Fostul jucator de tenis Ion Tiriac a facut publice doua discutii pe care le-a avut cu Victor Ponta si Klaus Iohannis pentru a pune in practica un plan pe care l-a propus, pentru dezvoltarea infrastructurii sportive din Romania si indreptarea tinerilor catre sport.
Tiriac a mentionat ca prima discutie a avut-o cu Victor Ponta, in perioada in care acesta inca mai era premierul Romaniei.
Lui Ponta, Tiriac spune ca i-a propus un plan pentru dezvoltarea infrastructurii sportive prin constructia unor stadioane noi. Tiriac sustine ca doreste sa puna o parte din costuri, pana la 40 de milioane de euro, iar restul finantarii sa fie asigurat din fonduri europene.
"O sa ajungem complet handicapati daca nu salvam viitorul tineretului. I-am zis lui Ponta: 'Sunt dispus sa pun 10-20-40 de milioane de euro! Sa iau de la Bruxelles de trei ori atata si facem ceva ce n-a facut nimeni! Facem niste stadioane si va promit ca nu le duc la Monte Carlo!' Ponta mi-a zis 'Domnu' Tiriac, nu am pe nimeni. ...citeste mai departe despre "Tiriac dezvaluie ce a vorbit cu Ponta si Iohannis: Facem ceva ce n-a facut nimeni! Eu pun 40 de milioane de euro!" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 27 Noiembrie 2015, ora 07:15
Recentul scandal de coruptie la nivel inalt care il vizeaza pe premierul Romaniei, Victor Ponta, face subiectul mai multor articole care vizeaza postura ingrata in care se afla oficialul roman.
Cea mai recenta analiza, publicata pe portalul Bloomberg, trateaza subiectul Ponta prin prisma sinuoaselor trasee luate de lupta anti-coruptie din regiunea de sud-est a Europei, Romania fiind in continuare un exemplu pozitiv, dar si o tara unde coruptia e la ea acasa.
Jucarii pentru baietii mari
Premierului Ponta ii plac masinile rapide. Mitsubishi-ul Lancer in care concureaza in raliuri nu este nici macar privit ca o masina, ci ca o jucarie pentru baietii mari.
In 2009, moment in care primea masina pe post de sponsorizare, Ponta admitea singur aceasta chestiune: "Nu este o masina. E o jucarie. Este penru baietii mari care cheltuiesc bani frumosi pe astfel de jucarii".
Sponsorizarea a fost facuta de firma de avocatura a lui Dan Sova, acelasi partener politic si de afaceri care a indesat in conturile cabinetului de avocatura al lui Victor Ponta echivalentul a 46.000 de dolari pentru servicii de consultanta neefectuate in realitate, dupa cum sustin procurorii DNA.
Dupa accederea in functia de prim ministru a lui Ponta, firma lui Sova a beneficiat de alte contracte grase cu statul, acestea fiind sub lupa procurorilor.
Scandalul in care este cercetat premierul roman a izbucnit exact cu o saptamana inainte de votul unei motiuni de cenzura depuse de Opozitie impotriva... mai mult
Luni, 15 Iunie 2015, ora 10:58
Premierul Victor Ponta a anuntat miercuri, la inceputul sedintei saptamanale de Guvern, ca Romania inregistreaza o crestere economica pe primul trimestru, in special in industrie, si incasari mai mari la buget decat anul trecut.
"Ministrul de Finante si ministrul Bugetului sunt acum in vizita anuala la institutiile financiare internationale. (...) Cei doi ministri discuta despre faptul ca si primul trimestru certifica un nivel de crestere economica, o crestere in industrie in special, care ne da voie sa fim optimisti si pentru 2014, incasari mai mari decat in 2013, dar mai mici decat planul, dar si cheltuieli mai mici, insa esential este sa ne atingem obiectivele pentru acest an si anume aplicarea sistemului privind suportarea de catre Guvern a jumatate din costurile salariale pentru cei care creeaza locuri de munca noi, avem impreuna cu domnul Jianu programul de minimis de evaluat si de implementat, scutirea de impozit a investirii profitului si un vot politic foarte clar in Parlament din partea tuturor grupurilor parlamentare pentru negocierea de la inceputul lunii iunie cu scaderea CAS", a afirmat prim ministrul.
Totodata seful Executivului a atras atentia ministerelor responsabile pentru gestionarea fondurilor europene ca rata de absorbtie de 35% de anul trecut nu este suficienta.
