"Adapteaza-te sau mori" nu a fost nicicand mai relevant ca acum, in special pentru peisajul HoReCa. Incertitudinea generata de pandemie a impus o regandire a modelelor de business, iar industria ospitalitatii va face schimbari majore care vor deveni, cel mai probabil, noile norme ale vietii post-pandemie.
Mai putine optiuni in meniu
O afacere care reduce riscurile este mai usor de gestionat, iar simplificarea operatiunilor este primul pas in optimizarea unei afaceri care isi doreste sa supravietuiasca in aceasta perioada. Sunt mai multe beneficii ca urmare a restrangerii optiunilor din meniul oferit: vor scadea cheltuielile prin reducerea listelor de ingrediente, risipa va fi si ea minimizata, iar personalul va putea urma in mod eficient protocoalele de siguranta a alimentelor.
Noi procese de igienizare
Igiena este prioritatea numarul unu a clientilor in acest moment si nu va pierde prea curand teren. Ceea ce inseamna ca este prioritate de top si pentru operatorii din industrie. Protocoale stricte de siguranta, atat in prelucrarea alimentelor, cat si in toate celelalte activitati, igienizarea constanta a zonelor destinate clientilor ar trebui sa intre in rutina zilnica.
Totodata, clientii au inceput sa fie mai atenti la ceea ce se numesc "indicatori de igiena". Acesti factori cantaresc foarte mult in evaluarea consumatorilor. Daca baile unui restaurant nu sunt curate sau cosurile de gunoi dau pe-afara, pot semnaliza o atitudine prea relaxata a personalului... mai mult
Luni, 09 Noiembrie 2020, ora 18:43
Bianca Tudor este o tanara femeie de afaceri care a creat o intreaga comunitate in jurul ei. Sub umbrela Elite Business Women, tanara a adunat o multime de doamne cu idei exceptionale, care se ajuta intre ele si invata una de la alta.
Numai in Bucuresti, clubul local a adunat 65 de membre care au la un loc 16 milioane de euro.
Si, pentru ca si-au propus sa devina cel mai mare club de afaceri din Europa, Business24 a stat de vorba cu aceste doamne, reprezentate de Bianca Tudor, Fondatorul Elite Business Women si cu Ioana Arsenie, ambasador pe Bucuresti al clubului.
In ultimii 2 ani de zile, Clubul de business Elite Business Women a crescut, oferind femeilor acces la o comunitate de antreprenori, acces direct la specialisti in business, invitati ca speakeri la fiecare editie, dezvoltare si promovare intr-un cerc de persoane care pot recomanda mai departe, povesti de succes prezentate de catre invitatii din fiecare luna, networking in mod eficient, pentru ca un antreprenor trebuie sa fie bine conectat, prezent si sa isi promoveze business-ul in mod constant.
Statistic, vorbim de un numar de peste 11.000 de femei, antreprenoare in tara sau in afara care sunt membre Elite sau participa la evenimentele comunitatii.
"Acum 5 ani, am pornit de la ideea de a promova antreprenoriatul feminin si am ajuns la un club de afaceri cu instrumente dedicate pentru a promova IMM-urile conduse de femei", isi aminteste Bianca Tudor.
In acest timp, a reusit sa integreze in... mai mult
Marti, 17 Martie 2020, ora 16:25
In primul rand, trebuie sa stii ca nu exista limite atunci cand vine vorba de a deveni un antreprenor de succes. Nu ai nevoie neaparat de diploma de facultate, nici de foarte multi bani sau de multa experienta pentru a incepe o afacere ce s-ar putea dovedi de succes.
Iti trebuie, totusi, o idee buna si un plan pentru a reusi. Pasii nu sunt usori, dar daca ii vei urma, sansele tale vor creste.
Pasul 1: Evalueaza-ti calitatile
Primele intrebari pe care ar trebui sa ti le pui sunt: "de ce vreau sa incep o afacere" si "ce fel de afacere mi s-ar potrivi". Daca ai nevoie doar de niste bani in plus, poate ca vei rezolva problema doar prin gasirea unui job nou (mai bine platit) sau a unei colaborari. Daca vrei insa mai multa libertate si sa scapi de programul de la 9 la 17, atunci chiar a venit momentul sa incepi ceva nou.
De aici incolo trebuie sa gasesti alte raspunsuri, legate de calitatile tale, de pasiuni, de domeniul la care te pricepi, legate de cati bani si de timp esti dispus sa investesti. Nu in ultimul rand, e bine sa te intrebi daca esti cu adevarat gata sa devii propriul tau stapan. Fii cat se poate de sincer atunci cand iti dai raspunsurile. Nu are niciun sens sa te amagesti.
