Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter

Marti, 16 Aprilie 2024, ora 10:36
162 citiri
Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Elon Musk X FOTO X /DogeDesigner

Proprietarul platformei de socializare X, Elon Musk, a decis să impună o taxă utilizatorilor noi ai serviciului. Scopul este de a se asigură că nu sunt boți. Fostul Twitter a impus deja o taxă în Noua Zeelandă și în Filipine, dar acum planul s-ar putea extinde.

După o serie de măsuri controversate la conducerea X, inclusiv taxarea pentru bifa albastră de confirmare a contului și apoi impunerea ei gratuită unor utilizatori celebri care au refuzat să plătească, Elon Musk are un nou plan de a face bani din fostul Twitter.

Pretextul este reducerea numărului de boți de pe platformă, conturi false care pot posta orice de la spam comercial la propagandă politică. Musk se confruntă de mai mult timp cu problema autenticității conturilor X și propune o soluție inedită.

„Inteligența artificială și fermele de troli pot trece cu ușurință de întrebarea 'esti un bot'”, a explicat Elon Musk pe X, citat de TechCrunch. Omul de afaceri se referă la uneltele de tip CAPTCHA care sunt folosite ca măsură de securitate la crearea unui cont pe aproape orice site.

Deocamdată nu a anunțat care ar fi taxa considerată „singura măsură” de limitare a conturilor false, dar X a impus o taxa similară de 1 dolar în Noua Zeelandă și în Republica Filipine pentru noii utilizatori în octombrie 2023.

În aceste țări, orice utilizator nou poate citi conținutul de pe site, dar trebuie să plătească dolarul pentru a putea folosi alte opțiune fundamentale platformei: publicare, like, reply și citarea altor publicări.

...citeste mai departe despre "Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter" pe Ziare.com

#Twitter, #Elon Musk X, #twitter contra cost , #Stiri Internet