"35% tot nu este suficient. Vreau sa adresez un mesaj si avertisment catre cei care aveti autoritati de management-transporturi, mediu, POSDRU-sa mergem in acelasi ritm, in asa fel... mai mult
Miercuri, 09 Aprilie 2014, ora 17:45
Studiul de fezabilitate intocmit initial pentru tronsonul Pitesti-Sibiul al autostrazii A1 nu era realizabi, din cauza costurilor foarte mari preconizate, a afirmat premierul Victor Ponta.
Ponta a explicat ca acesta este motivul pentru care s-a decis, deocamdata, doar construirea unei portiuni de autostrada care sa lege Pitestiul de Ramnicu Valcea.
"Anul viitor incepem Pitesti - Ramnicu Valcea si tot anul viitor reevaluam studiul pentru Ramnicu Valcea - Sibiu, pentru ca studiul initial presupunea o suma mai mare decat toti banii pe care ii are Romania in urmatorii sapte ani. Deci nu era fezabil, din pacate, si nu putea fi sustinut. (...) Chiar daca alocam toti banii, toti cei trei miliarde (de euro - n.r.), nu faceam nici autostrada si nici nu mai faceam nimic in restul tarii", a declarat prim-ministrul.
In opinia sa, faptul ca zona economica Pitesti-Mioveni, una dintre cele mai importante din tara, va fi legata peste trei ani prin autostrazi de Bucuresti si Constanta, de Ramnicu Valcea si de Craiova reprezinta un progres semnificativ fata de perioada anterioara.
Intrebat cum comenteaza intentia sindicalistilor de la Dacia de a protesta fata de amanarea realizarii tronsonului de autostrada Pitesti-Sibiu, premierul a spus ca situatia se datoreaza faptului ca fondurile europene disponibile sunt insuficiente. "Daca merg si sindicatele cu noi la Bruxelles, ca sa ne dea mai multi bani pe coeziune, protestez si eu cu ei, impreuna. Din pacate, mi-e teama ca nu avem... mai mult
Miercuri, 04 Decembrie 2013, ora 18:59
Comisia Europeana are optiunea de a permite statelor membre sa isi adapteze legislatia pentru a incuraja explorarea si exploatarea gazelor de sist, cu respectarea standardelor de mediu., a declarat premierul Victor Ponta, dupa lucrarile Consiliului European privind sectorul energetic.
El a aratat ca, pentru securitatea energetica, in urma discutiilor de la Bruxelles, Romania poate nu doar sa identifice noi resurse de energie, dar si sa ia toate masurile necesare pentru a-si asigura independenta de importuri din Rusia si a deveni un exportator de energie in regiune.
Premierul a afirmat totodata ca Romania isi va balansa politica de subventionare a energiei regenerabile astfel incat costurile sa fie suportabile atat pentru industrie, cat si pentru populatie.
"S-a ajuns la o concluzie referitoare la energiile regenerabile; continuam investitiile, insa trebuie sa facem ca si aceste surse de energie regenerabile sa fie ?cost effectiveness?, deci sa aiba un beneficiu in asa fel incat subventiile sa fie cat mai scazute. Asta inseamna ca, pentru Romania, si am prezentat de altfel acest punct de vedere, pentru Romania, avem in vedere o balansare a politicii de subventionare a energiei regenerabile in asa fel incat costurile rezultate sa fie suportabile atat pentru zona de industrie, cat si pentru preturile pentru populatie.
In al doilea rand, s-a discutat, cu sprijin important din partea Poloniei, din partea noastra, din partea Lituaniei, a altor tari care efectueaza... mai mult
Joi, 23 Mai 2013, ora 08:42
Presedintele Comisiei Europene (CE), Jose Manuel Barroso, a laudat Romania, pentru reducerea deficitului bugetar din 2012 si a spus ca este un adevarat succes, tinand cont de situatia economica actuala.
Barroso a mai spus ca Romania este un exemplu important pentru cum fondurile europene pot sprijini investitiile in transport, energie si infrastructura. El a mai precizat ca ar trebui agreat un instrument prin care sa se combata somajul din randul tinerilor, care este acut in multe tari, inclusiv in Romania.
"Am avut o discutie foarte buna privind fondurile structurale si am constatat ca este nevoie de o imbunatatire a absorbtiei si sa ne pregatim pentru fondurile din perioada urmatoare", a spus presedintele CE.
La randul sau, premierul Victor Ponta a mentionat ca a fost o intalnire fructuoasa pentru viitorul apropiat.