Pasul 2: Gaseste ideea de afacere
Exista o multime de metode prin care sa gasesti idei bune. Cauta-le pe Internet, in cartierul in care locuiesti, verifica lista firmelor care ti-ar putea face concurenta. Intreaba-te ce urmeaza, cum evoleaza lumea din jurul tau si incearca sa... mai mult
Marti, 03 Septembrie 2019, ora 13:36
Din ce in ce mai multe afaceri iau nastere zilnic in Romania si in intreaga lume. Insa unele sunt mai putin dezvoltate sau cu un succes mai mic, iar altele devin imperii adevarate peste noapte. Asa este si afacerea de care discutam astazi.
O afacere care in ultimii ani a acaparat sute sau mii de persoane care au inceput sa investeasca in asta. Este o afacere pornita cu cateva click-uri, care, conform specialistilor, are o marja de profit de minim 20 - 30% inca din primul an.
Asa ceva suna destul de tentant, nu? Asta mai ales in cazul in care aceiasi specialisti declara faptul ca o investitie maxima de 5000 - 10000 de euro iti pot pune aceasta afacere pe picioare.
Despre ce tip de afacere este vorba?
Este vorba despre o afacere online, prin intermediul magazinului Amazon din SUA. Ceea ce fac acesti traineri este sa te invete cum sa vinzi produse pe Amazon, acestea fiind cumparate de oriunde din lume, transmise direct catre Amazon, pentru ca ei sa se ocupe de intreaga logistica.
Este o afacere profitabila, care raporteaza castiguri de mii de euro anual sau chiar milioane in cele mai bune cazuri.
Conform declaratiilor celor care deja au vandut pe Amazon, peste 70% dintre vanzatorii Amazon sunt persoane fizice, iar din acestia jumatate castiga pana la 100.000 de euro anual sau chiar mai mult.
Insa exista si o clasa de elita intre vanzatori, care au raportat vanzari de peste 1 milion de dolari pe an.
Amazon este cea mai sigura metoda de a ajunge la... mai mult
Marti, 10 Iulie 2018, ora 10:05
Principala problema a noilor antreprenori o reprezinta, de multe ori, spatiul in care sa-si porneasca afacerea. "Nicaieri nu-i ca acasa!", a mers ca formula magica pentru Dorothy in Vrajitorul din Oz, dar, in cazul unui consultant in afaceri sau al unui freelancer care se respecta, se impune gasirea unui spatiu adecvat, in care sa-si desfasoare cu succes activitatea.
A_Best Business Lounge, salonul de afaceri deschis in Bucuresti, la initiativa Aurei Ipate, se dovedeste a fi mixul perfect intre confortul si familiaritatea unui camin cald si spatiul office in care speri sa-ti muti candva afacerea.
Afla mai multe despre noul concept de spatii de lucru puse la dispozitia antreprenorilor aflati la inceput de drum din interviul acordat Business24 de Aura Ipate.
Cum ati defini spatiul de Business Lounge: un compromis intre stilul office si varianta hub sau un mix care combina ce este mai bun din cele doua variante?
Conceptul A_BEST Business Lounge poate fi definit ca un mix intre cele doua variante.
Ceea ce am dorit prin crearea acestui spatiu este sa ne adresam in special antreprenorilor/ echipelor mai mici, care sunt la inceput de drum si care isi doresc un spatiu situat ultracentral, si - in acelasi timp - care sa le permita sa isi eficientizeze cat mai mult costurile.
Salile de lucru de la A_BEST Business Lounge sunt potrivite in special pentru antreprenorii, freelancerii sau firmele care pun accent pe serviciile de training si consultanta, si care au... mai mult
Duminica, 10 Aprilie 2016, ora 00:00
O afacere "la cheie" poate fi achizitionata incepand cu 20.000 de euro, precum un fast-food cu toate dotarile si autorizatiile pe Calea Mosilor din Bucuresti, si pana la cateva milioane de euro, cum e cazul unui hotel din centrul Capitalei.
"Cele mai accesibile oferte din aceasta categorie cuprind doar autorizatiile si dotarile necesare derularii unui business, in timp ce acelea care includ si proprietatea imobiliara adiacenta ajung si la cateva milioane de euro (...) printre cele mai interesante oportunitati de afaceri se numara restaurante, hoteluri si pensiuni", se arata intr-un comunicat al portalului specializat pe segmentul comercial spatiicomerciale.ro, lansat de Imobiliare.ro.
Astfel, in Bucuresti, in zona Mosilor, un fast-food poate fi achizitionat cu 20.000 de euro. Businessul functioneaza intr-un spatiu de 55 de metri patrati, are avizele la zi si dispune de toate dotarile necesare derularii activitatii.
