Fundatia Post-Privatizare, si BITTNET Systems, furnizor de servicii de Network Training, care a anuntat la inceputul anului 2012 primirea unei investitii din partea lui Razvan Capatina, business-angel roman.
Antreprenorii care doresc sa isi prezinte afacerea in fata a peste 40 de investitori din Romania, Bulgaria, Ungaria sau Polonia isi pot depune proiectele pana pe data de 20 mai.
"Suntem incantati atat de startup-urile pe care le-am intalnit de la demararea VentureConnect din 2010, dar si de proiectele care au fost depuse pana acum pentru intalnirea din 31 mai. Alaturi de membrii Board-ului VentureConnect am incercat sa aducem la Bucuresti investitori interesati de piata antreprenoriala locala si sa cream in acest mod contextul necesar afacerilor locale de a se dezvolta la nivel international." a declarat Ana-Maria Andronic, Senior Associate Biris Goran si membru fondator al Fundatiei VentureConnect.
Printre investitorii internationali confirmati se numara: Andreas Cser (Director Fraser Finance),... mai mult
Marti, 15 Mai 2012, ora 20:59