"Cu totii vom face eforturi pentru binele tarii si vreau sa sublinez faptul ca presedintele Barroso si presedintele Schulz au avut un rol important petnru a ajuta sistemul politic din tara noastra", a mentionat Ponta.
Cititi aici declaratia intergrala a Presedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.
Business24 v-a prezentta principalele momente in format LIVE
Declaratii Jose Manuel Barroso
- Nu pot spune ca am primit vreo comunicare a guvernului britanic privind o amanare a acordarii liberei circulatii pentru muncitorii romani. Regulile trebuie respectate de toate statele europene.
- Nu am oferit solutii, dar am dorit sa... mai mult
Luni, 04 Februarie 2013, ora 13:18
Premierul Victor Ponta si-a aratat disponibilitatea de a merge impreuna cu presedintele Basescu la Bruxelles pentru a avea intrevederi cu presedintele CE, Jose Manuel Barroso, si cu alti comisari europeni, pentru a evita sanctionarea Romaniei in cazul utilizarii neregulamentare a fondurilor UE.
Ponta a facut aceasta declaratie dumnica seara, intr-o emisiune la Realitatea TV, el subliniind totodata faptul ca s-au facut audituri privind folosirea banilor europeni din 2009 pana in noiembrie 2011, iar neregularitatile semnalate pot aduce sanctiuni, fapt care, in opinia sa, constituie cel mai mare pericol al acestei toamne.
El a mai precizat ca "este foarte posibil sa primim sanctiuni" cum ar fi corectii financiare, intreruperi sau suspendari de fonduri, si de aceea ar trebui depuse eforturi pentru evitarea impunerii lor.
Ponta a afirmat ca deocamdata nu l-a contactat pe Traian Basescu pentru ca "n-a avut ocazia", deoarece acesta abia s-a reintors la Cotroceni, dar este dispus s-o faca.
"Oricand va fi vorba de discutat asa ceva, voi discuta", a spus primul-ministru. mai mult
Luni, 03 Septembrie 2012, ora 10:03
A devenit deja un loc comun ca fiecare summit al Consiliului European sa fie unul crucial. Am avut in ultimii ani, nenumarate summit-uri cruciale si chiar politicienii europeni ironizeaza deja aceasta formulare. Toate intalnirile au avut pe agenda solutii pentru criza.
De data aceasta, situatia in Europa este mult schimbata. Castigarea alegerilor prezidentiale in Franta de catre Francois Hollande si obtinerea unei majoritati parlamentare de catre acesta a adus vant in pupa celor care cred Europa poate face si altceva decat austeritate. In plus, situatia politica din Grecia s-a detensionat, cel putin pentru moment.
Asa se face ca Europa asteapta sa mai adauge ceva la pactul fiscal si anume cuvintele "de crestere". Pactul fiscal si de crestere este noua descoperire a Uniunii Europene. De la ideea de crestere economica asteapta miracole Grecia, Portugalia, Spania, dar si tarile din estul Uniunii. Dar alimentarea cresterii economice are nevoie de bani. Si astfel, discutia asupra bugetului pentru perioada 2014-2020 va fi o tema importanta a intalnirii din 28 si 29 iunie de la Bruxelles, iar bugetul Uniunii este vazut ca un motor de crestere. Desigur, asupra temei sunt o serie intreaga de puncte de vedere diferite.
De la statele membre, pana la grupurile politice importante din Europa, exista diferente de opinii asupra viitorului buget european. Comisia Europeana propune o reducere a acestuia, Parlamentul European se impotriveste. O divergenta majora este legata de... mai mult
Marti, 26 Iunie 2012, ora 08:01
Premierul Victor Ponta a anuntat ca joi se va intalni, la Bruxelles, cu comisarul european pe probleme de politica regionala, Johannes Hahn, pentru a discuta despre imbunatatirea absorbtiei fondurilor europene.
Anuntul a fost facut in contextul in care premierul remarca, in cadrul unui interviu la Antena 3, ca Romania in continuare sta prost la absorbtia de fonduri europene, aducand in discutie ca, pana acum, ministrul Leonard Orban a avut "foarte putine puteri si foarte putine instrumente". "Daca reusim, e o mare provocare si din partea mea exista toata deschiderea, daca reusim cu adevarat sa simplificam procedurile si sa oprim coruptia si sa aducem mai multi bani europeni in tara si asta este un motor de crestere economica", a spus Ponta. mai mult
Miercuri, 09 Mai 2012, ora 10:23