38.000 de euro, pentru o afacere la cheie in domeniul restaurantelor in Centrul Vechi
In Centrul Vechi al Capitalei, o afacere la cheie in domeniul restaurantelor poate fi achizitionata la un pret de 38.000 de euro. Unitatea este complet echipata, functioneaza intr-un spatiu de 57 de metri patrati si are o capacitate de 25-30 de locuri. Chiria lunara pentru spatiul comercial este de 1.500 de euro.
De asemenea, in zona Batistei, un business similar are un pret cerut de 62.000 de euro. Restaurantul este modern mobilat si utilat, dispune de o... mai mult
Marti, 29 Iulie 2014, ora 12:30
Guvernul portughez vrea sa coboare taxa pentru afacerile noi de la 25% la 10%, cel mai scazut nivel din UE, rata utilizata deja de Bulgaria si Cipru.
Portugalia negociaza cu autoritatea pentru concurenta a Comisiei Europene aprobarea de a cobori taxa la 10%, a declarat, intr-un interviu pentru Wall Street Journal, ministrul Economiei, Alvaro Santos Pereira.
Noul nivel ar fi cel mai redus din UE, alaturi de Cipru si Bulgaria, care au taxe generale de 10% pentru companii, potrivit datelor firmei de consultanta KPMG. In UE, media taxei pentru companii este de peste 22%.
"Vrem sa facem Portugalia una dintre tarile europene cele mai atractive pentru investitii noi. Consideram ca acordand stimulente fiscale puternice vom proteja bugetul si vom deveni in acelasi timp mai competitivi", a spus Santos Pereira.
Portugalia trebuie sa indeplineasca obiective bugetare stricte in cadrul unui acord de ajutor extern de 78 de miliarde de euro de la UE si FMI. Guvernul are, din acest motiv, nevoie de acordul creditorilor internationali pentru a reduce taxe.
Un purtator de cuvant al Comisiei Europene a confirmat ca executivul comunitar discuta cu Portugalia schimbari in privinta taxelor.
Planul ar putea starni nemultumirea altor tari UE.
Franta, care are o taxa pentru companii de 33%, printre cele mai ridicate din Europa, si-a exprimat si in trecut nemultumirea in privinta tarilor cu rate foarte reduse. mai mult
Luni, 17 Decembrie 2012, ora 10:22
O agentie imobiliara, o minifabrica de ambalaje din plastic, un magazin alimentar sau o afacere de distributie de pesticide agricole sunt o parte dintre primele zece afaceri incepute in prima zi a acestui an de antreprenori romani.
Desi economia locala nu a reusit sa creasca cu mai mult de 2% anul trecut, iar 2012 se anunta a fi dificil, acesti antreprenori au reusit sa gaseasca curaj pentru a incepe de la zero afaceri in care au investit cateva mii de euro cu bani stransi din salarii.
Niciunul dintre cei care si-au deschis afaceri nu se asteapta sa obtina profit in primii ani, insa o buna parte preconizeaza ca in conturile firmelor lor vor intra in fiecare luna a acestui an pana la 8.000 de euro.
Antreprenori care au pornit in afaceri in prima zi din 2012 nu intentioneaza sa reunte rapid la locurile actuale de munca atata timp cat profitul business-urilor incepute de la zero nu se va incadra pe o panta ascendenta.
"Nu prea ma sperie criza, nu cred in aceasta criza. Lucrez la o companie in Covasna si vad ca lor le merge foarte bine. Asta mi-a dat curaj sa incep si eu o afacere", spune Alexandru Axente (24 de ani), care a primit unda verde la Registrul Comertului in primele zile ale lui 2012 pentru a porni in afaceri cu firma sa, Opal Transilvania, din Valea Crisului, judetul Covasna. mai mult
Vineri, 13 Ianuarie 2012, ora 10:24
Mihai Sarbu, General Manager Total Gravura
Servicii complete de gravura- Gravura Mecanica, Gravura Laser, Fotogravura, Gravura 3D, Scanari 3D, Placi Gravate, Placi Firma, Plachete, Trofee, Cutii Lemn, Cutii Catifea, Medalii, Insigne, Ecusoane, Prolight, Materiale Gravura, Utilaje Gravura, Obiecte Promotionale, Litere Volumetrice, Signalectica, Signalectica Civila, Signalectica Industriala, Signalectica Hoteliera, Etichete Gravate, Aluminiu, Alama
•Nisarea este importanta
•Relatia cu clientii
•Afacerile noi, astazi
In ziua de astazi firmele nou intrate pe piata adopta politica preturilor mici. Aceasta nu este insa cea mai buna abordare. Firmele care deja au un nume raman la acelasi nivel de preturi ca si inainte de criza, aceste preturi peste nivelul pietei fiind o garantie a calitatii si a timpilor rapizi de executie, a declarat Mihai Sarbu, general manager Total Gravura.
mai mult
Marti, 25 August 2009, ora 10:03